再有疑問---有關去台灣期間上網問題 - 自由講場 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區

義工

自由講場 今日: 2892|主題: 966849

再有疑問---有關去台灣期間上網問題

大宅

國民生產總值:1724

2018勳章

由於事隔10 幾年無出門( 真係連上陸都無上)...想問在境外上網問題, 有請各位姊妹英雄回答幫助, 謝謝!

1) 有人提意在香港租定 wifi 蛋攜到境外台灣用

2) 有人提意到台灣才搞都唔遲

我自己第一次跟朋友出門自由行.....唔想太依賴朋友, 所以想在此問一下, 不知可否提供意見參考幫忙呢?

子爵府

國民生產總值:11108

2018勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

桃園機場內即時搞掂。

伯爵府

國民生產總值:17494

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

機場出閘後已有電訊商counter,
可買五日七日上網電話卡,
即場幫你set好哂又唔貴,
仲邊駛用wifi蛋呀

水晶宮

國民生產總值:70212

2018勳章

peru 發表於 18-3-19 09:16
由於事隔10 幾年無出門( 真係連上陸都無上)...想問在境外上網問題, 有請各位姊妹英雄回答幫助, 謝謝!:fortu ...

台灣機場有 方便就香港送上門

大宅

2018勳章

babyhoi 發表於 18-3-19 09:20
機場出閘後已有電訊商counter,
可買五日七日上網電話卡,
即場幫你set好哂又唔貴,
可買五日七日上網電話卡<---- 即是將手機交比電訊商counter, 佢會幫忙set好哂.

回港後才插回香港的電話咭? 是不是這樣呢? 謝謝!

伯爵府

國民生產總值:17494

大廚勳章 陪月勳章

peru 發表於 18-3-19 09:27
可買五日七日上網電話卡

yes,
比個電話佢幫你裝好咭set好哂

侯爵府

國民生產總值:21093

回覆樓主

我自己係香港買定data card,上飛機就換,連機場排隊買卡既時間都慳返,因為條龍有時都幾長架。

你問問朋友會唔會去到先買卡啦,會就一齊排,唔駛等黎等去。否則可以香港買定。

蛋呢。。我唔鐘意帶多樣野出街,所以冇租好耐了。

大宅

2018勳章

siuying705 發表於 18-3-19 09:42
我自己係香港買定data card,上飛機就換,連機場排隊買卡既時間都慳返,因為條龍有時都幾長架。

你問問朋 ...
好的, 謝謝您!多謝回答!

另外, 籍此衷心多謝各位幫忙, 多謝! 唔該晒!

寶石宮

國民生產總值:318819

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我去到當地機場買唔駛煩

大宅

國民生產總值:1874

我係KLOOK買, 去到機場CHECKIN完去拎, 慳返D時間

珊瑚宮

國民生產總值:115324

2018勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一到台灣機場即買咭,幫你set 好埋,方便又平又唔駛依賴朋友share wifi!

大宅

國民生產總值:3158

回覆樓主

我用開data卡。

想問:
若用wifi蛋,朋友中有個行開咗,咁行開果個咪無數據用囖!

大宅

國民生產總值:2963

回覆樓主

請問零晨係咪唔開
我搭十點機
成十二點先到

男爵府

國民生產總值:9645

回覆樓主

我之前個印尼姐姐都有問點解我6個月前唔俾香蕉我仔食

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.