論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

同上

禁止訪問

大宅

yy430430 發表於 18-3-7 14:06
寶林有好多agency,坑口都有

調景嶺都有。
不過希望好就吾知,聽講宜家Agent 都好蠱惑

禁止訪問

大宅

yy430430 發表於 18-3-7 19:12
其實自己上網找吧!不用比中介費,選擇又多

有冇推介?
上邊個網?
先謝

大宅

開心吸收勳章

回覆樓主:

千其唔好去寶琳薦x館,個agent勁差

男爵府

回覆樓主:

咁標x可以嗎?

大宅

kayleyleung23 發表於 18-3-7 12:41
同上

我係將軍澳x如,姐姐來了第三天日間玩電話唔做嘢,問佢做乜唔彩,第七天話老公有外遇要走,叫agent同佢傾,傾完更加坐地下目光呆滯唔郁。因為怕佢精神有問題叫佢寫好辭職信拿拿聲送番去x如,x如話佢要俾番代通知金我會代為聯絡。點知隔幾日問x如,佢話唔知佢係邊,x如話冇佢電話,地址,任何聯絡方式,冇辦法聯繫。我機票幾日人工未clear, 佢叫我自己找勞工處尋求協助。關於係服務,佢大大聲話全香港agent 都係咁,反正政府容許,人都來左咯,消費者投訴我呀。事情就係咁。

大宅

JoGoMa 發表於 18-3-18 08:26
我係將軍澳x如,姐姐來了第三天日間玩電話唔做嘢,問佢做乜唔彩,第七天話老公有外遇要走,叫agent同佢傾 ...

甘不負責任的agent , 一定要投訴, 甘係咪只是浪費左第一次的agent fee(包驗身,直至到港的費用)
真係打工皇帝
對我哋雇主一啲保障都冇

大宅

kayleyleung23 發表於 18-3-18 09:59
甘不負責任的agent , 一定要投訴, 甘係咪只是浪費左第一次的agent fee(包驗身,直至到港的費用)
真係打工 ...

唉,我上網睇左好多資料,嚴格來講佢冇違反商品說明條例同仲介公司牌照條例,佢將所有嘢推落個姐姐度,所有問題都係姐姐,又奈佢唔何,消費者委員會又冇實權。所以佢咪可以咁惡,反正知道我唔會再幫襯,一啖氣只能自己呑左佢,睇住佢繼續用耶穌個名招生意囉。

大宅

JoGoMa 發表於 18-3-18 12:13
唉,我上網睇左好多資料,嚴格來講佢冇違反商品說明條例同仲介公司牌照條例,佢將所有嘢推落個姐姐度,所 ...

激氣

首頁

尾頁

跳至