影視娛樂

跳至

首頁
12345...8

尾頁

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

anyuser18 發表於 18-3-19 09:49
啱啱先開第一集,男女主都幾鍾意會追。不過第一集節奏好似有少少慢啫,同埋食兔子又駛唔駛咁迫真

男 ...
想問下你知唔知點解阿哥細個要出宮住?

子爵府

Pollyowen 發表於 18-3-19 10:17
想問下你知唔知點解阿哥細個要出宮住?

第一集四十二,三分鐘左右啦,有講。話怕佢令世子更病

瑪瑙宮

anyuser18 發表於 18-3-19 12:06
第一集四十二,三分鐘左右啦,有講。話怕佢令世子更病
咁兩兄弟都係大妃生? 唔明點解好似唔錫個阿哥咁嘅?

子爵府

Pollyowen 發表於 18-3-19 12:12
咁兩兄弟都係大妃生? 唔明點解好似唔錫個阿哥咁嘅?

因為佢先會威脅到世子,而徽就唔會威脅到,所以大細超。加上佢個性格都唔係咁友善無咁識做人啩

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Pollyowen 的帖子

因為皇后寵愛細佬, 而二兄由細到大都不是在宮內長大, 俾皇后疏遠....
我估之後會講, 可能皇后算過3 個皇子既命, 二子會威脅太子, 搶皇位.

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

anyuser18 發表於 18-3-19 09:49
啱啱先開第一集,男女主都幾鍾意會追。不過第一集節奏好似有少少慢啫,同埋食兔子又駛唔駛咁迫真

男 ...

第四、五集就快好多!
第5 集幾好笑...

瑪瑙宮

BOBO128 發表於 18-3-19 12:43

因為皇后寵愛細佬, 而二兄由細到大都不是在宮內長大, 俾皇后疏遠....
即係EP1話王帝死傳位俾仔, 係傳俾個BB, 大妃聽政到佢大個啦? 我開頭睇以為個王帝好大年紀, 傳位俾男主, 睇埋EP4有個BB先知....

公爵府

係傳俾姪仔, 由男主幫皇后協政, 原本男二預計自己協政再奪位, 估吾到男主打仗3 年後無死, 返黎, 皇帝留遺言由細
佬協政. 之後應該講男二搶皇位害姪仔和細佬.

瑪瑙宮

BOBO128 發表於 18-3-19 13:12
係傳俾姪仔, 由男主幫皇后協政, 原本男二預計自己協政再奪位, 估吾到男主打仗3 年後無死, 返黎, 皇帝留遺 ...
原來打仗左三年, 咁女主咪等左3年

瑪瑙宮

BOBO128 發表於 18-3-19 12:43

但係如果阿哥都係親生仔, 佢想做王, 大妃都係冇影響呀!都係自己個仔做王, 大仔二仔細仔都得啦!

公爵府

一開始就講女主等左3 年, 男主回來相認.

頭一, 兩集已經講男二(晉陽大君)生性凶殘小氣, 男主反(殷成大君)溫文儒雅, 第五

集都有講, 連長兄皇后外家(忠臣)都希望男主協政扶助小王子.以弟制兄.

瑪瑙宮

睇左男主救完女主上水, 響間茅屋入面啵啵, 女主個反應真係唔知佢想表達佢係驚, 意外, 開心(一定唔係), 定係呆左??? 女主個反應攪到男主好似好喉琴咁

公爵府

女主係生硬D , 但男主好, 第6 集好感人

瑪瑙宮

BOBO128 發表於 18-3-20 15:35

女主係生硬D , 但男主好, 第6 集好感人
我睇到5, 第6集係咪要去打仗啦?

公爵府

回覆樓主

第6集,提親,出發打仗

瑪瑙宮

BOBO128 發表於 18-3-20 16:39
第6集,提親,出發打仗
咁應該好快講佢打完仗返黎

公爵府

回覆樓主:

第一集已經打完回家,現在倒敍⋯之後應該講回家後點⋯結吾結得成婚,皇位問題。

今集尾,講女主靜雞雞跟軍隊同行,預告講女主陪男主在軍營一起,但被發現

瑪瑙宮

BOBO128 發表於 18-3-20 16:51
第一集已經打完回家,現在倒敍⋯之後應該講回家後點⋯結吾結得成婚,皇位問題。

今集尾,講女主靜雞雞跟軍 ...
好在倒敍講又唔算係講得太多集

瑪瑙宮

我想睇佢地成婚之後

公爵府

回覆樓主

你開始睇未?我怕有排都未講結婚

首頁
12345...8

尾頁

跳至