想生BB

跳至

首頁
45678...23

尾頁

大宅

polkadotbb 發表於 18-3-17 07:07
我打咗破卵針無乜感覺,驚唔排添。

植入當晚補多次,咁啲丁丁唔會未復完? 如果推到人就唔好去啦,返屋企 ...

有啲人排卵冇感覺嘛,唔洗太擔心~

哈哈哈,食食下飯中場離開半粒鐘去開工

大宅

火火炎炎 發表於 18-3-17 11:42
多謝你啊~

子宮內膜異位症係咪唔食得黑豆?

買有機黑豆粉呀,點點綠,綠養坊有得賣。我都有子宮內膜異位症,我1日飲1杯

大宅

tracylam626 發表於 18-3-17 11:54
買有機黑豆粉呀,點點綠,綠養坊有得賣。我都有子宮內膜異位症,我1日飲1杯
...

唔該哂~

祝大家都好孕呀

別墅

luckibabi 發表於 18-3-17 10:52
聽到成功例子都是很令人鼓舞的啊希望沾到您的幸運也順利一次懷孕啦哈哈! 不過,就算 ...

我個仔舊年出左世喇,而家4個幾月呀
好快到你架喇~~

複式洋房

火火炎炎 發表於 18-3-17 11:33
植入咗喇~
各位jm 放心,一啲都唔痛架~

謝謝JM的資料
是呀,所以說,iui如果可以成功是多方面都很好呀!無乜痛又唔使太多錢! 祝您成功成功

開暖墊係咪應該okay? 只是睡前開定,然後大概10-15分鐘暖夠就關了, 希望無乜影響哈哈

咖啡和茶我都沒有停,但就一杯左右,盡量少 我都知咁是唔好,但覺得飲少少應該還好。。建議孕婦一天內不要超過200g 咖啡因,所以希望沒太影響著床啦

複式洋房

gnidnay 發表於 18-3-17 12:26
我個仔舊年出左世喇,而家4個幾月呀
好快到你架喇~~

哈哈~原來是BB已經4個月!那太好了!祝BB快高長大!健康快樂!

大宅

luckibabi 發表於 18-3-17 13:31
謝謝JM的資料
是呀,所以說,iui如果可以成功是多方面都很好呀!無乜痛又唔使太多錢!:iloveit ...

而家天氣唔太凍都要開暖墊?我諗好似你咁,唔係長期暖住都ok卦~

我都戒唔到咖啡茶,不過限住自己一日一杯啦~

加油加油~等你好消息!

大宅

christycsm 發表於 18-3-13 10:20
iui後醫生會開白色波波既塞藥俾你,其實iui後我就覺得冇乜特別,第二日都如常返工。不過我做咗3次都失敗咗 ...

係咪個個都一定有白色波波架? 我做完醫生無開比我呀

別墅

回覆 ice_lsy 的帖子

我都差不多,你有冇第二日補多次?

大宅

polkadotbb 發表於 18-3-17 15:38

我都唔知係咪個個醫生都會開,不過我睇嗰個醫生有。

複式洋房

polkadotbb 發表於 18-3-17 15:38

我都係無白色波波~ 成個過程只係食左5粒排卵藥+一支破卵針~ 有可能醫生覺得唔需要都唔定,下次再返去見醫生都會問下

大宅

luckibabi 發表於 18-3-17 20:08
我都係無白色波波~ 成個過程只係食左5粒排卵藥+一支破卵針~ 有可能醫生覺得唔需要都唔定,下次再返去見 ...

你幾時返去見醫生呀? 我打咗比醫生佢叫我星期一返去拎返藥。

複式洋房

火火炎炎 發表於 18-3-17 15:27

而家天氣唔太凍都要開暖墊?我諗好似你咁,唔係長期暖住都 ...

