夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我老公成日話同我溝通有問題,搞到佢成日發脾氣鬧我,話我麻煩,之前我都會好傷心,但以家當佢狗吠,我都怕左同佢講野。

男爵府

咸水角 發表於 18-3-18 08:07
我老公成日話同我溝通有問題,搞到佢成日發脾氣鬧我,話我麻煩,之前我都會好傷心,但以家當佢狗吠,我都怕 ...

我老公都會發脾氣,但我做法會講清楚件事,佢好牛脾氣,有時唔鬧唔聽,我有時都會帶情緒和鬧人,基本上講到大家都接受為止。夫妻間冇溝通一定會有問題。

複式洋房

~小樹兒~ 發表於 18-3-18 11:41
我老公都會發脾氣,但我做法會講清楚件事,佢好牛脾氣,有時唔鬧唔聽,我有時都會帶情緒和鬧人,基本上講 ...

如果佢肯心平氣和去解決就好,可惜佢一句都唔聽,仲話我激佢,佢話要同我離婚,我之前會好心痛想挽留,但以家我心態是由佢想點就點,我盡了力去改善自己,如果都行唔到落去就算。

大宅

回覆樓主

報到
心已死
仔女大就離婚(捱多十年)

珍珠宮

回覆 咸水角 的帖子

有冇仔女,無就千祈唔好同佢生bb, 有就忍到仔女大再唸辦法。日本有個網站,D日本女人留言,希望老公快D死,睇落好似好衰,但唸深一層,唔怪得D女人會咁唸

大宅

anna59 發表於 18-3-18 16:24
回覆 咸水角 的帖子

有冇仔女,無就千祈唔好同佢生bb, 有就忍到仔女大再唸辦法。日本有個網站,D日本女人 ...

我真心想佢快點死 我都係因為講咩都溝通唔到 一講又嘈 之後直情唔想同佢講 自己咩都搞晒算 直到最後居然係佢話忍左我好耐 想插死我

珍珠宮

回覆 Karencks 的帖子

是否有小三

大宅

anna59 發表於 18-3-18 18:26

是否有小三

無小三 只有一顆自私既心 同人地做咩都係錯既諗法囉⋯⋯

男爵府

咸水角 發表於 18-3-18 08:07
我老公成日話同我溝通有問題,搞到佢成日發脾氣鬧我,話我麻煩,之前我都會好傷心,但以家當佢狗吠,我都怕 ...
聽下佢講,之後反省下,無咪當佢講笑

珍珠宮

是否亞氏保加症?未結婚之前系唔係咁

大宅

回覆 anna59 的帖子

亞氏保加症?會係咁既?可能係都唔定, 佢阿哥係亞氏保加症, 阿哥個仔又係自閉, 阿妹個仔又係自閉.......我都好擔心自己個仔有無野....我仔都好收起自己的, 要問好耐先肯講感受比我知.

珍珠宮

咁你個仔幾多歲? 可以上網睇吓,睇來,你老公都幾固執

大宅

回覆 anna59 的帖子

我仔現在14歲了. 我仔係固執個種, 又喜歡做宅男, 我有同佢去見過社工, 話係邊緣人, 又同佢搵個治療師, 但治療師話佢唔係自閉, 我一直都有觀察住個仔...

珍珠宮

未必是自閉,可能是亞氏保加,多數系聰明仔,記憶力好,成績唔錯,聽說有遺傳

大宅

anna59 發表於 18-3-18 23:15

未必是自閉,可能是亞氏保加,多數系聰明仔,記憶力好,成績唔錯,聽說有遺傳 ...

我仔係記憶力好好,佢老豆就唔係,我真係要研究一下先 謝謝你提醒

男爵府

Karencks 發表於 18-3-19 06:38
我仔係記憶力好好,佢老豆就唔係,我真係要研究一下先 謝謝你提醒

如果係咁,就要發掘仔仔既強項、長處,加以培養喇!至於老公,搵機會大家平心靜氣傾下佢同你大家既感受、想法,多溝通,睇下大家可否明白及改善。

大宅

亮燈 發表於 18-3-19 06:48
如果係咁,就要發掘仔仔既強項、長處,加以培養喇!至於老公,搵機會大家平心靜氣傾下佢同你大家既感受、 ...

唔會再比機會佢了居然係細路面前爆晒粗口同話用刀插我,佢咁出口已知道無得返轉頭了,反而個仔我要留意就真,佢學晒老豆既衰野 .....唉

男爵府

Karencks 發表於 18-3-19 06:55
唔會再比機會佢了居然係細路面前爆晒粗口同話用刀插我,佢咁出口已知道無得返轉頭了,反而個仔我要留意就 ...

呀!差啲唔記得出刀添!咁就唔好諗喇!止蝕。
無論出拳甚至出刀,一出就唔使講,返唔到轉頭。
我以前同太太既爭拗,都係用口解決,只能講道理、游說、屈服、認錯…乜都好,都只可出「口」,不能出口,我教仔都係咁教,女人係要嚟錫,唔係打既!一出手就係錯。

大宅

亮燈 發表於 18-3-19 07:33
呀!差啲唔記得出刀添!咁就唔好諗喇!止蝕。
無論出拳甚至出刀,一出就唔使講,返唔到轉頭。
我以前同太 ...

你咪係有品有質既男人囉!

佢平日唔講粗口既,個日居然不停咁講,而個仔係最憎人講粗口,佢知嫁,係佢自己一手完結左呢段關係,無法。

男爵府

Karencks 發表於 18-3-19 08:35
你咪係有品有質既男人囉!

佢平日唔講粗口既,個日居然不停咁講,而個仔係最憎人講粗口,佢知嫁, ...

過獎喇!唔敢當。
我返工都講好多粗口,但係屋企、對住兩仔、對住女性就好自然唔會講,呢個係習慣。
既然咁清晰,就唔使諗喇!止蝕,之後好好照顧自己及仔啊!
冇話冇路行既!

首頁

尾頁

跳至