論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

想搵印傭姐姐照顧初生BB,想問下大家有冇搵過以下呢3間僱傭公司?

大宅

回覆樓主

Yourmaid 唔錯

別墅

MichEAL82 發表於 18-3-19 10:14
Yourmaid 唔錯

你請過? 你個時請菲律賓定印傭呀?點唔錯法?想知多少少

大宅

loveliness0131 發表於 18-3-19 12:00
你請過? 你個時請菲律賓定印傭呀?點唔錯法?想知多少少

安楽窩pinky 都幾好,問距嘢都OK会follow,而家呢個姐姐系距地度請,但黎緊完約,搵左另一間,請個新姐姐,價錢就平d,态度OK,姐姐未到唔知點

別墅

Turino 發表於 18-3-22 00:33

安楽窩pinky 都幾好,問距嘢都OK会follow,而家呢個姐姐系距 ...

你搵菲律賓定印尼架? 唔繼續續約嘅?
介唔介意講搵咗邊間呀?因為我都急搵姐姐湊bb

男爵府

用過安樂窩,正正常常。果時跟我姐姐個agent resign左,其他同事肯幫手計返完約payment.唔會話個同事走左就唔follow.因為我之後都唔是找佢地搵姐姐。
不過佢地有少少幫姐姐,姐姐初到如果去agent度有comment,佢會幫姐姐向僱主Request.果時個經驗係咁,已經是4年前的事。

子爵府

loveliness0131 發表於 18-3-18 21:16
想搵印傭姐姐照顧初生BB,想問下大家有冇搵過以下呢3間僱傭公司?
我而家菲姐係YOUXMAID請, SO AR 3 個月, 主要湊NB, 我好滿意! 90 分!

wcpcelia    發表於 18-3-24 16:00
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

子爵府

回覆樓主

金x, x咭我中過,老闆乜都唔理,冇training 叫我自己搞掂,仲比佢鬧我煩,請左第一個駁咀天后,然後一個思鄕嘅日喊夜喊,然後最後一個第一日已問可否stay out,又扯我小朋友頭髮!三個乜嘢都唔識做,只識食瞓痾,想勞氣一定要幫襯佢!

珍珠宮

chichiho 發表於 18-3-24 14:02
金x, x咭我中過,老闆乜都唔理,冇training 叫我自己搞掂,仲比佢鬧我煩,請左第一個駁咀天后,然後一個思 ...

咁三個都做到完約或炒咗?

係咪換工人,所以連續三個都係嗰間agent?

子爵府

karshing 發表於 18-3-24 16:37
咁三個都做到完約或炒咗?

係咪換工人,所以連續三個都係嗰間agent?

第一丶三炒左
第二個玩自殘要即走,仲上埋領事館,老闆零support!

大宅

janicetsang 發表於 18-3-24 09:20
用過安樂窩,正正常常。果時跟我姐姐個agent resign左,其他同事肯幫手計返完約payment.唔會話個同事走左就 ...

安xx現正等緊姐姐到,有兩個agent負責跟,但問多兩問就有啲悔氣,感覺唔太helpful,但姐姐質素上網評價就唔太差

別墅

chichiho 發表於 18-3-24 14:02
金x, x咭我中過,老闆乜都唔理,冇training 叫我自己搞掂,仲比佢鬧我煩,請左第一個駁咀天后,然後一個思 ...

噢…收到!!聽你咁講真係好激氣。。諗住請個姐姐返黎幫輕下,點知越幫越忙,仲要一肚氣

別墅

hyngok 發表於 18-3-25 20:21
安xx現正等緊姐姐到,有兩個agent負責跟,但問多兩問就有啲悔氣,感覺唔太helpful,但姐姐質素上網評價就唔 ...

我而家都搵緊呢間呀!agent 都send緊d姐姐俾我睇,想問多你少少嘢,如果睇岩心水,佢地會唔會有 d短片/ 我地作為僱主嘅可唔可以要求同個姐姐phone interview ga??

大宅

loveliness0131 發表於 18-3-26 12:48
我而家都搵緊呢間呀!agent 都send緊d姐姐俾我睇,想問多你少少嘢,如果睇岩心水,佢地會唔會有 d短片/ 我 ...

呢間佢冇比我interview,話印尼間學校唔比,咁我又唔太識in 人,都係撞彩就搏下,佢會send短片來,我見正正常常嘅,啲印印未嚟過hk,短片中有個agent會考佢地,佢地唔識就真係唔識答囉,感覺幾真嘅

大宅

hyngok 發表於 18-3-26 15:15
呢間佢冇比我interview,話印尼間學校唔比,咁我又唔太識in 人,都係撞彩就搏下,佢會send短片來,我叫正 ...

不過呢間嘢唔催得㗎,會話你唔比空間佢地做嘢,你趕用嘅就要諗下

首頁

尾頁

跳至