潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Appleboss 發表於 18-3-21 02:40
係呀,所以我C6影完張相就走人,個SA同佢講呢D貨display 完要比返巴黎個邊
...

應該叫你c6同佢講 “不如我幫你運”

男爵府

Appleboss 發表於 18-3-21 02:40
係呀,所以我C6影完張相就走人,個SA同佢講呢D貨display 完要比返巴黎個邊
...

我同朋友今朝試左個L26, 之後問我地會唔會買其他野。我朋友話唔會,佢即刻話唔賣。

男爵府

pigmom123 發表於 18-3-21 01:22
啱啱london 返來... 行咗兩間鋪頭同埋selfridges and harrods. 所有袋連GP都係display only. SA話因為大雪 ...

Chanel 堅多貨,又nice

wcpcelia    發表於 18-3-21 07:52

大宅

pigmom123 發表於 18-3-21 03:01
應該叫你c6同佢講 “不如我幫你運”

因為佢係另一間買到個袋比我,交到差,所以無同D SA打交道

大宅

千王個女 發表於 18-3-20 20:08
有興趣JM go go go
Lindy 26 要買其他野先賣

要spending 幾多呀?而家竟然Lindy 都要

男爵府

CKLBB 發表於 18-3-21 01:33
Selfridges Chanel 不嬲都好齊加上SAs 好好~~ 係少數會留 WhatsApp contacts 仲覆得快嗰度嘅H SAs 同 secur ...

Vca英國平過香港?
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

大宅

Appleboss 發表於 18-3-21 08:08
因為佢係另一間買到個袋比我,交到差,所以無同D SA打交道
最後買咗啲咩呀??!? 好想睇~

大宅

oneonemama 發表於 18-3-21 09:59
Vca英國平過香港?
貴過香港... 其實歐洲都貴過...不過要小心因為香港 VCA 個價係超級浮動 (跟歐羅升跌可加可減), 同埋時不時全球加價....
有大件野想買要睇埋最近歐羅滙率... 好似話美國嗰邊就算落咗一半訂都唔會 honour 落訂時quote嘅價, 而係跟launch 嘅時候個價.....
我嗰時入 selfridges 係想搵 holiday pendant 所以周圍留定資料... ^^
得 Selfridges SA WhatsApp 返我... 香港通常叫我 X 月開始日日去問.....

男爵府

CKLBB 發表於 18-3-21 11:48
貴過香港... 其實歐洲都貴過...不過要小心因為香港 VCA 個價係超級浮動 (跟歐羅升跌可加可減), 同埋時不時 ...

Oic
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

大宅

千王個女 發表於 18-3-21 03:15
我同朋友今朝試左個L26, 之後問我地會唔會買其他野。我朋友話唔會,佢即刻話唔賣。
...

個lindy 係新色條strap又係limited edition嗰款...梗係要spending la!

大宅

CKLBB 發表於 18-3-21 11:48
貴過香港... 其實歐洲都貴過...不過要小心因為香港 VCA 個價係超級浮動 (跟歐羅升跌可加可減), 同埋時不時 ...

vca可以退足税, 平過香港wor!

大宅

pigmom123 發表於 18-3-21 14:48
vca可以退足税, 平過香港wor!
我上次睇係香港啱啱減咗價然後歐羅升返係好鬼祟㗎啲價
講唔埋
同埋睇你退 cash 定 card, 因為退 card 要等2-3個月, 加上本身個rate 好惊水
退 cash 要睇吓佢夠唔夠
通常一千幾百係無問題嘅, 但上次見到有人響英國退£5xxx, 但又交唔齊 form 冇得攞仲唔肯走 (佢有 Heathrow ambassador 幫佢不停拗)

男爵府

回覆 oneonemama 的帖子

From my understanding, VCA is much cheaper in the States than anywhere else, and also in NYC, discount is negotiable at particular department stores.

大宅

Greatgrey 發表於 18-3-21 16:35
回覆 oneonemama 的帖子

From my understanding, VCA is much cheaper in the States than anywhere else, ...

May I know which department store offer discount in New York? Thx

男爵府

回覆 Roaming 的帖子

You may try Bergdorf Goodman on 57th/5th, the VCA store is part of the department store complex. I have to clarify that discount could be negotiable for pieces retailing above US$50K.

wcpcelia    發表於 18-3-24 10:28

大宅

CKLBB 發表於 18-3-21 15:32
講唔埋
同埋睇你退 cash 定 card, 因為退 card 要等2 ...

吾使咁煩...你下次响d大牌子買得多,同SA講話想退足20%,佢哋會話個方法你知. 我買jewellery and watches 都係咁。買得少就梗係退得12-14% only.

大宅

CKLBB 發表於 18-3-21 15:32
講唔埋
同埋睇你退 cash 定 card, 因為退 card 要等2 ...

仲有而家harrods 同selfridges 退落visa 係3-5日,支付寶就即退..另外越嚟越多大牌子嘅shop係可以碌card碌退左稅嘅amount (當然要as usual 比 admin fees), 然後去機場VAT refund chop 個印就得. 好方便!

男爵府

pigmom123 發表於 18-3-21 01:51
VCA 有個台灣女SA超好...鍾意到佢暈

chanel 嘅 SA無論男女,department store or shop 嘅都勁好... harro ...

我都幫過個個台灣sa買過野,係幾nice

大宅

pigmom123 發表於 18-3-21 17:52
吾使咁煩...你下次响d大牌子買得多,同SA講話想退足20%,佢哋會話個方法你知. 我買jewellery and watches ...
你嘅意思係叫佢收稅前價然後佢直接寄嚟香港? 之前 quote 過 watches of switzerland, courier 隻 rolex 大概 £500... Paris 間 Panerai 都話可以咁做但唔知 VCA 都得 wor... 如果 H 可以就好喇.. 啲盒次次都塞滿個喼... wahahah

不過原來 States 買 VCA 最平真係好 surprised!!! 睇嚟要整個 NY trip la....~

大宅

CKLBB 發表於 18-3-21 21:07
你嘅意思係叫佢收稅前價然後佢直接寄嚟香港? 之前 quote 過 watches of switzerland, courier 隻 rolex 大 ...

H non bag item can arrange ship to hk

首頁

尾頁

跳至