想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

大家好啊, 我初次報到, 一月開始睇中醫調理身體, 月經有時唔太準, 希望下半年努力可以做到媽媽
中醫師叫我CHECK多次AMH, 老公就驗多次精, 其實前年婚前有驗過, 不過隔左成年幾, 加上醫師話之前個報告上面AMH 既指數有D奇怪, 建議我再驗多次

請問大家有驗AMH診所介紹嗎?
上網搵到香港生殖醫學中心有得驗, 不過又唔知信唔信得過, 都要1600蚊

謝謝

子爵府

回覆 missbochu 的帖子

其實佢都係一間診所,價錢有無貴啲就唔知。

大宅

missbochu 發表於 18-3-16 18:06
大家好啊, 我初次報到, 一月開始睇中醫調理身體, 月經有時唔太準, 希望下半年努力可以做到媽媽
中醫師叫我C ...

佐敦仁健係化驗所可以walk in驗, 貴少少雅蘭岱磯都可以驗, 需預約,,勝在有好好人既戴醫生可以講解報告

複式洋房

中醫師叫我C ...

我睇仁安,今朝去左抽血,化驗費$1050

大宅

中醫師叫我C ...

我係婦科診所抽,AMH $1400,睇完醫生就係隔離房抽埋

別墅

回覆 HOPEFORBB 的帖子

Thanks for your reply
因為都有刨下文, 見D COMMENT一半半, 唔知驗得好唔好.....

別墅

franchoi 發表於 18-3-16 23:12
佐敦仁健係化驗所可以walk in驗, 貴少少雅蘭岱磯都可以驗, 需預約,,勝在有好好人既戴醫生可以講解報告 ...
多謝你的資料, 我上網睇睇先, 講解報告可以指明搵戴醫生? 男醫生定女醫生? THANKS

別墅

jm141026 發表於 18-3-17 12:33
我係婦科診所抽,AMH $1400,睇完醫生就係隔離房抽埋
請問可以PM婦科診所資料嗎? THANKS

大宅

missbochu 發表於 18-3-19 11:03
請問可以PM婦科診所資料嗎? THANKS

陳志慧醫生, 你上網搵佢電話,抽左血2 日姑娘會打電話話個結果你知

別墅

Babiesclub 發表於 18-3-16 23:31
我睇仁安,今朝去左抽血,化驗費$1050
請問需要轉介信嗎? THANKS

別墅

jm141026 發表於 18-3-19 11:05
陳志慧醫生, 你上網搵佢電話,抽左血2 日姑娘會打電話話個結果你知
我岩岩打去卜, 新症最快去到五月頭

大宅

missbochu 發表於 18-3-19 11:55
我岩岩打去卜, 新症最快去到五月頭

如果你只想知AMH , 你去普通化驗中心都ok

子爵府

回覆 missbochu 的帖子

嗰間診所係安排你去同大廈化驗所抽血,所以唔係佢自己做,反而係你知道結果後,係唔係嗰度繼續睇,你可以自己再考慮。

複式洋房

missbochu 發表於 18-3-19 11:06
請問需要轉介信嗎? THANKS

我睇開仁安,係醫生叫我去驗,所以唔使轉介信,等下次覆診時醫生會講解返個指數。所以你唔係睇開,可能去化驗所好d。或者睇生殖科醫生時等佢幫你安排。

別墅

jm141026 發表於 18-3-19 12:07
如果你只想知AMH , 你去普通化驗中心都ok
係啊, 我暫時只需要驗AMH, 化驗中心唔知從何入手....

別墅

Babiesclub 發表於 18-3-19 12:43
我睇開仁安,係醫生叫我去驗,所以唔使轉介信,等下次覆診時醫生會講解返個指數。所以你唔係睇開,可能去 ...
岩岩打左去上面有姊妹介紹既化驗所卜時間, 應該今個星期會上去驗, 多謝晒咁多位既意見
祝大家好孕, 身體健康

別墅

missbochu 發表於 18-3-19 15:49
岩岩打左去上面有姊妹介紹既化驗所卜時間, 應該今個星期會上去驗, 多謝晒咁多位既意見
祝大家好孕, 身體健 ...
hi 請問可以介紹化驗所做 AMH 嗎? many thzzz ^^

洋房

中醫師叫我C ...

我之前就喺呢度驗,佢驗出果個結果同我真實既相差過百倍嘅差距。仲要話佢地一見到咁extreme 嘅case, 已經double check 左。

最後,我喺診所睇醫生,醫生話無可能咁低(低到係停經咁滯),咁我就喺診所驗,之後打番上去問原因,佢地就幫我抽多次血,最後先驗得岩。

別墅

我都想去驗..但多囊既人係唔係AMH都偏高..驗左冇咩用?

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

missbochu 發表於 18-3-19 15:49
祝大家好孕, 身體健 ...

抽血驗要幾錢?拎左報告又要再搵醫生睇報告?

首頁

尾頁

跳至