自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

good_pig 發表於 18-3-21 15:14

女人同男人上床已經係好似男人好著數咁架啦

咁不如做G, 明買明賣,保證男人攞唔到著數

子爵府

good_pig 發表於 18-3-21 13:47
樣樣嘢都話保障自己

今時今日,女人揾錢力唔差過男人好多,但保障思維模式仲存在

講保障只是包裝,實質係貪心。即係有d女人話結婚男人要比多d禮金去表達誠意一樣,誠意係呢個情況都係包裝,底牌都係貪心

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

vivibabyvivi 發表於 18-3-21 15:21

男人有付出左幾億添

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

esmehouse 發表於 18-3-21 15:17
所以有 d 男人出去滾咪就係咁解囉 

呢個唔明添

寶石宮

breadcheung 發表於 18-3-21 15:24
講保障只是包裝,實質係貪心。即係有d女人話結婚男人要比多d禮金去表達誠意一樣,誠意係呢個情況都係包裝 ...

呢個世界,誠意都要雙向架

esmehouse    發表於 18-3-21 15:37

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

都唔係吖,我身邊比較少

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

good_pig 發表於 18-3-21 15:14

女人同男人上床已經係好似男人好著數咁架啦
因為男人叫雞要俾錢
而做老婆係冇錢收
所以男人咪著數咗
而我不會指個啲女人當自己係咩
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

子爵府

good_pig 發表於 18-3-21 13:47
樣樣嘢都話保障自己

今時今日,女人揾錢力唔差過男人好多,但保障思維模式仲存在

我唔係...

但身邊人個個叫你要有野揸手

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

good_pig 發表於 18-3-21 15:28
呢個唔明添
上完床又要層加名/買個十皮手袋/幾卡鑽介,男嘅可能諗係出面搵另一個都唔洗比咁多 
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

breadcheung 發表於 18-3-21 15:24
講保障只是包裝,實質係貪心。即係有d女人話結婚男人要比多d禮金去表達誠意一樣,誠意係呢個情況都係包裝 ...
咁要睇下個未來外母係唔係都係咁大貪啦 
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

vivibabyvivi 發表於 18-3-21 15:21
但人地只想 serve 一個麻,做 G 要不停咁 serve 喎

珍珠宮

esmehouse 發表於 18-3-21 15:36
上完床又要層加名/買個十皮手袋/幾卡鑽介,男嘅可能諗係出面搵另一個都唔洗比咁多  ...

真係有男友人講一模一樣說話
話食件學生妹
大學一二年級果啲20歲出頭
得閒去下fine dining 已經好滿足
間中去下睇戲溜冰
話好湊過老婆
聽到都有啲想嘔

子爵府

畀面勳章

唔出世就唔洗死,無錢就唔怕俾人騙財,無樣無身材無人想剝你光豬.........

又醜樣又蠢又拿渣又臭又無錢,100%無人埋身非常安全!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

esmehouse 發表於 18-3-21 15:36
上完床又要層加名/買個十皮手袋/幾卡鑽介,男嘅可能諗係出面搵另一個都唔洗比咁多  ...

認真,好多人真係生完仔要呢樣要嗰樣

侯爵府

good_pig 發表於 18-3-21 15:13
自己有著數而講到好公平咁囉

仲要悔婚拎埋隻求婚介子

的確有唔少呢類港女~

不過好現實男方父母有錢買得樓俾個仔一
定只寫男仔名+男家父親名(如做生產用公司名義),個女方有權改變事實咩?!

另一話題悔婚,我見過唔只三四單,單單都係女方提出。落埋酒席都見過。

個女仔都有蝕章ga,從此個圈子冇男人埋身,佢要為自己行為負責任ga。現實2-3年到多數男方會先拉埋天窗先。

我地唔係局內人, 塘邊鶴唔知內情發生咩事~我身邊其中一單女仔收完求婚戒後,先發現男仔空心老棺冇儲蓄,拍拖時甜蜜但現實不以預期,個男人連娶老婆的喜餅都買唔起。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

王國教室勳章

vivibabyvivi 發表於 18-3-21 15:52

我聽過原來宜家興。
之前同事問我記唔記得公司d junior 同事,佢哋人工$1xk ,但幾個生完小朋友要老公送Chanel , Cartier 仲要放facebook同周圍講。

如果老公想氹老婆,我明,但生一個,買一個Chanel 係咩玩法?

寶石宮

vivibabyvivi 發表於 18-3-21 15:52
係 

寶石宮

Ashleycorina 發表於 18-3-21 15:56
我聽過原來宜家興。
之前同事問我記唔記得公司d junior 同事,佢哋人工$1xk ,但幾個生 ...
潮版都好多 “生仔禮物” 架 

侯爵府

咁女人始終會年華老去。趁後生搵筍盤係正常。如果離婚男人再搵伴侶的能力的確比女人高。所以女人需要保障囉。同女人搵錢能力無關係。

侯爵府

esmehouse 發表於 18-3-21 14:30
多數要保障自己嘅女人一係收入唔多/缺乏自信心/FTM

其實有時做男人都幾參,女人好多時鐘意比較/as ...

一語中的!
做女人不論妻子身份或奶奶外母身份,要獨立財政,自己有能力搵錢,唔好好食懶做一心諗住靠埋碼頭。

所以我好欣賞d姨姨 學歷有限 仔大女大還 堅毅不屈 走去進修完 做陪月做幾份公司清潔嬸嬸。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

首頁
12345...6

尾頁

跳至