在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請教大家:公司policy寫明試用期内第一個月辭職可以“without any notice“, 即係話我通知對上manager后即時已可以離開公司,定係要等到當日放工時間先可以走?另,我已經返咗一個星期,人工係我辭職當日即時俾我,定係都要日後返來攞check?

男爵府

tung_yuen 發表於 18-3-14 14:16
想請教大家:公司policy寫明試用期内第一個月辭職可以“without any notice“, 即係話我通知對上manager后 ...

間間公司做法唔同 佢7日內出比你就唔犯法

wcpcelia    發表於 18-3-17 18:16

翡翠宮

想請教大家:公司policy寫明試用期内第一個月辭職可以“without any notice“, 即係話我通知對上manager后 ...

吾啱早D走。襯年头多工揾,加油!

大宅

其實新工都唔差,同事上司都友善,衹是有另外offer要走。雖然只返個幾禮拜,都決定會請大家食餅

大宅

回覆 jemappellec 的帖子

甘我同HR問清楚,唔該jm

珍珠宮

咁正常都係返埋嗰日。你打算一返去講完就即走?

大宅

回覆 迷人pinklady 的帖子

我當日買左餅,返到公司後遞信比上司,問過上司可以即走後就即走了。果日我等於無返工,但最後出糧竟然有計埋果日

珍珠宮

tung_yuen 發表於 18-3-26 21:53
回覆 迷人pinklady 的帖子

我當日買左餅,返到公司後遞信比上司,問過上司可以即走後就即走了。果 ...

咁好好喎

別墅

唔洗通知基本上一講完就可以走,甚至有case打返嚟辭職就算。如果你返左嚟辭職幾個鐘後先走,好多時都會出埋果日糧比你。
至於出糧,法例係7日內出就得。計同開票都要時間,通常唔會即日出。

首頁

尾頁

跳至