自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日報紙話殺6歲小朋友個婆婆有抑鬱,呢個病越黎越普遍,政府要正視,幫吓呢班人。

SiuBBee    發表於 18-3-22 16:44

子爵府

回覆樓主:

係啦!d後生亂咁結婚生仔,要幫下d被迫養孫的人。

寶石宮

2023年兔年勳章

萍pig 發表於 18-3-19 11:06

寶石宮

2023年兔年勳章

bigheadshan 發表於 18-3-19 10:47
今日報紙話殺6歲小朋友個婆婆有抑鬱,呢個病越黎越普遍,政府要正視,幫吓呢班人。
...

子爵府

咁又未必會亂結嘅,可能遇到賤男。

用戶要求終止服務

回覆樓主

小朋友個阿媽唔湊要個外婆湊又真係.....總之係慘....

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一直覺得老人家唔係老奉要揍孫

男爵府

回覆樓主

湊小朋友好辛苦架又勞氣,何況係一個老人家照顧特殊小朋友有時老人家真係被迫湊孫,睇下婆媳版,比幾千蚊又食又住又凑孫仲嫌三嫌四

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

ricky0223 發表於 18-3-19 12:00
湊小朋友好辛苦架又勞氣,何況係一個老人家照顧特殊小朋友有時老人家真係被迫湊孫,睇下婆媳版,比幾 ...

珍珠宮

回覆樓主:

情緒病婆婆 + 特殊需要小朋友呢個組合...

係一個悲劇

水晶宮

回覆樓主

好老實!婆婆都幾廿歲,要湊住個過度活躍嘅小朋友,真係好辛苦、好大壓力,但又可能錫個女,所以頂硬上湊孫,想唔抑鬱都難

侯爵府

回覆樓主:

細路個亞媽要搵食,唔通辭職攞綜援? 一來經濟未必許可請工人,二來老實講,個仔有hyper, 就算有錢請工人,自己都唔放心交俾工人睇。況且,點知佢哋當初點傾分工啫,一面倒怪個媽媽唔公平。

複式洋房

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

又唔好咁講,我睇報紙話個媽咪做診所護士要輪更,叫自己阿媽幫手湊都係冇辦法之中既辦法..........
家家有本難念的經......最錯應該係個男人
有邊個女人結婚會想離婚做單親媽媽....

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我發覺而家啲人生b只係跟潮流咁, 冇諗過日後生活 打算,尤其後生媽媽

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

報導話媽媽系護士,婆婆亦有工作,小朋友同婆婆都有病,呢個case有父有母都未必避免到架。個媽媽遇到呢件事好慘,仲有甘多閑言閑語要聽。

男爵府

回覆樓主:

d人成日話驚遲生無精力凑, 咁個婆婆嫲嫲又好有精力湊?

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我都覺得唔關媽媽事,根本婆婆有抑鬱, 佢諗埋一邊, 就睇個孫唔順眼, 覺得個孫拖累個女, 根本同邊個湊無關。

子爵府

回覆樓主:

原來考緊試!婆婆之前已因為個孫嘅成績心煩!學校有冇做調適?有冇係功課做減量?

大宅

回覆樓主

我都覺係婆婆似有病多過個小孩

首頁

尾頁

跳至