自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

kayer 發表於 18-3-18 04:47
之前跟utube 學整台式肉燥飯,佢見到d肉燥係鑊裡面就話我唔識整,話要加好多野冬菇又剩,面露不屑表情。 ...

點解你唔駁佢嘴 要死忍姐? 佢又唔係你邊個 佢就似住你好蝦就食住上 比我就佢講咩我同佢駁嘴 講我唔贏係因為佢無道理 你咁後生唔靠老公唔洗死既未自己揾工囉 佢咁老唔靠個仔就真係乞食喇

男爵府

想生BB熱投

回覆樓主:

佢話你唔開心,俾著我會話如果真係唔開心,我一早駁咗你嘴啦…唔出聲係費事同你吵!
同佢講,早餐,午餐,晚餐都可以唔使煮啦…落街餐廳就有,係咪三餐出街食呀?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

kayer 發表於 18-3-18 03:34
自問對於好多人眼中,我可以同佢相處都係奇蹟,今日又因為少少事唔開心。
只不過係今日我想食三色蒸蛋,發 ...

首先要明白女人確實係好麻煩!無論係學校裡,工作上,朋友圈,老婆,新抱,奶奶,都一樣有麻煩的女人。好鬼多八婆,是非精!
新抱同99直頭係天敵。因為你搶咗佢生出嚟含辛茹苦湊大嘅乖仔,個仔錫第二個女人唔錫佢 仲有啲孫都係佢嘅 你整咁多新奇好食嘅嘢,佢哋鍾意你,咁佢咪會驚地位不保,掙寵!
你試下掉角度去諗,你係佢呢個萌塞99,你想新抱點做。先唔搶走你嘅地位。

另外,到呢個地步,我會坐低同佢傾下,問下佢又講下自己感受,不過,首先要認同佢嘅功勞同偉大!

必要時係大家面前歌頌佢嘅功德 佢要面姐,俾晒佢!

利申:我唔同住嘅99比較靜,煮嘢好食,清潔一流!我成日讚佢!係真心讚佢!
我認同我自己都係一個麻煩嘅女人,。

珍珠宮

開心吸收勳章

kayer 發表於 18-3-18 04:47
之前跟utube 學整台式肉燥飯,佢見到d肉燥係鑊裡面就話我唔識整,話要加好多野冬菇又剩,面露不屑表情。 ...

係褒義+一個打爛的醋埕

用戶要求終止服務

回覆樓主

可以搬嗎?佢呷醋,你唔會有好日子過

珍珠宮

kayer 發表於 18-3-18 04:41
上海人

上海人潮州人既女人大多數都係雞蛋裡挑骨頭(我唔係講哂全部上海潮州女人都係咁),但最少我99係咁。

男爵府

你一開始煮飯就關埋道厨房門唔好比佢入黎,如果話你好關門你話怕油煙大"公"出廳,奶奶你吸得多对身体唔好。
如果亜奶奶係都要入厨房睇住你,佢一開始話你,你就停手"質"碟送比佢,話奶奶你咁叻不如由你來煮,跟住立即走出厨房,最好走埋出街大大聲話要出街買野/交管理費/接仔放学,任何一個理由迫佢煮晒歺飯,重要話我煮得無你咁好,今晚果歺靠你,你記住几多点要煮好開飯食,我有急事走先嗱,
佢点叫你都唔好埋佢,立刻走人,試多2次包佢以後唔敢話你。

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

同情樓主,同呢d人相處好辛苦,妒忌心重又小氣,無論點做都俾佢講說話聽,俾我一早發左脾氣,一係搬出去,一係離
婚佢自己陪佢阿媽過世啦!總之兩個只能活一個!

子爵府

上海人

上海女人好煩架,又要認叻又鐘意控制人

珍珠宮

回覆樓主

上海女人好巴閉,乜都要話事,成日覺得自己好叻,惡晒
利申:娘親是大半個上海人,我自己作為親生女都頂唔順

珍珠宮

Froggy_joe 發表於 18-3-18 08:57
上海女人好巴閉,乜都要話事,成日覺得自己好叻,惡晒
利申:娘親是大半個上海人,我自己作為親生女都頂唔 ...

即時想起月巴姐

子爵府

自問對於好多人眼中,我可以同佢相處都係奇蹟,今日又因為少少事唔開心。

你奶奶麻煩友,你做咩佢都唔順眼,又無禮貌,要揾人點化下佢!

珍珠宮

回覆樓主

搬吧!
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆樓主:

搬,搬唔到就出去搵嘢做,儲定本錢搬

男爵府

我的育兒心得勳章

回覆樓主

換著係我,做咩都唔啱,我會鍾意做咩就做咩,一係乜都唔做,我唔會理佢咁多。

男爵府

上海人

上海女人好嘈好麻煩深表同情

男爵府

回覆樓主

嘩,你eq好高,係我應該爆到佢上天花板!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

一個廚房唔可以有兩個女煮人。你煮得好食、有心機煮,佢會唔開心架,更當你眼中釘。
有時扮野都要扮,請敎下佢點煮?讚下佢廚藝!自己都亂黎咁。。。
自己把口甜d,佢反而唔會講野過份。
可能關係會好返d,就唔會下下針對你。

我奶奶煮野好難食,味道冇得讚,我唯有讚佢煮得有心機,真係辛苦佢。有時又扮問佢:呢味餸點煮架?請佢教。佢會話我:咁都唔識?但佢又會笑笑教我架喎。
老人家似小孩子,相處要方法,要tum。其實,你己經做得好好,加多小小技巧就更好。

侯爵府

真係同情你,人在異鄉,個奶奶仲係極品,如果我係你會放棄廚房比佢自己玩晒,做死佢

用戶要求終止服務

回覆樓主

同情。我99都係一樣

首頁
12345...6

尾頁

跳至