自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主

香港人真係好鐘意R著數
好肉酸

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

香港人質素就是如此,會比大陸人好嗎?人無恥就無敵,還以為理據在自己處,真係無知又低b。

大宅

其實我又覺得如果保單有話每日可claim幾多錢膳食,你理得我叫咩,小朋友病左,緊係要大人陪架啦,而家d小朋友係金笸籮,病左除爹地媽咪跟身,4大長老都會探望,既然保險包埋,點解唔claim得?除非保險寫明唔一定只可病人吃的....咁sale保險時又話可以claim咁多膳食,家長先會買咁貴的plan, 騙完人買,到最後又咁嚴格,真係有貨不對板,有誤導。
唔係貪唔貪問題,係道理。

侯爵府

無話可說 發表於 18-3-22 13:24
我仔上次入私院,姑娘問對面床既人有無買保險,之後教家屬叫埋一齊食!
...

呢個姑娘好誤導,每個人投保的保險公司不同,cover的內容不同,cover的金額不同,怎可以這樣說? 假如最後保險賠唔足,她又不用負責包底。

侯爵府

missparent 發表於 18-3-22 16:51
如果小朋友無胃口食野,我做媽媽都會叫多幾款引佢每樣食少少都好。叫咗一定要食哂先賠?

另外除返開3百幾 ...

其實你講得啱,好似你post呢間咁,醫院附近冇咩選擇,自己陪仔又唔會行開,我同個仔一日三餐食醫院野,早餐已經由$70起跳,午餐叫一個飯兩份,講緊$80至$100,夜晚爸爸黎到又一齊食,起碼$200。 1日用至少要$3xx...

珍珠宮

mercurycc 發表於 18-3-22 08:42
有次住法國,同房幾餐都有屋企人來食叫牛扒,花膠,佢話保險包唔食就笨。 ...

so cheap

象牙宮

bks2014 發表於 18-3-22 20:27
呢個姑娘好誤導,每個人投保的保險公司不同,cover的內容不同,cover的金額不同,怎可以這樣說? 假如最後 ...

我無保險,我都唔清楚呀!可能得一個家屬掛!

男爵府

再留院檢查個仔係唔係肚生蟲,然後再claim XD

侯爵府

bks2014 發表於 18-3-22 20:27
呢個姑娘好誤導,每個人投保的保險公司不同,cover的內容不同,cover的金額不同,怎可以這樣說? 假如最後 ...

私院點會理你,claim唔到又唔係佢比,仲之你地狂消費就最好,之前呀仔住過一次私院後,對佢地好反感!

侯爵府

siufat520 發表於 18-3-22 16:17
真係咁都得!仲要投訴。笑死人

鄧個三歲小朋友可憐,有咁既父母
一世被親戚恥笑

男爵府

回覆樓主

我陪阿囡住醫院時,都有order食物。臨住claim 到就最好,claim 唔到都冇所謂。反正出去食都要比錢。不過呢個媽咪自己老土,claim 唔到仲要投訴!

珊瑚宮

回覆樓主

Cheap 到爆

子爵府

moma1023 發表於 18-3-22 20:49
其實你講得啱,好似你post呢間咁,醫院附近冇咩選擇,自己陪仔又唔會行開,我同個仔一日三餐食醫院野,早 ...

呢間D野食好貴,一杯雪糕都50蚊。最近小朋友入院,但係無影響胃口,兩個零鐘就話肚餓,每日膳食都成千蚊!

子爵府

回覆樓主

真係好醜

禁止訪問

回覆樓主

男爵府

其實佢嗌埋大人果份餐唔算過份,只要保險夠賠,唔夠既佢咪自己俾返囉,唔係上訴囉

子爵府

回覆樓主

貪字得個貧

公爵府

MHamm 發表於 18-3-22 17:19
其實我又覺得如果保單有話每日可claim幾多錢膳食,你理得我叫咩,小朋友病左,緊係要大人陪架啦,而家d小朋 ...

認同,我份保險,經紀講明入院每日包幾錢食野,任食唔嬲,爆額就自己比,如果講明一個數,咁保險公司唔可以話人點解食咁多,除非保單唔包
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主:

仲好意思投訴

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係好肉酸,貪小便宜貪到咁既地步,唉

首頁

尾頁

跳至