親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

menu1102 發表於 18-3-15 23:00

我同你好似,27/3~1/4,3晚toy story, 2晚雅居樂萬豪,全 ...

係喎,跟你幾似喎⋯⋯我29/3 都是晚機去,第二天即去迪士尼. 希望平日不要太多人

用戶要求終止服務

回覆樓主

聖誕去過,klook訂定飛,去到一嘟就係,可以帶嘢食入去,裡面嘢食爆谷精品都比香港平,又大又好玩

男爵府

回覆 流星花丸 的帖子

想問吓廸士尼入面餐廳幾點開門, 因為我第二天諗住一早入去, 酒店又唔包早餐, 想入去先食, 可行嗎?

用戶要求終止服務

甜姐兒 發表於 18-3-16 15:27
回覆 流星花丸 的帖子

想問吓廸士尼入面餐廳幾點開門, 因為我第二天諗住一早入去, 酒店又唔包早餐, 想入去 ...

呢個我唔清楚啊!不過你可以上網check ar

男爵府

甜姐兒 發表於 18-3-16 15:27
回覆 流星花丸 的帖子

想問吓廸士尼入面餐廳幾點開門, 因為我第二天諗住一早入去, 酒店又唔包早餐, 想入去 ...

妳住邊到酒店?酒店附近冇早餐食?

男爵府

回覆 herman-mame 的帖子

我住廸士尼附近萬麗酒店

男爵府

甜姐兒 發表於 18-3-17 11:30
回覆 herman-mame 的帖子

我住廸士尼附近萬麗酒店

有得選擇的話,我會食了早餐才入去,妳入去玩兩日,食咁多餐都悶啦,而且迪士尼內餐廳都唔平的,我入過去兩次,小朋友都是選擇食漢堡包餐,價錢大概RMB80-100左右,和香港迪士尼差不多,不過是人民幣

大宅

甜姐兒 發表於 18-3-15 17:06
我訂2/4-3/4日去廸士尼, 係KLOOK買2日票.
我係1/4到上海, 5/4返香港

我都係打算 2/4~3/4 兩日入園,不過我未買門票,仲諗緊直接酒店買,定係klook 買。

男爵府

回覆樓主

如果夜機到蒲東機場,然後會直接去Toy Story 酒店,想請教大家搭咩車最方便/安全?價錢?時間?
請指教!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

18OctMama 發表於 18-3-26 00:40
如果夜機到蒲東機場,然後會直接去Toy Story 酒店,想請教大家搭咩車最方便/安全?價錢?時間?
請指教!
...

我唸住搭的士咋,因我也是夜機才到,所以冇乜選擇!

別墅

畀面勳章

18OctMama 發表於 18-3-26 00:40
請指教!
...

剛搭的士由機場去toy story 酒店,RMB12x
,30min

男爵府

menu1102 發表於 18-3-29 00:02

剛搭的士由機場去toy story 酒店,RMB12x

感激,多謝回覆!
可否問句:航班有冇延誤?

別墅

畀面勳章

18OctMama 發表於 18-3-29 01:58
感激,多謝回覆!
可否問句:航班有冇延誤?

無,準時到

男爵府

流星花丸 發表於 18-3-16 14:00
聖誕去過,klook訂定飛,去到一嘟就係,可以帶嘢食入去,裡面嘢食爆谷精品都比香港平,又大又好玩
...

請問你住邊間?行程點安排?

用戶要求終止服務

blackcurrant00 發表於 18-5-20 18:03
請問你住邊間?行程點安排?

青年會酒店

行程大約係:(太耐唔記得左)
科學館(殘殘地,唔好同香港比較,純粹玩下)

上海動物園,園內有碰碰車、少量古老機動遊戲,小朋友好鍾意,夜晚市中心食飯行下

廸士尼一日

臨走果日朝早海洋館、附近昆蟲館,俾小朋友到此一遊,然後出機場(延誤幾個鐘,聽聞係必然,因為內地航空管制)

男爵府

好媽媽勳章

leng1999 發表於 18-3-15 17:23
我住novotel clover, 離迪士尼一個站

請問novotel去地鐵站要行幾耐?酒店最早去迪士尼的車是幾點?謝謝!

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Mei 發表於 18-6-16 18:48
請問novotel去地鐵站要行幾耐?酒店最早去迪士尼的車是幾點?謝謝!

5分鐘內,最早既車7+。忘記左,但不要太早去。排隊排死你,最好9+既車去。

去到d人入嗮,你就可以施施然入去。否則,淨系7+ 到9+入到場既過程就已經消耗左你半日既精力啦

男爵府

好媽媽勳章

leng1999 發表於 18-6-16 23:36
5分鐘內,最早既車7+。忘記左,但不要太早去。排隊排死你,最好9+既車去。

去到d人入嗮,你就可以施施然 ...

謝謝你呀!因為我見網上好多人話要盡量一早去,越早越好,等佢開門,話好多熱門遊戲開門內一小時已經無晒fastpass,而且一開門入有機會只排15-30分鐘,但過左開門頭一小時,已經要排1.5小時以上。
另外,還想問下你,酒店免費去迪士尼的shuttle,去到迪士尼係唔係停得好遠?要行好耐才可以去到大門口入到場?會唔會由酒店搭地鐵去迪士尼比搭佢既shuttle行近好多?唔好意思,咁多問題,謝謝你先。

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Mei 發表於 18-6-17 06:37
謝謝你呀!因為我見網上好多人話要盡量一早去,越早越好,等佢開門,話好多熱門遊戲開門內一小時已經無晒f ...

佢地啱既,但系我發覺你幾乎咩熱門既遊戲都系要等75分鐘。早到,你最多系一個遊戲可以有fast pass或者排短一d。但你已經系開門前排左兩個鐘,咁有意思嗎?

巴士的確系比地鐵遠多10分鐘路程度,問題系你需要行去地鐵站同要比錢。所以我地最後既結論系不如慢慢食下早餐,然後慢慢入場仲好。

你而家問,我估你考慮緊暑假。其實真系去唔過,因為我系easter期間去。啱啱清明節前既假期,已經幾多人啦。暑假一定

男爵府

好媽媽勳章

leng1999 發表於 18-6-17 07:05
佢地啱既,但系我發覺你幾乎咩熱門既遊戲都系要等75分鐘。早到,你最多系一個遊戲可以有fast pass或者排短 ...

明白晒,多謝你回答。我見有人話酒店車去到都行好遠,所以問下你搭地鐵會唔會好好多,不過如果停車場行去大門口都係10分鐘,咁加埋酒店行去地鐵站又可能係差唔多。

唔係呀!我考慮緊聖誕去,因為唔係佢哋假期,希望少D人,不過唔知聖誕會唔會好凍

另外還想問一下,Novotel兩張床的房,拍埋兩張床夠3個人瞓嗎?

首頁

尾頁

跳至