婆媳關係

跳至
del  

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主

我,我知好多人都好憎99,但我當佢地係家人

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

我愛Corina 發表於 18-3-15 23:40
我,老爺奶奶都係自己人,但我老爺奶奶真係當我女咁,佢地d女有既野,我唔會無份。
...

真係令人羨慕

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Linsa 發表於 18-3-21 23:19
我!老公獨子,62過左身,同奶奶一齊住。她當我女甘,我咩對她媽甘。她成日都話好仔不如好媳婦,人係相對的 ...

同意!

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

happy804 發表於 18-3-21 23:48
同意!奶奶想罵人的時候當我係自己人,完全不給情面。

妳老公在場嗎?連個仔都控制唔到個呀媽,咁真係好嚴重

大宅

章魚妹妹 發表於 18-3-15 23:05
自己人?首要問呀99有無當自己係人先再講啦!

無錯,講得好

子爵府

回覆樓主:

我有當99係自己人,佢都當係自己人。相處十幾年,大家咩人都好了解,十隻手指有長短,但有起事上黎都會握住對方互相支持。我男家無乜麻煩人,個個都明白事理唔難相處。

複式洋房

我,因為奶奶成日幫我話佢個仔

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 18-3-24 21:36
唔係仇人。不過唔會係自己人。
我註冊日影到張相,奶奶喺度喊。
啲人話奶奶覺得好慘,因為我當時唔識煮飯、 ...

路過多口一問?咁係未一齊住?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

crystal媽咪 發表於 18-3-25 09:08
唔多口,就係唔一齊住,所以佢先好傷心。
佢覺得佢個仔好慘,所以初初結婚,佢成日都叫老公返去食飯。
跟 ...

因為我新抱又係話吾識煮飯?只是洗碗、開机洗衫、所以生咗BB个仔就要我去揍!現在又有咗真無耐!在我腦裡只有吾學冇話吾識?我已經叫个仔準備請工人姐姐?無為大家辛苦?幫係人情吾幫係道理?老實揍大一代真是有心無力?何況現代人要求高高係嗎?吾好意思長氣咗真的不吐不快!

寶石宮

子爵府

同意,曾經好努力咁嘗試,將心比己,但人哋都冇當我係自己人

別墅

回覆樓主

我唔需要99當我係自己人,我只想99當我係人

男爵府

以前好天真係有,仲相信係真心㖭,佢對我現在....一定5係自己人,對佢嘅感覺系無老公都怕咗佢。

別墅

crystal媽咪 發表於 18-3-25 09:08
唔多口,就係唔一齊住,所以佢先好傷心。
佢覺得佢個仔好慘,所以初初結婚,佢成日都叫老公返去食飯。
跟 ...

我本身識煲湯煮飯做家務都俾人嫌...

煮芝士西蘭花...佢話我煮埋啲咁簡單既野...

有時早餐整all day breakfast,佢話我整埋哂啲咁既野,不如唔好整

99會問我老公邊個煮飯好味啲,我老公話各有各好,99話梗係老婆煮得好味啲,因為落埋唒啲味精, 食死人!! 其實我無落味精,雞粉雞湯都唔落.....

男爵府

回覆樓主

佢都唔會當你自己人啦 佢有野會同佢女講 不會係你
te quiero mucho mi amo

珍珠宮

珍珠宮

bobocheung65 發表於 18-3-27 15:00
佢都唔會當你自己人啦 佢有野會同佢女講 不會係你

又係

大宅

好難,因我奶奶成日講大話,講野冇句真

首頁

尾頁

跳至