想生BB

跳至

首頁
56789...23

尾頁

大宅

luckibabi 發表於 18-3-17 22:56
我是在政府醫院做的~姑娘同醫生都唔錯,特別是姑娘很好呀 雖然內膜情況從來唔知如何,又無小白球 ...

我都排咗政府做ivf...四月先有得見醫生,聽講見完醫生要半年後先開針。點解你唔喺政府做ivf呀?

其實有好多食物都可以增加黃體素嘅,我見jm分享咗呢個圖你可以參考下。

你植入完嗰晚個肚有無戚下戚下咁呀?

希望m小姐唔好嚟揾你,預祝成功

複式洋房

polkadotbb 發表於 18-3-18 08:55
我都排咗政府做ivf...四月先有得見醫生,聽講見完醫生要半年後先開針。點解你唔喺政府做ivf呀?

其實有好 ...

謝謝JM您的資料分享

有關ivf, 一黎唔係太想行呢個方法(因為對身體造成較大影響),二黎排ivf 應該耐好多呀,因為做到ivf 既政府醫院唔多。。如果試過3次政府iui+外面私家4次iui都唔成功的話,就可能選擇自己繼續努力 or 到時候也許會考慮下ivf吧

做完iui當晚就好有感覺呀,右下腹痛先,扯住扯住痛咁

希望大家都成功呀!

別墅

回覆 ice_lsy 的帖子

應該唔會啦⋯⋯之後嗰日排時間都啱
我今日剛剛自己打了支醫生開嘅安胎針,你們有沒有啊?

複式洋房

shasha1010 發表於 18-3-18 20:51

我都覺得植入後那天先排是無問題的, 因為好的精子在體內會存活2~3天的啊, 再加當天晚上補一次的話就更好了啊

有安胎針好犀利呀!! 但要這麼早便打嗎? 我以為等到確定有胎先要做安胎的事啊~!

如果我真的好彩地中左, 我諗我都要打呀, 因為4月7日出發去旅行.. 都有點擔心^^"
所以.. 中唔中都好啦.. 唔中就安慰自己, 可以旅行時放鬆D 仲有一星期可以開獎!

洋房

我係政府做左第一次IUI,但唔成功,岩岩泥M,宜家準備第2次,如果唔成本係咪可以排IVF?要等幾耐呀?大約幾多錢呀?THANKS

別墅

回覆 luckibabi 的帖子

醫生說可以著床好d喎!我也是下星期四就可以自己驗la
祝大家成功呀!

大宅

shasha1010 發表於 18-3-18 20:51

醫生只係開小白球咋 早晚2粒 無安胎針
但中醫有開安胎藥俾我~

大宅

luckibabi 發表於 18-3-19 10:12
我都覺得植入後那天先排是無問題的, 因為好的精子在體內會存活2~3天的啊, 再加當天晚上補一次的話就更好了 ...

我都係下星期開奬 本來計劃下星期去旅行的

別墅

我係2015年做第一次IUI , 成功左, 真係好開心,
2018年, 想要多一胎, 所以決定再做多一次IUI, 心情同3年前一樣, 都係好緊張

已經食左5日安胎藥, 打左2支針, 明天下午見醫生, 再做陰超, 睇下卵泡既成熟度

希望今次都能一次成功

大宅

好悶呀~~ 等開獎既日子好難捱...
JM 們會做咩分散自己注意力呢?

大宅

[b]回覆 [url=forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=319348772&ptid=21231121][color=Olive]siusanmum[/color] 的帖子[/url][/b]

祝你又再一擊即中呀!!!

複式洋房

ice_lsy 發表於 18-3-19 22:17
我都係下星期開奬 本來計劃下星期去旅行的

JM是因為做了iui取消了行程嗎?
其實我覺得中左的話,有安胎藥加上行程輕鬆些和小心啲,其實應該還好的,不過都要睇返身體情況

複式洋房

siusanmum 發表於 18-3-20 11:56
我係2015年做第一次IUI , 成功左, 真係好開心,
2018年, 想要多一胎, 所以決定再做多一次IUI, 心情同3年前 ...

