潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

CKLBB 發表於 18-3-23 15:52
唔好意思我可能 miss 咗... 即係你已經使咗接近或超過 $200k 響 non-bag items, 而從未真正有 B/C/K 嘅 off ...

係呀,non-leather items都over 100k。我spending集中在上年,今年我少買了,因為我都買到幾氣餒。

如果我咁樣要求換SA,將來在同一間舖見返佢,但由第二個SA招呼我,佢會唔會黑面/唔高興?

咁同一間舖但換了SA係咪又要由頭計過spending?

我真係煩咗好耐,所以不停請教你地,唔好意思呀。

謝謝你們解答我問題。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

The shoes look great!

男爵府

9am5pm 發表於 18-3-23 03:17
請問一一媽,係咪每個月都會有shipment? 如果個sa最初講新年前希望俾到個k我,之後又話2月應該會有,但到而 ...

請問你會否request 黑金or L3 or etoupe 等呢D勁hit 的color ? 因為可能勁hit color 就真係非常搶手又少貨,可能要VIP才有的!不過如果此spending 點都應該出到一個b k or c.

大宅

9am5pm 發表於 18-3-23 16:14
係呀,non-leather items都over 100k。我spending集中在上年,今年我少買了,因為我都買到幾氣餒。
...
即係 non-leather 就超過 $100k, 加埋買咗 display 嘅袋就 $200k? (2個袋左右?)嗰$100k 大部分係上年然後 SA 講過話新年前出俾你?!
如果係嘅你可能真係未夠 (至少 profile 可能唔夠靚)

時間方面, 今年先啱啱開始,1/4 都未到, 唔會咁快定你使得多同少喇....

我都係建議你揾 manager 傾傾, 你需要一個 inspire 到你對 H 嘅興趣而唔係牽住你走, 而且講嘢明確啲, 可以合作得好啲嘅 SA.... 唔關你係咪太nice, 只係唔夾.... 亦唔需要覺得面阻阻因爲好明顯你響呢位SA心入面地位唔高, (don’t take it personally 好似我咁講純粹唔夾或者佢有更夾嘅客) 至少就你所敍述我睇唔到佢有幾想留住你呢位客人

至於 spending 點計, 我會覺得你用咗你 spent 咗嗰$100k 去同經理爭取咗一個 offer 先, 之後重新計都無所謂喇因為 manager 已經知道你買過.....

你上嚟問完都真係要行動, spend 多啲又好, Cher 吓 SA又好, 揾 manager 又好.... 反正要自己去爭取吓喇, 如果唔係同你SA 一樣只講唔做就再 spend 幾多都唔開心,
祝我哋早日等到你開心 reveal 嘅 post ^^

伯爵府

回覆樓主

我啱啱同幫我個friend 出咗mini kelly 個SA傾,佢話如果要黑金sellier K要spend 110k...

最衰我覺得mini k 太細,如果唔係真係出個mini k 算 spending 少啲

大宅

CKLBB 發表於 18-3-23 16:42
即係 non-leather 就超過 $100k, 加埋買咗 display 嘅袋就 $200k? (2個袋左右?)嗰$100k 大部分係上年然後 ...

唔連袋spend左200k左右。

我真係俾佢牽住鼻走,基本上入親舖頭,佢都會sell嘢,sell的大部份我又會買,除非勁唔鍾意那些。

我的確一直好疑惑,但唔敢某某然去問,因為我怕人地覺得我唔識規矩/根本唔夠spending而一味喺度嘈要offer。

而家得你地咁多位指教完後,我有粗略的概念啦,我會拎我個spending record認真問下佢點解會咁樣。

點都好都希望知下一步要點做。

多謝晒你地呀。我了解多咗。

大宅

3wa4 發表於 18-3-23 16:33
請問你會否request 黑金or L3 or etoupe 等呢D勁hit 的color ? 因為可能勁hit color 就真係非常搶手又少貨 ...

