自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

佢話俾錢至入倉攞新既時候,就先講明無新既我要退錢唔要display。咁就唔洗浪費時間俾佢遊說。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

唔要,display半價出售可以考慮

伯爵府

小傻豬 發表於 18-3-20 00:12
平時講明話得display / 小小污糟唔貴既衫都會買,但咁既情況下買條氣唔順.....
...

你叫佢平一百咪要……人比伽俬店都係陳列品平架

男爵府

小傻豬 發表於 18-3-19 23:23

今日去左間小店買衫(商場應該有幾間分店的),睇岩左1條裙,條裙 ...

有潔癖不能用 display

翡翠宮

減齡達人勳章

今日去左間小店買衫(商場應該有幾間分店的),睇岩左1條裙,條裙 ...

用再差嘅方法都要攞返啲錢,係間小店衰先

珍珠宮

回覆樓主:

所以有時唔好怪人唔幫襯小店

琥珀宮

下次唔好比錢住,有心局你要display

寶石宮

2023年兔年勳章

直接要求退款無問題 個sale前言不對後語
入1件 有display 倉何來件新 magic咩

大宅

回覆樓主

其實如果佢一早老老實實同我講件衫無新得display, 我check 左無問題我會買

但咁既手法,唔得囉一定,何止報警呀,報海關tim呀,呢d叫不良營銷手法

禁止訪問

大宅

係喎, 有時唔係$問題, 係佢咁唔老實囉.
好多鋪頭有新都話得一件, 不過唔會要你比左$先講

伯爵府

我又未試過要俾左錢先拎貨,因為我一定要check左件貨無污糟無爛先會俾錢
不過如果得display,而我自己又好鐘意,我會叫佢平D

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

咁你講明要新,display唔要架ma?!咁冇新咪退錢囉,都合理呀。一係display件平少少比我。

不過買衫我通常要display,好多小鋪入貨唔多,去貨快。如果display件冇事我一定堅持要display果件. 因為試要新既返到屋企硬係覺得冇display果件咁靚,通常display得,車工,細緻位做得特別好,又燙到靚一靚,你留意下就覺。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

比錢前講明得返DISPLAY任你要唔要, 你情我願我覺得OK,但她咁樣我覺得係扼LA, 我都會堅持退錢。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

大宅

d衫只入一件,是限量板....但又話件衫有新,又話要收o左錢先入倉拎...擺明呃人

珍珠宮

15週年勳章

店員話有新才給錢, 咁無咪要返錢, 合理丫

大宅

cinda72. 發表於 18-3-20 10:32
唔駛咁mean囉,有時貨既野,未必第一時間知幾多存貨,反正佢都肯退比你,何必難為人
...

佢等一反應唔係直接肯退咼
講一大堆理由說服人地要display
佢自己都知d貨只入一件
咁做咩話比左錢再拎新??

佢有心呃人
唔係我難為佢
生意唔係咁做既

男爵府

咁如果想要新既,我都會堅持要番錢
睇下自己接唔接受到display可能比人些過

伯爵府

healthymimi 發表於 18-3-20 01:17
我都只去超市,以前我樣細個,牛腩菜海鮮都被騙過(知道因貴太多了,唔要又驚人鬧)

但有D姐姐叔叔 ...

我自己從未試過係小店或屋邨舖感受過人情味,白眼嘅就受唔少,所以我對近幾年啲人話唔捨得小店乜,唔捨得小店物無乜感覺。

近年領展翻新整頓過個街市,我先夠膽多咗落街市。老實,我唔覺領展一無是處!
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至