懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆樓主:

樓主同BB 都要加油!
我一開始喺公立度頸皮測唐氏,結果極高危有1/7機會係唐氏BB
收到結果後,我喊咗好多日
然後去咗搵劉子建醫生
劉醫生照完話:冇公立醫院講得咁差
佢覺得唔似唐氏BB
☺️我嘅BB依家28週了,pass埋結構
所以搵個好嘅私家醫生真係好重要

複式洋房

Q__Q 見到你話去緊私家, 我好開心..
等你消息!! 加油~~比D希望..!!!!

別墅

harveykarla 發表於 18-3-16 12:44
樓主同BB 都要加油!
我一開始喺公立度頸皮測唐氏,結果極高危有1/7機會係唐氏BB
收到結果後,我喊咗好多日 ...

我都係找他 他好專業 但我仲有點擔心 你呢我當時照左nifty

洋房

Asosloving 發表於 18-3-16 13:14
我都係找他 他好專業 但我仲有點擔心 你呢我當時照左nifty

我做咗NIFTY, low risk
之後仲喺威爾斯同劉醫生嗰度照咗結構,佢哋都話BB好正常,完全睇唔出有咩問題

Asosloving依家幾week?

別墅

harveykarla 發表於 18-3-16 13:24
我做咗NIFTY, low risk
之後仲喺威爾斯同劉醫生嗰度照咗結構,佢哋都話BB好正常,完全睇唔出有咩問題

我係照結構個時照吾到鼻骨 他話我做左nifty 所以吾擔心 吾suggest 我抽羊水 我同老公都吾想有流產機會所以我地無抽既然他甘講我地都吾擔心 我而家廿四周 你呢

別墅

回覆樓主

樓主stay strong !
其實全身麻醉冇你想像中咁得人驚既,我自己都做過好幾次全麻既手術,麻醉通常分兩種,一種係種豆然後打麻醉入去,當麻醉藥入咗豆之後,你會feel到隻手粒豆既位置慢慢涼涼地那那地咁沿住血管上,之後你就會見到天花板開始轉,未那到去手肘既位置你就會訓咗,另一種係聞氣,佢地會比個氧氣面罩咁既嘢你聞,當然係刺鼻既味啦,聞多兩啖你就會合埋眼訓着咗架啦,醒咗之後個人都係重好迷迷糊糊同好眼訓咁,要過多一陣先會完全清醒翻晒,希望樓主能夠冇咁緊張啦!

複式洋房

回覆樓主

你而家心情都好影響,你要放鬆d

別墅

miko0702 發表於 18-3-16 22:17
樓主stay strong !
其實全身麻醉冇你想像中咁得人驚既,我自己都做過好幾次全麻既手術,麻醉通常分兩種, ...

多謝妳既安慰,好感謝妳。

別墅

chocolate肺 發表於 18-3-16 23:32
你而家心情都好影響,你要放鬆d

係,其實情緒起伏都好大,我會好好控制一下。

複式洋房

MrsMrs.Yau 發表於 18-3-15 20:39
最後剛剛檢查完,無左心跳。
醫生比番上次有心跳既波頻我睇,話可能真係太弱,所以無左。
而私家醫生都建 ...

唔好灰心 仲有大把機會.. 今次好好調理返身體..
食多啲補品 補好身體..
我知會唔開心 但睇開啲啦 好快無事..
希望唔好留下陰影 要放闊心..
take care.. 堅強啲 加油!

大宅

樓主你睇左另一個私家未呀? 我好明白你心情, 因為我 bb o係 6w6 就冇再大過, 一路都冇心跳, 開頭一路睇開一個私家 3 次, 第一次已經話我胎 得5w 偏細唔樂觀 (計 M 有 6w5), 第二次睇 bb 增長正常, 胎有 6w6 (0.92cm), 但仍然冇心跳又係話唔抱希望, 9 日後照第三次照, 醫生話 bb 冇大過, 仍然係 6w6 (0.93cm) 同冇心跳, 話 bb 唔得, 我都係決定搵另一個醫生睇, 3 日後睇另一個醫生, 醫生話我胎 size 細左 (0.79cm), 俾埋我睇d 血顏色, 話個子宮有血, 但去到 bb 附近就冇血, 即係營養唔到 bb 到, 加上我開始流鮮紅, 醫生話似係開始自然排出, 最後我冇得唔接受, 醫生開左口服藥俾我返屋企做藥流

你點都要睇多一兩個醫生, 唔好咁快放棄

大宅

Poo得好勳章

堅強丫

別墅

wong_edith 發表於 18-3-17 13:57
樓主你睇左另一個私家未呀? 我好明白你心情, 因為我 bb o係 6w6 就冇再大過, 一路都冇心跳, 開頭一路睇開一 ...

多謝支持啊。已經番左私家照,真係無心跳了,所以明天會入醫院。

別墅

touko 發表於 18-3-17 14:03
堅強丫

嗯,我好驚手術有後遺症,當然無人知會點。

別墅

MrsMrs.Yau 發表於 18-3-18 19:09
多謝支持啊。已經番左私家照,真係無心跳了,所以明天會入醫院。

加油啊 一切順利

首頁

尾頁

跳至