婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

他媽為家中增添東西買了3⃣️百多元,朴街兒仔問媽拎收據先比錢,家里冇傭人他媽就是傭人咁用

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

暗語?

複式洋房

我愛Corina 發表於 18-3-19 01:00
暗語?

聽客人說的,感覺替他打抱不平有這樣儿仔他媽都80多岁

大宅

梁小桃 發表於 18-3-19 00:00
他媽為家中增添東西買了3⃣️百多元,朴街兒仔問媽拎收據先比錢,家里冇傭人他媽就是傭人咁用

...

可能老人家日買夜買,叫極都唔停,她兒子才用此多法

老人家有時真是你有你說,佢有佢做。我媽一把年幾,成日買嘢比我,我比一千幾百佢飲茶,佢就買很多嘢來,多到吃不完要掉

珍珠宮

回覆樓主:

我99好中意,整盞燈,買個橙,都開大數,100開500,50開300,但佢個仔(我老公),都係普通打工仔,真係無本事,下下俾佢劏,所以我老公依加都會要求睇單!
有啲野,眼見未為真,事出必有因!
想要個仔孝順,唔好劏得咁盡~

侯爵府

回覆樓主:

我位公屋99好鐘意學人買野,有次去L'字頭買左支三四百蚊hand cream/hand soap ,之後更加想威威俾朋友睇買夠幾千蚊做membership 。佢都想問返佢個仔(我c6)要錢,99佢公屋師奶冇正職,養出黎個仔都係由細自己半工讀,普通打工仔 一名。唔似人地父母會供到外國大學畢業入公司就做 高薪厚職,做多幾年父母俾首期供樓安安樂樂。我地畢業都係跑輸&左慳又慳咬緊牙關!
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

複式洋房

回覆樓主:

想要有單據都唔得??咁實比你話斤斤計較

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

做個靚太 發表於 18-3-19 11:10
我99好中意,整盞燈,買個橙,都開大數,100開500,50開300,但佢個仔(我老公),都係普通打工仔,真係無 ...

好押韻
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

梁小桃 發表於 18-3-19 00:00

...

要返張單好正常,唔鐘意覺得唔開心咪以後唔買囉

首頁

尾頁

跳至