想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

火火炎炎 發表於 18-3-23 11:51
回覆 chonglulu 的帖子

29 都仲未太大 (同我呢D 高齡比...)~ 如果只係剛開始備孕就聽醫生建議試幾個月先~ ...

咁平 ?! 你打好少針 ? 我對上一次 唔計 驗血, 照輸卵管..... 淨係計 第一日見醫生開藥 至 做埋 iui 都 過 萬五蚊 !

不過之前紅日佢講明收貴d , 去照又話唔見左粒卵, 再加針打大另一粒! 佢就話免收我下次診金嘅 (但都補唔番條數啦,唔明無啦啦粒卵會唔見左 ?! )

今次都係搵同一個醫生做第二次 , 因為我先生話佢跟開, 唔好轉黎轉去.... (雖然我真係麻麻地佢,但佢本身好多客仔, 日做夜做, 手勢都唔會差嘅)

大宅

回覆 Joey1088 的帖子

希望JM 你今次bingo 呀~!!! good luck!!!
我cycle 開始見左3次醫生 (計埋植入o個日)、5日排卵藥、2支排卵針、1支破卵針、半個月荷爾蒙藥同小白球、老公放+洗丁丁連報告、植入、仲有驗左次血FSH, LH 同甲狀腺... 本身預左要萬四... 點知加埋都唔洗一萬~ 做完我真心覺得好抵!

你o係邊間做?

大宅

火火炎炎 發表於 18-3-23 16:01

希望JM 你今次bingo 呀~!!! good luck!!!

嘩, 真係堅平, 如果唔成功都搵你果個先 !

睇董醫生呀, 勁多人搵佢睇.... 但真係好睇夾唔夾....

祝大家成功 , 好孕 !

男爵府

火火炎炎 發表於 18-3-23 16:01

你係周醫生?

男爵府

luckibabi 發表於 18-3-23 13:56
^^ JM 不要太在意醫生說些什麼, 因為現在抓緊時間便好, 為自己盡力增加懷孕便好~!
希望個天幫下我地啦哈哈 ...

同意,今日看手術醫生複診,佢話其實都改變唔到個指數,女努力自己試下,唔得再plan下一步

男爵府

Joey1088 發表於 18-3-23 15:13
咁平 ?! 你打好少針 ? 我對上一次 唔計 驗血, 照輸卵管..... 淨係計 第一日見醫生開藥 至 做埋 iui 都 ...

我早兩日book dr tung,已經要9月了

男爵府

luckibabi 發表於 18-3-23 13:54
我都係check 左FSH, AMH不知道呢, 我的卵巢已開始老化, 所以醫生都希望IUI幫到我;

IUI 前有做好各樣需要 ...

係咪照輸卵管個cycle唔可以造人?需要夾period day幾照嗎?

大宅

董醫生我見BK 都好多JM 介紹佢,不過真係超多人睇...我睇廖醫生呀,我覺得都幾好~ 不過同診所唔知轉唔轉得醫生呢?

大宅

我睇廖醫生呀

大宅

係呀,照o個個cycle 唔好懷孕,照之前食定止痛藥啊~ 咁就唔痛~我唔記得day 幾照添...

大宅

火火炎炎 發表於 18-3-23 17:00

我睇廖醫生呀

你睇廖醫生, 都係翹康 ?

大宅

火火炎炎 發表於 18-3-23 16:59

董醫生我見BK 都好多JM 介紹佢,不過真係超多人睇...我睇廖醫生呀,我覺得都幾好~ ...

佢之前話 經期問題 唔洗搵佢,我多囊成日唔黎.... 有次出血水 出左成個月.... 驚生野 , 打去翹康.... book 邊個都得, 所以轉醫生無難度! 排板 翹康有齊 , 所以好方便 .....

不過試埋今次, 希望成功啦 !

大宅

chonglulu 發表於 18-3-23 16:43
我早兩日book dr tung,已經要9月了

我果陣book 等超過半年

多人睇, 真係照顧唔到咁多 !你急佢唔急果隻..... 佢都睇化晒 ....

好就好在, 佢日日咁做.... 手勢真係會練到嘅.... 對上 iui 做完都冇痛 冇血! 係有兩小條血絲啫....

大宅

Joey1088 發表於 18-3-23 18:21
佢之前話 經期問題 唔洗搵佢,我多囊成日唔黎.... 有次出血水 出左成個月.... 驚生野 , 打去翹康.... boo ...

係呀,翹康廖醫生。

下?即係董醫生只睇不育?如睇開佢同做iui,有經期問題都唔好搵佢呀?

不過醫生都係人夾人⋯幾有名嘅醫生都可能唔夾⋯希望你今次bingo,然後轉睇廖醫生啦~我朋友搵佢接生(開刀),手勢好好呀~

我覺得廖醫生幾nice 同講嘢好溫柔,不過要主動問佢問題~做完iui 當晚都有少少粉紅分泌,不過好快冇事~同埋我最喜歡佢主動叫我有問題就WhatsApp 佢,而佢亦會當日覆~希望我有機會中獎都可以揾廖醫生接生啦~

大宅

火火炎炎 發表於 18-3-23 19:24
係呀,翹康廖醫生。

下?即係董醫生只睇不育?如睇開佢同做iui,有經期問題都唔好搵佢呀?

祝你成功 ! 咁董醫生講野都溫柔嘅...但只可以講, 我地唔夾囉⋯⋯ 想問下 廖醫生開唔開 假紙架 ? 定都只開到診紙 ? 同埋等得耐唔耐 ?

男爵府

Joey1088 發表於 18-3-23 18:21
佢之前話 經期問題 唔洗搵佢,我多囊成日唔黎.... 有次出血水 出左成個月.... 驚生野 , 打去翹康.... boo ...

E.即係可以thru翹康book?我以為得tst/大圍兩邊book添

男爵府

係呀,翹康廖醫生。

幾好wor.可以whatsapp

男爵府

火火炎炎 發表於 18-3-23 17:02

係呀,照o個個cycle 唔好懷孕,照之前食定止痛藥啊~ 咁就唔痛~我唔記得day 幾照添. ...

其實痛個下要挨幾多分鐘?比鴨嘴辛苦?

複式洋房

係呀,翹康廖醫生。

樓主實有機會俾心儀的廖醫生接生既
講起iui, 做完之後醫生有話會出現少少血絲個啲都係正常,但完全無見到有血啊 有特別留意但都見唔到任何血絲呀,可能醫生手勢都okay?

複式洋房

Joey1088 發表於 18-3-23 18:29
我果陣book 等超過半年

多人睇, 真係照顧唔到咁多 !你急佢唔急果隻..... 佢都睇化晒 ....

私家都要等超過半年 好誇張啊~ 果然名醫是不一樣呢~ 我公家做iui也無血 & 無乜痛呀

首頁

尾頁

跳至