興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

用開samsung機,但轉左華為。想影番瑩幕個版出來,可以點按,請指教?

翡翠宮

回覆樓主:

開啟智能截圖,指關節敲2下截全屏,畫範圍截部份,寫個S滾動截圖,超好用。

原始方法,電源及音量減一齊撳,或者機頂向下掃揀「屏幕截圖」。

大宅

lyh80115 發表於 18-3-13 11:17
開啟智能截圖,指關節敲2下截全屏,畫範圍截部份,寫個S滾動截圖,超好用。

原始方法,電源及音量減一齊撳 ...

攪掂, Thanks.

翡翠宮

loloyan 發表於 18-3-13 13:26
攪掂, Thanks.

指節除咗截圖,寫唔同英文字母可以開啟apps,開乜嘢apps自己設定。

大宅

lyh80115 發表於 18-3-13 13:49
指節除咗截圖,寫唔同英文字母可以開啟apps,開乜嘢apps自己設定。

我係用你教的舊式方法,拉落嚟。
我找不到智能方法。可能我係最平果款華為。

翡翠宮

loloyan 發表於 18-3-13 14:43
...

哦,咁可能無……

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

loloyan 發表於 18-3-13 14:43
...

有無右上嗰個「屏幕截圖」?

大宅

小倩 發表於 18-3-13 23:07
有無右上嗰個「屏幕截圖」?

呢個就有

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

loloyan 發表於 18-3-14 13:14
呢個就有

呢個就係screen capture

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

小倩 發表於 18-3-14 14:38
呢個就係screen capture
請問係手機裡面的原裝錄音機錄咗音 ,
之後揀返個錄音檔 send wts 去人地 iphone ,

但係對方聽唔到 ,
請問有咩方法

翡翠宮

洛婷 發表於 18-3-19 00:57
請問係手機裡面的原裝錄音機錄咗音 ,
之後揀返個錄音檔 send wts 去人地 iphone ,

我用華為錄咗音,見係m4a檔案,會唔會係要裝番播m4a嘅app?iphone我唔熟。

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

lyh80115 發表於 18-3-19 08:12
我用華為錄咗音,見係m4a檔案,會唔會係要裝番播m4a嘅app?iphone我唔熟。
華為錄音機內置原來有三種模式,第一個係會議第二個係訪談第三個係標準,
我冇為意按咗入去就錄音,
之後就將第一頁的會議錄音傳送咗出去,
但對方話聽唔到,

因為我之前的電話如果按錄音就係錄音,
冇其他功能選擇的,

今晚諗住再試下才睇清楚原來有三個選擇,
最後按第三個標準模式錄音並成功發送,

上個月先轉華為, 依家仍在摸索中

首頁

尾頁

跳至