自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

的士陳

無綫昨日(19日)於香港國際影視展舉行大型發布會,宣布本年度戲劇及綜藝的連串強勢項目,重點將與內地騰訊影業首度合作,以2億人民幣打造合拍劇《衝上雲霄2020》,猶記得2003年的《衝上雲霄》已成為港大市民的集體回憶,劇中演飛機師「Sam哥」的吳鎮宇迷倒不少觀眾,其「飛機頭」造型更是經典!即使2013年再推出《衝上雲霄II》、2015年拍攝電影版本,鎮宇與第二集加入的「Cool魔」張智霖仍然魅力沒法擋。

至少三地取景

如今無綫與騰訊拍板開拍新版本,絕對是劇迷一大喜訊!據知今次製作費高達2億人民幣,並採用內地A級製作團隊規格拍攝,遠超港劇的製作費,劇集還將至少跨越三個地方取景,初步計劃於歐洲、加拿大、澳洲、美國中選擇,劇組亦即將出發睇景,預計年底開拍。據知,無綫視今次合作為試金石,倘若效果不俗便與騰訊成為長期合作夥伴。

邀迪麗熱巴楊冪

開拍新版的消息傳出後,不少人也要求「Sam哥」參與其中,無綫方面也直言會順應民意,還會加入內地當紅演員,迪麗熱巴、黃子韜、楊冪、過氣情侶陳偉霆及Angelababy等亦是無綫有意邀請的對象。此外,無綫還會把《衝》劇過往兩輯的角色人物串連於新版本中,並加入旗下一線小生陳豪、陳展鵬及馬國明等。不過,「Cool魔」張智霖及「夏晨」胡杏兒基於公司老闆蕭定一與無綫有官司問題,自然無緣演出。

----------------------------
東網巨星開咗ig喇,大家快啲follow啦!
https://goo.gl/KGuo2N

《衝上雲霄》系列一直叫好叫座~(資料圖片)

迪麗熱巴如入《衝上雲霄2020》,咁一定吸引更多內地觀眾~

可惜胡杏兒同張智霖唔會喺新一集出現。

新一集點可以冇「Sam哥」吳鎮宇呢?

陳偉霆會做靚仔機師?

黃子韜做機師一定好有型,會唔會掀起熱潮呢?

見唔到「Cool魔」係可惜嘅~

Baby做女機師定靚女空姐呢?

楊冪做空姐一定好多人睇~

胡杏兒

applering    發表於 18-3-21 14:49

水晶宮

回覆樓主

其實陳偉霆做過d咩?!點解咁多香港人唔鍾意佢

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

陣容好似好正

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

櫻花bb 發表於 18-3-21 14:47

你有無見識過佢嘅演技?真系同baby好合拍,依家仲打孖上,我無眼睇。

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

唔好破壞我心目中既衝上雲霄啦, 續集已經有D失望, 電影版已經兩回事, 仲嚟多套2020, 想點呀?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

冇興趣

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

陣容唔錯
如果飛咗 AB 仲好,因佢演技實在太爛

珍珠宮

就系無做過d咩,唱歌拍戲都吾得,同亞sa一起,國內紅左就飛起人

男爵府

我想講衝上雲霄(第一套)係香港人既集體回憶囉,呢套咩2020版完全比大陸市場騎劫左,跟本唔係個回事,感覺都唔係香港人既電視劇囉
唔好係香港播啦。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

不能解釋,總之一見佢就憎
長期都情緒低落

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

而我真的不知道
新尋秦記己經好嘔電…
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

大宅

angiehouse 發表於 18-3-21 15:02
就系無做過d咩,唱歌拍戲都吾得,同亞sa一起,國內紅左就飛起人

同意 ...我都想咁講,唔知點解內地紅得咁緊要,又同阿sa散了,佢同sa時,sa紅過佢,到自己紅就分手

伯爵府

比劉詩詩吸引睇佢套醉玲瓏,但一見的士陳都頂5住跳船

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

全部髮線向後移

翡翠宮

回覆樓主:

AB和的士車彩你先算啦。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

選角完全無吸引

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好好地唔得嘅?! 係要搞爛套神劇

子爵府

回覆樓主

陳偉霆,angelababy
無演技。 佢地拍吓硬照廣告算把啦。

楊冪,無好感。成日覺得佢木口木面,無乜表情。

伯爵府

冇興趣
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

首頁
12345...6

尾頁

跳至