哈哈,雖然我第一胎都未有,我都係諗住生第二胎時繼續iui 希望真係iui 可以搞得掂

樓主說得好呀!祝JM您再一擊即中

複式洋房

火火炎炎 發表於 18-3-20 16:26

JM~ 返工、煲劇、做下家務,咁時間都過得好快 或者睇下旅行既資料咁,plan定將來的旅行

我而家個心都15 16,諗緊係咪應該等M無黎或有懷孕迹象先自己偷驗。。 怕驗唔到令自己唔開心哈哈

大宅

火火炎炎 發表於 18-3-20 16:26

好同意呀! 日諗夜諗。我植入後三日已經無乜感覺

大宅

luckibabi 發表於 18-3-20 19:40
JM~ 返工、煲劇、做下家務,咁時間都過得好快 或者睇下旅行既資料咁,plan定將來的旅行:good ...

唔明點解醫院要你咁遲驗呢?
我個醫生話植入後14日就驗得架喇
驗下等自己唔好十五十六嘛

大宅

polkadotbb 發表於 18-3-20 21:26
好同意呀! 日諗夜諗。我植入後三日已經無乜感覺

我唔敢套徵狀呀⋯⋯
你有冇塞小白球呀?而家每日都要睇住個鐘做人,又塞小白球又要食藥,想唔諗都唔得

民房

做完IUI記住一定唔好食木瓜,苦瓜,豆漿都唔好飲住!
放鬆心情,唔好甘操勞!
食定葉酸,我記得果時有開安胎藥!

複式洋房

火火炎炎 發表於 18-3-21 10:46
唔明點解醫院要你咁遲驗呢?
我個醫生話植入後14日就驗得架喇
驗下等自己唔好十五十六嘛
JM 您好~! ^^

我估醫院可能是怕成功著床的授精卵都有可能自己委縮的可能性? 所以一於約後D, 咁就有意思D? 同埋如果4月3日前我黎左M, 咁我直頭就唔使去見醫生住啦.. 哈哈.. 有可能政府都想幫我慳時間慳錢錢卦

而家成日都形住個肚有感覺~! 但我覺得有時可能真係心理作用~! 然後, 每朝check 基礎體溫, 雖然維持住高溫, 其實都冇乜意義... 因為以前都係咁, 一樣係正常地有高溫期... 今朝突然覺得, 應該唔會中.. 莫名其妙就有這種感覺... 多謝樓主呢個group, 我覺得上黎呢度可以舒發下, 有人聽下自己講野咁, 其實都有開心 ^^

現在, 我只想交俾個天了哈哈, 如果今次未懷上, 那一定是因為個天認為今次未適合, 又或者今次懷上會不太順利, 所以上天幫我一把, 等我下次先懷上哈哈哈..
然後, 又同自己講, 今次唔得, 咪下次囉, BB 總會來找我同痴實我既哈哈, 如果個天都想我有..

植入後14日, 其實計唔計植入那天? 如果計, 咁我星期日就可以試下驗到D 咩, 樓主JM 講得岩呀, 早D 知道唔使15 16 都係好呀 :)

祝大家好運呀!! 真係好想大家都成功!!

複式洋房

kelly0913 發表於 18-3-21 11:16
做完IUI記住一定唔好食木瓜,苦瓜,豆漿都唔好飲住!
放鬆心情,唔好甘操勞!
食定葉酸,我記得果時有開安 ...
豆漿都唔飲得既咩~~ 好驚呀 我有日日飲黑豆漿, 今晚會飲豆漿..........
我有乖乖早左睡, 11點就睡LU ~~
葉酸有day day吃

JM 可否分享下點解豆漿都唔飲得既~ 是醫生和您說嗎?~
您是否已BINGO 了?

首頁
56789...23

尾頁

跳至