哈哈!原來都有JM 無戒咖啡茶!是呀,我都係限自己一日一杯

暖下咁訓好似好舒服,其實都真係唔需要開,今年都係10度以下先拿來用,用用下上癮 又會諗咁樣唔知係咪可以暖宮?不過都唔太應該,因為溫泉都係唔應該浸^^" 還是要戒比較妥當~

有消息會上來update~
也等JM您的好消息啊

複式洋房

polkadotbb 發表於 18-3-17 20:11
你幾時返去見醫生呀? 我打咗比醫生佢叫我星期一返去拎返藥。

Oh really~ 咁我係咪已經太遲
是醫生忘了給您嗎?

我3/25下星期日就係植入後的第14天,醫院約我4月3日先回去驗。。然後叫我唔好自己偷驗。。

JM是哪裡做的iui?

大宅

luckibabi 發表於 18-3-17 20:16
Oh really~ 咁我係咪已經太遲
是醫生忘了給您嗎?

咁你係早我一個星期植入。我見呢度有jm植入後都無食架。應該信你個醫生呀。

我本身個醫生一早話植入後會開比我食,但佢今日突然有手術做所以係另一個醫生做就無開,所以先打返去本身個醫生度問,佢叫我星期一返去拎囉,我本身多囊體温唔識升,我諗食咗好啲掛。

我都係3/4驗呀,佢叫我自己驗咋。係咪第一次iui呀? 祝你順順利利痴實呀

複式洋房

polkadotbb 發表於 18-3-17 20:32

我係蕭醫生呀。咁你係早我一個星期植入。我見呢度有jm植 ...

原來係咁,多謝JM您解釋我聽您的情況呀

我都是第一次iui呀,所以唔敢抱太大希望,現在是高溫中呀,希望可持續下去高溫

我也祝您順順利利BB痴到實一實!

另外,而家煲緊日劇「鄰家月更圓」,有JM推介就睇呢個,因為都是講不育問題的呢

咁大家唔知有無在植入後特別吃些什麼呢?

大宅

luckibabi 發表於 18-3-17 20:45
原來係咁,多謝JM您解釋我聽您的情況呀

我都是第一次iui呀,所以唔敢抱太大希望, ...

你喺仁安做? 點解你3/4先驗得嘅?

我今日都睇咗第一集,已經好有共鳴,真係男人同女人諗嘢大不同。好寫實

我見好多jm都有買70%以上嘅黑朱古力食,雞蛋同埋花膠,我都係諗緊食邊樣好。

複式洋房

polkadotbb 發表於 18-3-17 20:52
你喺仁安做? 點解你3/4先驗得嘅?

我今日都睇咗第一集,已經好有共鳴,真係男人同女人諗嘢大不同。好寫實

我是在政府醫院做的~姑娘同醫生都唔錯,特別是姑娘很好呀 雖然內膜情況從來唔知如何,又無小白球哈哈

相信約我這週期Day36先返去見是唔想浪費時間,醫院話如果我黎左M就打返俾佢地,然後睇下我想邊個cycle再做; 政府只俾您做3之iui ~ 所以我都已經諗好,3次都搞唔掂就進軍私家iui 可能未到開獎日已會黎m, 因為醫院話如果我失敗左m會早左黎~ 我諗咁樣同我唔用小白球都有關係的

我上網睇左陣,食黑朱古力是因為富含鋅?鋅是幫助分泌黃體素的重要營養,但牛肉、動物內臟、瘦紅肉、貝類、蟹、小麥胚芽、南瓜等等都能富含鋅啊,還有增加維生素B和維生素C也是有幫助增加黃體素

Anyway~ 我只係做到每日一盒黑豆漿 + 一粒葉酸

大宅

火火炎炎 發表於 18-3-17 11:56
唔該哂~

祝大家都好孕呀

唔使客氣一齊加油

大宅

shasha1010 發表於 18-3-17 17:36
回覆 ice_lsy 的帖子

我都差不多,你有冇第二日補多次?

醫生叫我植入完當晚返去再補 我覺得自己係植完第二日先排。 係咪太早做植入呢

首頁
45678...23

尾頁

跳至