潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

千王個女 發表於 18-3-20 20:08
有興趣JM go go go
Lindy 26 要買其他野先賣

大宅

千王個女 發表於 18-3-21 21:32

harrods! again ... all bags display only?

男爵府

回覆 rollingcat 的帖子

As far as I understand, only the Paris flagship stores do so, and only applies to non-handbag items, while some in major US cities (i.e NYC, LA, SF, etc) also do offer cross-states delivery (for tax exemption). In this particular case, none of the London stores offer international delivery.

伯爵府

pigmom123 發表於 18-3-21 14:47
個lindy 係新色條strap又係limited edition嗰款...梗係要spending la!

之前Hermès website 都有呢個special strap Lindy 仲要係L26添

如果啱時間又唔介意冇退稅可以online 買完喺Shop攞唔使spending

大宅

我懷疑 H.com 啲靚貨成日都被我地捕哂.... hehehe....

男爵府

pigmom123 發表於 18-3-21 17:57
仲有而家harrods 同selfridges 退落visa 係3-5日,支付寶就即退..另外越嚟越多大牌子嘅shop係可以碌card碌 ...
我最近喺Harrods 都有fast refund, 4日就入咗我visa £5XX, 其實我都仲未走,雖然話15日內要有chop, 最後咪一出一入global blue return 在visa 咭內,剛剛蝕左少少差價。另外有幾次喺Harrods 做tax refund唔記得提 fast refund ,真係一般咁做要出境返香港先退入visa (我選入咭費事煩)。
唯獨是上年試過一次Hermes買嘢要等兩三個月張global blue cheque, 好彩入票話本地入得,唔係又要比多幾百蚊入票手續費

大宅

gzilla 發表於 18-3-21 21:55
之前Hermès website 都有呢個special strap Lindy 仲要係L26添

如果啱時間又唔介意冇退稅可以online 買 ...

說出了重點來... 買H從來最重要都係’捕到’
隻新色吾雖然吾係我杯茶, 但係配埋條新strap又真係幾靚!

大宅

pui-e 發表於 18-3-21 22:09
我最近喺Harrods 都有fast refund, 4日就入咗我visa £5XX, 其實我都仲未走,雖然話15日內要有chop, 最後咪 ...

一早應該簡化la!!!! 歐洲買野不嬲最討厭就係退稅...退咭係方便但係最怕退吾到又等到頸都長! 而家最好係可以响harrods and selfridges 用是但一張買但可以退番visa !!!! 同埋响某d shop 可以即pay 退稅後個數真係幾吸引!

男爵府

Global Blue 英國退咭都快2、3日就入咗數,最唔好Premier tax free 要寄去唔係即時做宜家仲未有影。
另外我幫我阿嫂買了個袋,費時退咭等咁耐收錢, 嗰VAT counter 迫我cash唔比英磅只可港幣,嗰滙價現今買入11,佢比得9.2 0x0

大宅

pui-e 發表於 18-3-21 22:40
Global Blue 英國退咭都快2、3日就入咗數,最唔好Premier tax free 要寄去唔係即時做宜家仲未有影。
另外我 ...
"迫我cash唔比英磅只可港幣"is it Heathrow T5??

侯爵府

回覆樓主

UK 好多貨,L26 好靚

男爵府

CKLBB 發表於 18-3-21 22:46
"迫我cash唔比英磅只可港幣"is it Heathrow T5??
係呀,(諗住留返下次用),明掠水,根本T5出面VAT counter 就係 Travelex 一條龍服務,入面嗰VAT cumtoms 就喺Hermes 隔離但要走兩到交form (因為我買好多衫鞋袋,所以想出面搞好先寄艙)

大宅

pui-e 發表於 18-3-21 22:40
另外我 ...

嘩!同搶冇分別!

男爵府

pui-e 發表於 18-3-21 23:46
係呀,(諗住留返下次用),明掠水,根本T5出面VAT counter 就係 Travelex 一條龍服務,入面嗰VAT cumtoms 就 ...

我上次都係,勁揾苯!其實佢有條攞英鎊既隊,但得一個人做。好多中東人排嗰條,個個d 單長到掂地,我諗至少要排1.5 hour

男爵府

Lindytiger 發表於 18-3-22 10:48
我上次都係,勁揾苯!其實佢有條攞英鎊既隊,但得一個人做。好多中東人排嗰條,個個d 單長到掂地,我諗至 ...

咁咪要預早好多時間入機場
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

男爵府

oneonemama 發表於 18-3-22 17:21
咁咪要預早好多時間入機場

如果想堅持攞英鎊現金,至少預留2小時攪退稅。我試過係要帶埋d 野入到禁區後再去custom chop 然後先攞到錢!用左2個鐘!

男爵府

Lindytiger 發表於 18-3-22 17:25
我估你緊喺買咗Jewelry or watch, 這些通常入面先比chop

男爵府

pui-e 發表於 18-3-23 22:08
我估你緊喺買咗Jewelry or watch, 這些通常入面先比chop

係,但連帶手袋都要帶埋入去一齊睇。入到去chop 完, 過去travelex 攞英鎊就唔使排。

男爵府

Lindytiger 發表於 18-3-23 22:11
係,但連帶手袋都要帶埋入去一齊睇。
咁次次都不同,我試過有次chop剩 jewelry 其他都有chop (包括C袋、銀包),入去又要再攪過,為咗剩下一件Jewelry ;但有些在法國買,UK出境

男爵府

pui-e 發表於 18-3-23 22:22
咁次次都不同,我試過有次chop剩 jewelry 其他都有chop (包括C袋、銀包),入去又要再攪過,為咗剩下一件Je ...

咁你係咪都係攞英鎊?結果攪幾耐?

首頁

尾頁

跳至