我一路都無提要咩顏色/咩扣,我只係話想要個b/k,任佢開咩offer咁濟。但都係未有消息。

複式洋房

9am5pm 發表於 18-3-23 17:32
我一路都無提要咩顏色/咩扣,我只係話想要個b/k,任佢開咩offer咁濟。但都係未有消息。
...

which shop?!

子爵府

9am5pm 發表於 18-3-23 16:14
...

剛睇到你新reply, 200k non leather spending , 你SA有問題啦

子爵府

gzilla 發表於 18-3-23 17:24
我啱啱同幫我個friend 出咗mini kelly 個SA傾,佢話如果要黑金sellier K要spend 110k...

最衰我覺得mini ...

Mini k 要幾多spending?

大宅

9am5pm 發表於 18-3-23 17:32
...
咁你諗定想要啲咩 wor.... 響 H 嘅世界嚟講 (至少我嘅經驗係) 你越 specific 越好!! 有2個夠 spending 嘅客, 其中一個想要黑金 B30, 另一個話無所謂...嚟咗隻 Bleu nuit 你覺得會俾阿 A 定 B 先?
我係 SA 會 sell 咗 A 先, 因為 spec 都已經好近, 唔得先 sell 俾 B 反正俾咩都要

同埋前面 JM 提過, 唔同 combo 所需要嘅 spending 都唔同, 如果你冇俾個 list SA 嘅話佢又真係未必講得實你夠 spending 未

我知有好多人怕講得太 specific 會 miss 咗一啲 options... 但其實佢只要有心俾 offer 你, 佢一定會俾 options 你... 佢可以 sell 到你買佢 suggest 嘅 products, 要 sell 你買個你一直想要嘅 B/K 有幾難呢?

香港我真係唔多經驗 la 但我覺得有啲嘢係幾 general 嘅~ 何況你肯響香港玩 H game, 都係為咗要 exactly 想要嘅 combo je.... 如果唔係拎住呢 $200k, 去轉旅行要有 offer 係一啲都唔難.... 至少內地同韓國都可以直接配貨買到~

加油!

伯爵府

jasonmama888 發表於 18-3-23 17:40
Mini k 要幾多spending?

佢之前跟另一個SA spend 咗大概5萬但未有offer 個SA就走咗,佢之後搵過第二間shop 嘅SA spend 60k+ 就出到mini k

男爵府

gzilla 發表於 18-3-23 19:41
佢之前跟另一個SA spend 咗大概5萬但未有offer 個SA就走咗,佢之後搵過第二間shop 嘅SA spend 60k+ 就出到 ...

第二間shop 都肯計?

子爵府

gzilla 發表於 18-3-23 19:41
佢之前跟另一個SA spend 咗大概5萬但未有offer 個SA就走咗,佢之後搵過第二間shop 嘅SA spend 60k+ 就出到 ...

Mini k 60k 都ok wor, 係大熱色?

伯爵府

Lindytiger 發表於 18-3-23 19:53
第二間shop 都肯計?

我唔知佢地點計法

伯爵府

jasonmama888 發表於 18-3-23 19:53
Mini k 60k 都ok wor, 係大熱色?

Rose pourpre
係咪大熱?

男爵府

gzilla 發表於 18-3-23 20:00
我唔知佢地點計法

我之前問過SA, 佢話唔計。不過我覺得應該係有得傾嘅

子爵府

gzilla 發表於 18-3-23 20:01
Rose pourpre
係咪大熱?

算係大熱色啦mini Kelly 本身幾錢?

伯爵府

jasonmama888 發表於 18-3-23 20:44
算係大熱色啦mini Kelly 本身幾錢?

好似62xxx

子爵府

gzilla 發表於 18-3-23 20:51
好似62xxx

如果之前50k 唔計數,咁都係1:1,好ok wor

首頁

尾頁

跳至