懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

florchy 發表於 18-3-17 12:04
其實都真係幾煩
無論生過或未生過嘅人見到你都會教你食咩好食咩唔好
個個都變成育兒專家

見你食依樣又話乜你食得咩 嗰樣又話
大佬 佗仔唔係坐監囉
你自己佗黎睇下食得有幾健康
叫人做緊係叻架
我只係信西醫囉 生野咪唔食囉
就算touchwood bb敏感 又賴曬阿媽?
咁阿媽都好慘姐

去私家定政府生
順産定開刀又有comment?
個身體係我嘅
我要咩方法生又關其他人事?

大宅

回覆樓主:

當你生完,你就會好似啲過來人一樣,呢樣嗰樣,講嗰時唔覺架,之後諗番先知

複式洋房

回覆樓主

我反而比d中學同學 係咁比較,又話未準備好唔好生,又話比最好既佢,又話搵到人湊未,又話搵2萬2陪月最好,又話請埋工人,我心諗,大佬呀!細有細洗ga嘛! 真係敷衍佢算。

男爵府

Kwokmama2018 發表於 18-3-15 19:15
其實我好開心大家同我分享喜悅
但總會有好多過來人話你呢樣個樣
每次聽到呢d說話都會好炆,唔想聽

我份人夠哂自我中心,人地點講我都唔會上心&在乎,服務性行業練就強大嘅內心BB出世你仲多說話聽添呀!要自我訓練,洗定腦,到時見係仔就叫追女,有冇頭髮、幾重丶點坐月……etc煩到你想我即聾,勞氣傷身,錫自己多d咪咁笨

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

bbbbb001 發表於 18-3-15 19:19
我個陣都係
要變身做聾耳陳
因為出咗世仲有超多說話俾你聽

我未有,都已經比奶奶搞到抑鬱了 ..... 宜家睇緊醫生

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

laisausau 發表於 18-3-18 11:22
我份人夠哂自我中心,人地點講我都唔會上心&在乎,服務性行業練就強大嘅內心BB出世你 ...

如果我學到妳咁就好

大宅

Kwokmama2018 發表於 18-3-15 19:15
其實我好開心大家同我分享喜悅
但總會有好多過來人話你呢樣個樣
每次聽到呢d說話都會好炆,唔想聽

唔arm聽咪禮貌地回句【有心】就算,做人要學懂選擇性聆聽,唔使咁上心,免人家講句【無心之失】,自己就嬲餐死,影響心情,放鬆享受懷孕過程

大宅

回覆樓主:

我而家24周,返緊工時,間唔時飲盒檸檬茶,都未放入口,d 同事就話唔好飲 Lee d 無益野啦,對 BB 唔好架,我話我唔係經常飲,飲得多水,口淡淡飲下遮,又勁講唔好飲啦,飲水啦,之後我決定下次要飲都離開公司後才飲。仲有,食細包裝薯片,剛開封食第一塊,佢地又有野講,唔好食啦,大肚唔食得架,其實如果我日日食就話唔好遮,但而家我只係食少少過下口癮之麻,我唔信你地陀 B 時又或你家中 d 女陀緊時,戒口戒到咁清囉!

仲有,我本身瘦底,即食極都唔肥唔長肉果類,上至同事們下至工友們都勁叫我食多 d 至會肥架,BB 至有營養增磅架,其實呢,我次次都回應我已食好多野,我唔長肉我都冇計,阿 B 在我肚內好健康,醫生都話重量與周數合乎囉,唔一定要媽媽肥至合格囉!好鬼煩,見你一次講一次,我知我明你地關心我,但唔駛日日講。

首頁

尾頁

跳至