親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

day 1 12點落機,atm拎錢,買大哥大電話咭, 原先坐桃捷去德立莊,最後小黃1300(因是cny額外加收100),check in即有房, 放低行李落樓下打狗覇打邊邊,食完行去光南買文具再行去寧夏,玩下檔口遊戲,食街太多人,行完咩都冇食就過對面50嵐買珍珠9茶再坐小黃去食富宏牛肉麵,食完行下西門町去老天祿買鴨舌鵝翼最後一定去便利店買薯片野飲返酒店宵夜

Cheuk2012    發表於 18-3-10 23:04

伯爵府

回覆樓主:

day 2..hea 遊十點幾先起身11點出發,去貓空食個lunch再入動物園,5點走人去mega 50食buffet, 冇野食,食景only, 最吸引係鮮榨西瓜汁同甘筍汁,其他冇特別,食前係商場超市入下貨,食到9點走人返酒店休息一陣,11點去24小時家樂福shopping

Cheuk2012    發表於 18-3-10 23:05

伯爵府

pat614 發表於 18-3-10 07:10
day 2..hea 遊十點幾先起身11點出發,去貓空食個lunch再入動物園,5點走人去mega 50食buffet, 冇野食,食景 ...

day 3..又係11點出發行去點水樓食個lunch, 但覺鼎泰豐岩我地多d,然後去101打左個圈買左個珍珠奶就走, 落雨去左7play玩左5個鐘, 夜晚去士林食鐵板燒,士林街尾近7仔對面有間時裝店買韓衫平令正

Cheuk2012    發表於 18-3-10 23:05

伯爵府

pat614 發表於 18-3-10 11:38
day 3..又係11點出發行去點水樓食個lunch, 但覺鼎泰豐岩我地多d,然後去101打左個圈買左個珍珠奶就走, 落 ...

day 4..11點過對面馬路食鴨肉扁, 食完坐火車去鶯歌,行完返台北車站地下街行下再返馬辣, 食飽行去峰大買咖啡做手信,再返酒店后面睇燈

伯爵府

pat614 發表於 18-3-10 12:47
day 4..11點過對面馬路食鴨肉扁, 食完坐火車去鶯歌,行完返台北車站地下街行下再返馬辣, 食飽行去峰大買 ...

day 5 10點9check out, 去中山站食鼎泰豐, 食完去士林官邸睇鬱金香,最後返去買老天祿同天仁,2點幾返酒店坐小黃出機場

侯爵府

pat614 發表於 18-3-10 12:51
day 5 10點9check out, 去中山站食鼎泰豐, 食完去士林官邸睇鬱金香,最後返去買老天祿同天仁,2點幾返酒 ...

Thanks for sharing.
請問去左邊間馬辣? ok 嗎?
E7 play 多人嗎? d game要唔要等好耐? 我都諗住落雨就去e7 hea

伯爵府

esther_fong 發表於 18-3-10 14:43
Thanks for sharing.
請問去左邊間馬辣? ok 嗎?
E7 play 多人嗎? d game要唔要等好耐? 我都諗住落雨就去e ...

我去西門町日本藥莊個間,都ok, 但餃子就太厚皮5好食。
e7保0約一個鐘, 飛標同桌球半個鐘左右, 一路玩一路等ok嘅

侯爵府

pat614 發表於 18-3-10 16:03
我去西門町日本藥莊個間
e7保0約一個鐘, 飛標同桌球半個鐘左右, 一路玩一路等ok嘅
...

Thanks. 請問呢d咩黎架? 好好味架

Cheuk2012    發表於 18-3-10 23:06

禁止訪問

回覆樓主

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

I 大蚊豬   

伯爵府

esther_fong 發表於 18-3-10 20:59
Thanks. 請問呢d咩黎架? 好好味架

肉乾好好味

Cheuk2012    發表於 18-3-10 23:08

侯爵府

pat614 發表於 18-3-10 22:52
肉乾好好味

thanks, 好吸引

複式洋房

回覆樓主:

thx

伯爵府

esther_fong 發表於 18-3-11 00:32
thanks, 好吸引

火車肉乾都好食同平d,我地係台北車站都買左幾包,今次我地買左好多肉乾,食左人地半隻豬。。哈哈

子爵府

回覆樓主:

馬辣要唔要訂定位?等幾耐?

伯爵府

豬C9 發表於 18-3-11 12:10
馬辣要唔要訂定位?等幾耐?

冇訂位,我地7點9左右到,等左5夠5分鐘就有位

子爵府

pat614 發表於 18-3-11 12:24

冇訂位,我地7點9左右到,等左5夠5分鐘就有位

我初時諗去馬辣定無佬鍋。但係我fd話無佬鍋一定要訂位好多人。如果馬辣唔多人咁我地都係去馬辣啦,話哂都近d。

子爵府

回覆樓主:

西門町日本藥妝難唔難搵?

男爵府

畀面勳章

伯爵府

豬C9 發表於 18-3-11 12:51
我初時諗去馬辣定無佬鍋。但係我fd話無佬鍋一定要訂位好多人。如果馬辣唔多人咁我地都係去馬辣啦, ...

人地話無老鍋正,但我地見近所以都係去左馬辣

首頁

尾頁

跳至