親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

暑假兩大一小去曼谷, 想住地點方便的五星酒店, 見呢間好抵, 間房又有洗衣機, 去旅行方便好多, 不過見網上有人評價話多大陸人, 又舊, 請問有無人最近住過, 評價如何? 謝謝

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

我次次都係住呢間,今年暑假都係BOOK呢間。我覺得幾好。你BOOK幾錢一晚?

子爵府

回覆 Funny 的帖子

我用Expedia book 可以免費取消, Grand Suit, 包兩個大人早餐, 就大約$1300左右一晚, 但見ctrip仲平, 只要$11XX
想問下係咪book最普通嘅高級房已經夠? 我因為有小朋友, 想空間大啲, 所以先諗住book 大小小嘅 Grand Suit.....

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

普通房已夠,除非你要加床。我仔細個時我都冇加床,我將房嗰張貴妃椅拍住張床瞓,已夠3人瞓。今年個仔大個啦,我先至加床。

子爵府

Funny 發表於 18-3-19 11:56
普通房已夠,除非你要加床。我仔細個時我都冇加床,我將房嗰張貴妃椅拍住張床瞓,已夠3人瞓。今年個仔大個 ...

唔該曬你呀,我仔已經7歲,又勁反瞓,所以都可能要加床,等我考慮下先

你多數邊度book酒店?

子爵府

回覆樓主:

張貴妃椅好大張,上次瞓貴妃椅嗰個係我,我仔瞓床。 我通常經agent或expedia或永安book。

wcpcelia    發表於 18-3-20 09:31

子爵府

Funny 發表於 18-3-19 12:10
張貴妃椅好大張,上次瞓貴妃椅嗰個係我,我仔瞓床。 我通常經agent或expedia或永安book。
...

嘩,咁好夠瞓喎

男爵府

Funny 發表於 18-3-19 12:10
...

請問附近有冇好嘢食推介和massage推介?
酒店有冇小朋友玩的遊戲室?
[url][/url]

子爵府

miaooo 發表於 18-3-21 00:21
請問附近有冇好嘢食推介和massage推介?
酒店有冇小朋友玩的遊戲室?
...

酒店喺四面佛附近,食野就行去Central World, 係一個大mall,好多野食。我有時仲會行去水門街食地道野,順便唱錢。酒店有泳池,有兒童遊戲室。另外,酒店個massage 都好出名的,當然都唔平。上年有一輯沖遊泰國,有一集胡慧沖重點介紹呢間酒店,妳可以睇吓。

男爵府

Funny 發表於 18-3-21 07:30

酒店喺四面佛附近,食野就行去Central World, 係一個大mall, ...

Thx for sharing
等我睇返先
仲想問你有冇住過T21嗰間酒店?

[url][/url]

子爵府

miaooo 發表於 18-3-21 10:21
Thx for sharing
等我睇返先
仲想問你有冇住過T21嗰間酒店?

冇住過T21, 因房冇咁大,同埋我想近四面佛呢邊。

子爵府

我哋第一日黃昏機去, 到酒店都9點, 唔知附近人有無嘢食

大宅

我都係book咗呢間,想問由机場搭咩車去酒店較方便?我們3人第一次到曼谷玩。

子爵府

kt2011 發表於 18-3-23 09:19

我都係book咗呢間,想問由机場搭咩車去酒店較方便?我們3人第一次到曼谷玩。 ...

機場搭BTS直到酒店(Ratchadamri站)。如果唔想轉兩次線,就Chit Lom站落車,由四面佛嗰邊行去酒店,大概行8分鐘。

大宅

thanks

男爵府

回覆樓主:

我上年住左 5 晚,好方便!!

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 jessiechen 的帖子

有, 行返去BIG C附近大把嘢食

子爵府

CurryCheng 發表於 18-3-24 11:06
回覆 jessiechen 的帖子

有, 行返去BIG C附近大把嘢食

唔該曬呀

大宅

房大, 床就細了小少少. 至於內地人,度度都有~~

行番出去四面彿的 Erwan Hotel 都有餐廳, 例如Nara Thai (有人話好食過 Central Worl 那間)。

酒店的 spa/massage 出名,係貴 d, 但做完就可以返房瞓

子爵府

雲牛 發表於 18-3-24 22:58
房大, 床就細了小少少. 至於內地人,度度都有~~

行番出去四面彿的 Erwan Hotel 都有餐廳, 例如Nara Tha ...

多謝你呀

首頁

尾頁

跳至