自由講場

跳至

首頁
45678...22

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

小詠 發表於 18-3-14 11:45
3月是我生日月, 識左幾十年既朋友係知我幾時生日, 但都無打算同我慶祝, 但佢地生日我有主動約佢地出來食飯
...

我都係3月架
祝妳生日快樂

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

預祝你生日快樂(emoji)(emoji)(emoji),朋友都係講緣份,希望你識到真心朋友,好好過你的新生活
I 大蚊豬   

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

預先同你講聲生日快樂!快快樂樂渡過每一天。
緣分好難講既!慢慢黎!

男爵府

醒目開學勳章

回覆樓主

預祝你生日快樂!呢度大把JM 同你慶祝。開心D。

侯爵府

小詠 發表於 18-3-14 11:57
下星期四, 謝謝
22號.... 好日子呀.... 唔好俾 D唔當你朋友嘅人激親... 好好過日子...你一定會遇到一班真心嘅朋友.... 預祝你生日快樂身心都健康, 日日都開開心心....

珍珠宮

teaspoon 發表於 18-3-14 13:22
哦⋯⋯原來同我一樣扮曬野收埋!
我地同一星座

我都有D親友, 一知我離婚, 即同我劃清, 話唔同我做親友, 怕我問佢借, 怕我求佢收留.....但以前我環境好既時候, 佢需要人幫我無條件幫佢架

人情紙咁薄, 親人都可以係好現實

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

男爵府

小詠 發表於 18-3-14 13:32
我都有D親友, 一知我離婚, 即同我劃清, 話唔同我做親友, 怕我問佢借, 怕我求佢收留.....但以前我環境好既 ...

落難時比你睇清楚好多野仲好啦。呢個人生低潮過左啦但一定要記住。

男爵府

回覆樓主:

預祝您生日快樂,身體健康,希望您識到有心嘅真朋友

男爵府

natnat_tsang 發表於 18-3-14 13:29
22號.... 好日子呀.... 唔好俾 D唔當你朋友嘅人激親... 好好過日子...你一定會遇到一班真心嘅朋友.... 預祝 ...

咁我地唔同星座喇 快黎笑下

水晶宮

小詠 發表於 18-3-14 11:55
今日傷心既事同美食團有關, 我YAHOO 團購買左圖購飛去大陸玩, 咁未成團, 仲差4人, 咪想叫埋D朋友一起JOIN ...

不用為這事傷心,你d朋友起碼會答你唔得閒/無錢/無時間/哦

我d朋友係型到明明佢地新年團拜提出復活節一齊去旅行,重講到好興奮咁,點知3月頭再問清楚係咪真係去,人人都已讀不回

子爵府

回覆樓主

衰ge唔去,好ge唔黎。呢d朋友唔要都罷~生日快樂!

子爵府

回覆 小詠 的帖子

小詠,唔好唔開心,人有時會咁,睇開少少,反思維諗~朋友唔去同你去旅行可能假期要同屋企人過,佢哋上人屋企咁都開心吖。我自己就唔會咁注重人哋會唔會同我過生日或祝福我生日快樂,咁自己都會開心啲

預祝你生日快樂😘😘🎂開開心心每一天

子爵府

回覆樓主

唔叫咪算,自己氹下自己開心仲好,又唔使欠人人情
以後咪再同個d 人慶生,佢厚面皮問你你咪大番佢:「咁我呢?你同我慶祝左未呀?」佢即刻走都走唔切

珍珠宮

1314625 發表於 18-3-14 13:40
不用為這事傷心,你d朋友起碼會答你唔得閒/無錢/無時間/哦

我d朋友係型到明明佢地新年團拜提出復活節一齊 ...
咁經一事長一智, 以後佢地吹幾大都好, 聽完就算

我都有朋友係咁, 都無下聞

所有遇見,皆有因果

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

預祝你生日快樂。兒子忘記了,你可主動约佢,最多貴的你請,叫佢下年去平的佢請。

以後米做水魚,同酒肉朋友慶生了。佢提起,你就話唔得閒。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

生日快樂

珍珠宮

teaspoon 發表於 18-3-14 13:38
咁我地唔同星座喇 快黎笑下
你緊係內心溫柔既外表都溫文既雙魚, 我係粗暴周圍撞既白羊
所有遇見,皆有因果

伯爵府

回覆樓主

我地屋企由細到大,父母都唔會記得我地既生日,更加唔洗講興祝
人大左都唔覺得生日有幾咁特別,而要興祝,生日我都會返工,唔會特別拎假,亦冇朋友同我興祝,到而家真係有人同我搞生日都只係2次,話就話興祝我生日,其實咪又係唱k為重,我facebook 亦隱藏左生日日期,唔想收到個d 所謂既生日快樂,或者俾個like,我覺得好無聊,人地根本唔係記得我生日,只係facebook 彈出黎,更住就打幾隻字咁

侯爵府

小詠 發表於 18-3-14 12:57
前夫咁樣去教育我對仔, 第日佢一定受番晒呀, 佢老左有重病, 對仔實唔肯花錢比佢醫, 唔比佢醫仲要拔埋喉, 等 ...

點解你有d咁既心態既

琥珀宮

小詠 發表於 18-3-14 11:45
3月是我生日月, 識左幾十年既朋友係知我幾時生日, 但都無打算同我慶祝, 但佢地生日我有主動約佢地出來食飯
...

既然無朋友倍,要懂自得其樂,唔好想d唔開心既事,保持心情開朗,好事自然來!

首頁
45678...22

尾頁

跳至