媽媽解脱了 - 關顧長者 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區

義工

關顧長者 今日: 25|主題: 2658

媽媽解脱了

大宅

國民生產總值:2180

117天的院舍生活,媽說最多是“淒涼”,女兒知道你真的淒涼,腹水抽完又漲,每廿几天就要入院拮手抽血丶拮肚抽腹水。抽完舒服了三几天又開始漲,頂住没胃口又嘔,肚又天天瀉肛門週邊損晒;一天瘦過一天,每次探你你喊着叫我“媽咪媽咪,我想番屋企”,媽,對不起,不能带你番屋企

王國熱話
真的很累了
男友因工作忙玩失蹤
您有離婚的本錢嗎?
有冇人都曾經做過和合挽回

伯爵府

國民生產總值:16654

媽媽去的地方是另一個旅程, 沒有痛苦. 將來你們還是會相見的.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

男爵府

國民生產總值:5983

佢有你照顧,其實已經唔差。

版主

國民生產總值:15502

2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 2017媽媽節

RIP,另一個想法係佢已經唔需要再受苦

大宅

國民生產總值:3708

回覆樓主:

係 相信她是解脫了

珊瑚宮

國民生產總值:123419

Poo得好勳章 2018勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

樓主保重

男爵府

國民生產總值:6521

唉! 生, 老, 病, 死, 人生必經的路程! 大家要珍惜身邊人!

男爵府

國民生產總值:9390

回覆樓主:

男爵府

國民生產總值:6724

回覆樓主:

RIP...

大宅

國民生產總值:2180

回覆樓主:

各位有心了!媽媽後事籌備中,希望辦得好好睇睇,媽媽一路好走!

翡翠宮

國民生產總值:95904

2018勳章 開心吸收勳章

節哀順變.

珍珠宮

國民生產總值:34239

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

rip

上年剛剛家人離開,首兩天也非常傷心。後來想通了,離開減少了肉體的痛楚
人越大, 才發現身邊的人已一個個改變. 是你們走得太快, 還是只有我原地踏步?

水晶宮

國民生產總值:58931

回覆樓主:

節哀,保重。。。

大宅

國民生產總值:2625

回覆樓主

放心,你媽媽已經安息在主懷抱,請保重!
我也剛剛辦完媽媽後事,她是病了兩年才離去,我一直相信主已經安排最好的給我們的。
:-P

大宅

國民生產總值:1555

回覆樓主

節哀!媽媽只是去另一世界過無痛苦的生活!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.