大陸支付寶一問 - 自由講場 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區

義工

自由講場 今日: 4590|主題: 966890

大陸支付寶一問

侯爵府

國民生產總值:21250

N年前已實名認證左,睇番資料當時係用香港身份證作實名,唔係用回綁卡作實名,你哋呢?
點解我咁問,係因為我想將d錢放入餘額寶但唔得,點選某d產品想買入時顯示我係非二類身份證,又或不是大陸身份證,想知我係咪當年登記資料時應該揀回綁證作認證好d? 現在又不能改..

大宅

國民生產總值:1683

emilylam 發表於 18-3-19 09:22
N年前已實名認證左,睇番資料當時係用香港身份證作實名,唔係用回綁卡作實名,你哋呢?
點解我咁問,係因為 ...

可以打電話支付寶客服更改

侯爵府

國民生產總值:22786

2018勳章

我用回鄉卡實明,剛睇番原來換咗回鄉證要再上傳過新一張,同埋宜家要做埋人臉認證

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

ddkaka 發表於 18-3-19 11:08

我用回鄉卡實明,剛睇番原來換咗回鄉證要再上傳過新一張,同 ...

我無顯示要人臉上傳

水晶宮

國民生產總值:50048

認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

你用身份証實名, , 開國內戶口用回鄉証, 都MATCH 唔到呀。

電話有無用大陸電話號??如果當時開戶用香港電話, 就要去銀行改埋先可以買餘額寶。

另其他基金, 黃金產品是比國內人買的。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

emilylam 發表於 18-3-19 11:28
我無顯示要人臉上傳
用電話先可以做人臉認証。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙

侯爵府

andyman 發表於 18-3-19 11:45
你用身份証實名, , 開國內戶口用回鄉証, 都MATCH 唔到呀。

電話有無用大陸電話號??如果當時開戶用香港電 ...

就是了! 我用香港身份證認證,但銀行卡係大陸,電話號都是大陸號,所以match唔到 我想將個香港身份認證改返回綁卡認證,因大陸銀行係用回鄉卡
係邊度聯絡客服?

侯爵府

2018勳章

emilylam 發表於 18-3-19 12:17

就是了! 我用香港身份證認證,但銀行卡係大陸,電話號都是 ...

試下呢到

侯爵府

ddkaka 發表於 18-3-19 12:36
試下呢到

試左,唔得 似係電腦答

水晶宮

開過另一個淘寶帳號會唔會方便啲啦???

男爵府

國民生產總值:7139

+5熱血勳章

回覆樓主:

我剛在做驗証大陸支付宝,佢叫我入回鄉咭號碼,之後去身份驗証部份,入信用咭或人臉。咁係咪即係唔需要上傳回鄉咭?

侯爵府

2018勳章

emilylam 發表於 18-3-19 13:11
試左,唔得 似係電腦答

問亞囡,佢話係嗰到打 海外服客就搵到

侯爵府

2018勳章

ry 發表於 18-3-19 16:33
我剛在做驗証大陸支付宝,佢叫我入回鄉咭號碼,之後去身份驗証部份,入信用咭或人臉。咁係咪即係唔需要上傳 ...

上傳回鄉證同人臉認證,就用得

男爵府

國民生產總值:5698

想問吓係咪巳認証就可以在大陸用支付寶付款. 我係用回鄉証做認証的, 綁左中國工商銀行咭.

侯爵府

ddkaka 發表於 18-3-19 16:35
問亞囡,佢話係嗰到打 海外服客就搵到

你女好叻呀!我得閒再試下! thx

侯爵府

2018勳章

甜姐兒 發表於 18-3-19 17:18
想問吓係咪巳認証就可以在大陸用支付寶付款. 我係用回鄉証做認証的, 綁左中國工商銀行咭. ...

係,證認咗用得

水晶宮

甜姐兒 發表於 18-3-19 17:18
想問吓係咪巳認証就可以在大陸用支付寶付款. 我係用回鄉証做認証的, 綁左中國工商銀行咭. ...
其實未綁銀行卡已經用到, 只要你的支付寶有餘額就可以。
要留意一點, 比錢有二個種類, 一個就商戶掃描器掃你的付款碼, 但另一類是你掃商戶的收款碼, 跟住入你的支付寶付款密碼。第一種在無網絡聯系都用到, 但就不能顥示比左幾多錢, 比錢時一定要望清楚銀碼。而第二種無連線就唔知得唔得。

大宅

國民生產總值:1614

2018勳章

emilylam 發表於 18-3-19 21:16
你女好叻呀!我得閒再試下! thx

我有同你相同問題,請問你解決到嗎?

大宅

國民生產總值:1614

2018勳章

剛剛搵到舊資料,你試下

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.