自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

del

珍珠宮

回覆樓主:

隱瞞收入係屬於詐騙行為,應該無灰色地帶。

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我自己有公司,應該無咩公司可以唔使供mpf同報稅· 因為變相要公司「銀」埋。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係嘛, 0係討論區度開呢d叫人教你呃政府既post?
樓主知唔知詐騙係刑事, 監都有得坐呀

伯爵府

回覆樓主:

相信樓主吾係想話欺騙,可能經濟問題想做下散工搵錢,如出現金糧那些,呢個topic 令我諗起其實如果一份新工作做吾夠一個月就吾做,點查有冇供強積金和報稅呢?如暑期工

屋村幫人湊細路,私人補習 呢類就可以吾駛報稅同強績金

珍珠宮

phoneching88 發表於 18-3-17 01:43
本人已交齊文件,正等見審批期間,但奈何想揾出現金的工作,但有啲要供MPF和報稅,大家有什麽提議和灰色地 ...

公屋是公共資源,根本應該杜絕詐騙行為,入住咗都應收回。

男爵府

回覆樓主

要供mpf同報稅有咩問題?入息唔超過上限就可以。如果超過,後果自負了!

寶石宮

2023年兔年勳章

JoanC 發表於 18-3-17 04:10
隱瞞收入係屬於詐騙行為,應該無灰色地帶。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

一分

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

YAC0601 發表於 18-3-17 08:38
要供mpf同報稅有咩問題?入息唔超過上限就可以。如果超過,後果自負了!
...

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

寶石宮

2023年兔年勳章

brindlewin 發表於 18-3-17 07:32
公屋是公共資源,根本應該杜絕詐騙行為,入住咗都應收回。

寶石宮

2023年兔年勳章

瑤瑤~ 發表於 18-3-17 06:13
唔係嘛, 0係討論區度開呢d叫人教你呃政府既post?
樓主知唔知詐騙係刑事, 監都有得坐呀:d ...

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

寶石宮

2023年兔年勳章

pigpigyy 發表於 18-3-17 16:22

申請咗公屋等審批想揾出現金無mpf工

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Poyau 發表於 18-3-17 16:43
申請咗公屋等審批想揾出現金無mpf工

原來如此

寶石宮

2023年兔年勳章

pigpigyy 發表於 18-3-17 16:55
原來如此

樓主係招聘版揾工都問是否出現金

首頁

尾頁

跳至