懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

利申:未中但想做定資料搜集
如果bingo之後,去醫生度拎懷孕証明.係咪就去最近屋企嘅政府醫院排?
想去私家生又應該幾時開始去醫院睇?
唔該曬先

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

得得baby 發表於 18-3-20 14:52
利申:未中但想做定資料搜集
如果bingo之後,去醫生度拎懷孕証明.係咪就去最近屋企嘅政府醫院排?
想 ...

我同妳一樣 大家加油啊

得得baby    發表於 18-3-23 09:31

複式洋房

我政府生GEI, 先去診所驗拎證明, 再去有產科GEI政府排~~
我朋友係私家生GEI, 多數係搵左個私家醫生先, 再睇佢係邊間私院做手術或接生~~

大宅

Cheese1220 發表於 18-3-22 17:59
我政府生GEI, 先去診所驗拎證明, 再去有產科GEI政府排~~
我朋友係私家生GEI, 多數係搵左個私家醫生先, 再睇 ...
政府醫院係咪一定要揀最近屋企嗰間?

珊瑚宮

Cheese1220 發表於 18-3-22 17:59
我朋友係私家生GEI, 多數係搵左個私家醫生先, 再睇 ...

如果搵私家做產檢同生bb,都要排政府?係咪要最近屋企個間定其實都冇所謂?

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

得得baby 發表於 18-3-23 09:32
政府醫院係咪一定要揀最近屋企嗰間?

係,登記時要住址證明
大事化小, 小事化毛.........

複式洋房

回覆 得得baby 的帖子

政府會要你GEI住址證明, 所以要搵近你住址證明個間~~

複式洋房

回覆 JD930 的帖子

如果你諗住一直搵私家生同做產檢, 應該可以唔排政府!! 但政府唔洗錢, 佢會幫你定期做檢查, 佢地係第3個月會做一次超聲同驗血CHECK唐氏, 之後每個月會有產檢~~ 如果你一直係政府都做埋產檢, 佢會有你記錄!! 其實都幾好~~

我係初期有D問題, 全部產檢係醫院做! 冇問題GEI, 會叫你去就近GEI健康院!!
但政府產檢好簡單, 驗尿, 磅重, CHECK血壓, 見下醫生, 聽下胎心跳就走人! 但其實都有到好, 佢一見有唔妥, 會即刻要你入院再CHECK清楚, 確保冇事都係一個好處~~

我係政府生, 有定期係醫院做產檢, 但我都會去私家做, 因為私家可以睇埋阿B大細, 我睇開個個仲可以次次見到阿B個樣!!

珊瑚宮

Cheese1220 發表於 18-3-23 11:31
回覆 JD930 的帖子

如果你諗住一直搵私家生同做產檢, 應該可以唔排政府!! 但政府唔洗錢, 佢會幫你定期做檢 ...

好詳細,唔該妳。

如果一定要係屋企最近個間都有啲麻煩.... 因為我住元朗,理應最近嘅係屯門,但我平時根本都唔會去屯門,一出就已經出咗去九龍,如果有得選擇就好

妳搵邊位醫生做產檢啊?

禁止訪問

複式洋房

JD930 發表於 18-3-23 12:23
好詳細,唔該妳。

如果一定要係屋企最近個間都有啲麻煩.... 因為我住元朗,理應最近嘅係屯門,但我平時根 ...

我都係住元朗,平時去屯門醫院產檢會搭輕鐵直到屯門醫院!

私家我搵蘇惠林醫生(男醫生)!

補充少少, 我係5個月後先開始睇蘇醫生 (T21都係蘇醫生到做), 前期我係去睇普通科李醫生(女醫生)! 因為李醫生部機冇咁靚 (但平), 所以後期我轉左搵蘇醫生~~

大宅

Cheese1220 發表於 18-3-23 12:30

有醫生資料嗎
我們愛,因為神先愛我們                              約一 (4:19)

複式洋房

doris310 發表於 18-3-24 12:58
有醫生資料嗎

蘇惠林醫生

Dr SO WAI LAM, WILLIAM

註冊專科:
[ 婦產科 ]
Tel:
2390 9230
地址:
九龍彌敦道688號旺角中心1期710A室

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

JD930 發表於 18-3-23 12:23
好詳細,唔該妳。

如果一定要係屋企最近個間都有啲麻煩.... 因為我住元朗,理應最近嘅係屯門,但我平時根 ...

我見政府封信寫明唔收其他區的孕媽

珊瑚宮

Cheese1220 發表於 18-3-23 12:30

因為我通常揸車,一轉出去就已經上大欖所以塞去屯門嘅時間我已經去到九龍,不過既然政府唔收其他地區就冇辦法嚕

普通科嗰個大慨幾錢?蘇惠林醫生full嗎?妳第幾w 開始book佢?

珊瑚宮

kmbb519 發表於 18-3-24 19:12
我見政府封信寫明唔收其他區的孕媽

複式洋房

JD930 發表於 18-3-24 21:53
因為我通常揸車,一轉出去就已經上大欖所以塞去屯門嘅時間我已經去到九龍,不過既然政府唔收其他地區就冇 ...

元朗揸車過屯門其實好少塞車,多數係屯門出九龍先成日塞,自己揸好快,正常十五至二十分鐘都到屯門!

普通科我上年睇多數500!

蘇醫生唔難book, 因為佢而家唔做接生,所以成日都係診所! 我大概5個月左右開始睇佢,每隔3-4星期睇一次!蘇醫生個到,我唔記得幾多週開始會收貴啲啲,我睇個陣$1280/次!

大宅

Cheese1220 發表於 18-3-24 22:09
元朗揸車過屯門其實好少塞車,多數係屯門出九龍先成日塞,自己揸好快,正常十五至二十分鐘都到屯門!

普 ...

我都係睇蘇醫生佢雖然收得比出邊貴,但係佢好細心,好有耐性照哂呀b所有野合格先走得。。

珍珠宮

JD930 發表於 18-3-24 21:53

有冇親戚朋友住九龍 借個地址黎駛駛

複式洋房

邱優 發表於 18-3-24 22:33
我都係睇蘇醫生佢雖然收得比出邊貴,但係佢好細心,好有耐性照哂呀b所有野合格先走得。。
...

首頁

尾頁

跳至