婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

kmbb519 發表於 18-3-14 16:23
佢咪不停係度講囉, 駛乜咁緊張呀, 我以前返工返到生果日呀, 生完唔知幾耐就返工呀, 生完又煮飯呀..... 乜乜 ...

佢唔講埋有啲妹妹仔十幾歲比人搞大個肚,但仲食煙飲酒夜蒲?最後求其係廁所就生咗個b啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

JD930 發表於 18-3-15 00:15
呢個故事都發生係我身上 (emoji)

妳唔返工,要辛苦佢個寶貝仔養妳呀。
你O岩呀!!! 我都覺佢似乎係擔心呢樣!! 佢成日同我講, 女人唔好問男人拎錢 佢話佢從來都無問老爺拎錢, 佢半講笑語氣啦下, 我冇理佢
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

JD930 發表於 18-3-15 00:19
佢唔講埋有啲妹妹仔十幾歲比人搞大個肚,但仲食煙飲酒夜蒲?最後求其係廁所就生咗個b啦
...
咁佢要講到佢自己有幾勞苦功高丫嘛.....

複式洋房

回覆樓主

我奶奶煲d全部涼野比我飲,仲恐怖

珍珠宮

KomiC 發表於 18-3-15 11:13
我奶奶煲d全部涼野比我飲,仲恐怖
嘩, 唔係呀化... 謀殺呀
佢好唔想要個孫??

男爵府

kmbb519 發表於 18-3-15 11:09
你O岩呀!!! 我都覺佢似乎係擔心呢樣!! 佢成日同我講, 女人唔好問男人拎錢 佢話佢從來都無問老爺 ...
你有冇問你99, 乜你咁慘。家用都無。要貼埋錢養家?真係好可憐。我以為舊時啲男人會好負責任膽起頭家。

乜老爺咁對你。奶奶你有乜傷心時盡管向我哭訴啦。

複式洋房

回覆樓主

我99都係,知我有咗,暗示叫我哋5要。宜家係bb面前嫲嫲乜嫲嫲乜,真係想叫佢收聲,好想嘔

公爵府

kmbb519 發表於 18-3-15 11:09
你O岩呀!!! 我都覺佢似乎係擔心呢樣!! 佢成日同我講, 女人唔好問男人拎錢 佢話佢從來都無問老爺 ...

答99:乜原來62一直以來系食軟飯ga?等我下次問吓62先?(嚇一嚇佢,睇99仲夠不夠膽講大話啦?)

男爵府

回覆樓主

我99都話我坐月坐到咁惊貴,以前我地乜乜乜(下刪一百字),我話:乜你阿媽對你咁架?真係慘囉,我阿媽當我公主咁架,一定係你以前冇好好坐月,宜家咪咁多唔舒服囉

大宅

回覆 jenny729 的帖子

複式洋房

回覆樓主

我有咗bb,奶奶想攞廚櫃頂嘅嘢,佢話太高攞唔到,叫我「琴」上去攞

生咗之後我飲紅棗水,佢話因為咁攪到bb唔肯瞓覺 (我餵人奶,佢話紅棗燥熱影響bb)

我老公幫手湊b,佢話佢仔第二日要返工會好攰,應該早D瞓,我話做得老豆就要照顧bb, 我仲坐緊月都需要休息,之後佢得我話不如全世界辭職幫你湊仔

所以我覺得奶奶E種動物係唔抵得新抱因為有bb被老公寵愛,樓主千其唔好比奶奶影響心情,專心安胎,生個肥肥白白嘅bb

複式洋房

回覆樓主

我未有b之前都以為我99好好好錫我架,但佢一知我有左,有一日佢上嚟我屋企,特登等我瞓醒同我訓話,話‘生仔唔係見人有我有,玩完就算係要養要教架,你諗清楚要唔要個b喇’,聽完真係好想喊,其實佢係怕我地會煩到佢囉,成日話當我係女,算吧喇!

試過有次C6講笑話bb出世後請佢幫手湊(佢本身有做嘢,同埋我已經決定搵返自己媽媽幫手),佢聽完話如果我地俾返佢而家個人工佢,佢咪湊囉,俾得起我都唔會俾佢湊,費事俾佢教壞bb或亂俾嘢bb食!

其實仲有好多難聽嘅說話都聽過,但自從佢叫我諗清楚要唔要自己個b後,我就覺得呢個人已經唔值得再尊重,

侯爵府

2024年龍年勳章

sakurayen 發表於 18-4-24 16:35
我未有b之前都以為我99好好好錫我架,但佢一知我有左,有一日佢上嚟我屋企,特登等我瞓醒同我訓話,話‘生 ...

妳有BB之後奶奶態度變差,
可能以為妳恃住大肚想係屋企做女皇,咪答妳唔洗戒口, 唔洗請假停工, 佢未適應啫, 比d時間佢

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

kmbb519 發表於 18-3-14 01:01
一路以黎同 99 關係都好好, 佢對我都好好, 我都結左婚好幾年, 以為同佢關係會好, 點知我一有左, 佢 d 態度 ...

https://www.sundaykiss.com/%E6%9C%80-hit-%E7%86%B1%E8%A9%B1/%E5%A9%86%E5%AA%B3%E9%97%9C%E4%BF%82-%E6%96%B0%E6%8A%B1-%E5%A5%B6%E5%A5%B6-%E6%AF%94%E8%A6%AA%E5%AA%BD%E9%82%84%E7%85%A7%E9%A1%A7%E6%88%91/

好羨慕

別墅

一路以黎同 99 關係都好好, 佢對我都好好, 我都結左婚好幾年, 以為同佢關係會好, 點知我一有左, 佢 d 態度 ...

支持你唔上去食飯

大宅

jenny729 發表於 18-3-17 22:53
我99都話我坐月坐到咁惊貴,以前我地乜乜乜(下刪一百字),我話:乜你阿媽對你咁架?真係慘囉,我阿媽當我 ...

正!學到嘢

別墅

放鬆心情 好好陀b 唔好為呢d人激心
我有左三個月果陣 我99煲綠豆湯 我唔知差點飲左
99唔害你已經偷笑
所以要盡量保持安全距離 見少d 避免自己情緒激動
好好養胎
當99死既 因為99真係外星生物 少點第二類接觸 開心等bb出世

侯爵府

回覆樓主

你地d99真係怪怪地
不過唔同住理鬼佢呀
幾時放假有冇返工唔洗向佢會報

複式洋房

回覆樓主:

我都覺得啲99係唔抵得自己個仔對新抱好,因為一開始已經覺得你搶左佢個仔!
我大肚前同99關係又係冇乜野,大肚後佢應該係妒忌啲人的注意力落晒我度,又唔抵得人好,做左同講左好多賤格野,佢用薏米煲糖水唔話我知仲叫我飲多啲,又迫我飲酒同食魚生,我唔食唔飲就喪俾說話我聽,次次食飯全枱都係涼野濕毒野!所以我都同意99唔害你已經偷笑!
盡量同佢少接觸,費事影響到自己心情,生個肥肥白白健康bb~
有心理準備生完之後仲有大把說話聽……

伯爵府

我有佐好少係屋企,基本都係返娘家,係屋企又無兩句

首頁

尾頁

跳至