美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

Leeee543 發表於 18-3-21 15:34
我個女而家岩岩踏入青春期,開始會出下痘痘,塊面出多左油,佢見到其他女同學開始扮靚護膚,佢都想買下護膚 ...
可以試下無印良品的護膚品同化妝品...
出油出痘可能係缺水, 調理好皮膚(主攻補濕), 情況應該會改善。

我仔情況係咁, 做多D保濕就好番D

禁止訪問

大宅

啱啱青春期即係先得個十幾歲, 未使用好多skin care住, 注意清潔同保濕就ok, 買洗面, 爽膚水同保濕霜比佢啦~

子爵府

回覆 Leeee543 的帖子

我揀低敏既牌子比亞女用, 又教她不要亂用, 有次佢同我講想轉某牌子, 因佢見有同學仔用, 但佢之前講過我知這同學有不少暗瘡, 所以我問返亞女, 佢有暗瘡你無, 咩唔係應該佢跟你轉牌子而唔係你跟佢轉先岩咩? 亞女即時無聲出

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Leeee543 發表於 18-3-23 14:30
咁應該點揀?我都唔係好知佢係咩膚質喎,洗面我知要揀洗面泡會好d,爽膚水我就諗住買菜瓜水,但補濕霜咁多 ...
我買比個女同自己都係用緊clinique個隻moisture surge粉紅色補濕霜既, 咩膚質都岩用, 而且無油分同時夠補濕, 佢最近升級左72小時, 而家好似仲做緊限時優惠同set裝, 可以同女女去專櫃睇下先, 大牌黎講3百幾蚊一大甖都幾抵呀

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

我女以前用Avene,而家18歲,我買innifree同origins比佢用

大宅

我個女而家岩岩踏入青春期,開始會出下痘痘,塊面出多左油,佢見到其他女同學開始扮靚護膚,佢都想買下護膚 ...

Physiogel 或者fancl 簡單洗面搽cream 防曬
細個唔好用咁多有防腐濟既野
洗面我覺得physiogel 真係唔錯 敏感肌都岩用 最緊要係平周圍都有得買,洗面連卸妝,因爲搽左防曬要卸妝但我唔想我女用太多枝野 佢 一枝搞掂好方便
我朋友個仔就用Fancl 都覺得不錯

禁止訪問

回覆樓主

大宅

回覆樓主:

肌研, avene, fancl 呢啲。
簡啲無香料, 年輕肌膚做好純保濕清潔防曬就足夠了。

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

最近買左muji 唔得 洗完塊面乾到甩皮 之前用過physiogel藍色 無咩特別 用左都出粒粒 宜家又用緊LRP洗面奶 都係出粒粒 請指教

大宅

我仔17歲,因常打籃球,有很多粉刺和黑頭,現開始用緊朋友介紹的冼面乳,見佢成份天然,又是美國製造,大人都可用,試了個多月,效果真的不錯,用完都5⃣️乾,有興趣可介紹給你

禁止訪問

男爵府

BONNIETHAN 發表於 18-3-28 15:54
我仔17歲,因常打籃球,有很多粉刺和黑頭,現開始用緊朋友介紹的冼面乳,見佢成份天然,又是美國製造,大 ...
可以介紹我嗎?

首頁

尾頁

跳至