樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

申請加名表個到話要交埋有列明預產期嘅醫生紙證明,我係健康院問過係病假紙到加埋預產期得吾得吾,姑娘話吾得...之前做結構個張醫生紙有講幾週,就冇預產期...
咁我係吾係要去私家檢查一次拎張醫生證明?
各位知吾知有冇其他方法?
Thanks

大宅

畀面勳章

Lawsiub 發表於 18-3-15 09:54
申請加名表個到話要交埋有列明預產期嘅醫生紙證明,我係健康院問過係病假紙到加埋預產期得吾得吾,姑娘話吾 ...

要到16 週先可以加名, 到時見醫生產檢先叫寫証明

大宅

MissUmuch 發表於 18-3-15 15:59
要到16 週先可以加名, 到時見醫生產檢先叫寫証明

我已經過左16週喇,產檢見完姑娘就完,冇得見醫生,定還是我可以要求見醫生?
感謝解答!

複式洋房

回覆樓主:

可唔可以同姑娘講要懷孕證明係申請公屋用的,因為我之前都係咁,喺政府度做檢查通常都係見姑娘,好少見到醫生

男爵府

回覆樓主

有預產期果張醫生紙就夠

複式洋房

回覆樓主

去預約一次街症,睇醫生攞張醫生証明,嗰張會有預產期,就是可交証明嚟的

大宅

晞華 發表於 18-4-14 00:56
去預約一次街症,睇醫生攞張醫生証明,嗰張會有預產期,就是可交証明嚟的
...

政府街症?冇吾舒服淨係拎張紙會吾會比個醫生鬧

禁止訪問

大宅

Lawsiub 發表於 18-3-15 16:26
我已經過左16週喇,產檢見完姑娘就完,冇得見醫生,定還是我可以要求見醫生?
感謝解答!
...

請問我已經到配屋,但未有入伙紙,大約7月中有、我有左現在可以加名,要大D單位嗎?之前是2-3人單位,可以加名變3-4人嗎?

大宅

Kkk1126 發表於 18-6-6 17:59
請問我已經到配屋,但未有入伙紙,大約7月中有、我有左現在可以加名,要大D單位嗎?之前是2-3人單位,可以 ...

正常程序 有左16週就可以加名,但你依家嘅情況加名由2-3轉去3-4,房署有好大機會要你排去3-4,會取消你依家個2-3單位,同埋入伙2-3時佢可能會問你家庭人數有冇變,如果你答佢有變,咁佢有權吾比你入伙住,所以睇你想點,如果想確實知道就打去1823問清楚

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

3人應該要跟返3人隊啦,咁就會遲左上樓
想認識多啲屯門友

禁止訪問

伯爵府

熱血勳章

Kkk1126 發表於 18-6-6 17:59
請問我已經到配屋,但未有入伙紙,大約7月中有、我有左現在可以加名,要大D單位嗎?之前是2-3人單位,可以 ...

你本身2人定3人
如果本身2人加到3人
應該維持本身個配房? 都可住3人
因為都有3人隊人分配2-3人單位

首頁

尾頁

跳至