論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

一定唔揀2,1都可以嘅

禁止訪問

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

ayn 發表於 18-3-22 17:01
點解一定唔揀2呀?
真係怕佢old seafood??

太老兼 old seafood

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

千其唔好揀2。
I) 佢嘅好處係你可訓練你同佢哎交技巧, 你可自修勞工法律。
2) 你發覺你家婆原來咁好人, 一D都唔奄尖。

子爵府

回覆樓主:

2除咗驚佢oldseafood之外,更驚佢冇體力精神同冇記性。在佢哋嘅民族嚟講,48算老了。

大宅

回覆樓主

三個都唔要,做左幾年既冇得教,只有你就佢,你重要第一次請工人!

大宅

回覆 ayn 的帖子

我會睇佢地𨍭過幾多次employer,通常同一empoyer又做到幾個contract 不會太差,同age無關。如果#2只serve過一個僱主,我會選#2。會否old seafood差態度其實睇性格,同年齡無關

公爵府

ayn 發表於 18-3-22 16:07

我選1

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

揀1~2同3黎過hk,你未必可以馴服到

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

ayn 發表於 18-3-22 23:55
我想盡快請,所以揀完約。我要求係湊newborn,姐姐又要同bb share 房,又要識少少廣東話。好多agent都話好 ...

Agent 同地產一樣,賣本地工人快啲收到$,少啲功夫,梗係sell local 啦!我請左工人十年,我再請也不選擇local,工人好否視付性格,本地好多工人都有姊妹,佢哋最鍾意同employers 講合約、條件…

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

ayn 發表於 18-3-22 23:51
你講得好好笑 我奶奶好好人架,一d都唔奄尖。

咁好,
1970年出生的, 我試過2件。
陳衰寸老奶奶彊屍亁Grace, 樣似70歲。4個月。
肥廢人Cornelia marigissan, 5個月。

2個都食野唔做野, 做野瘦的骨痛, 肥的暈。
好似分分鐘入得棺材。2仲咁老但亦姣屍炖篤。
衰法電話簿寫唔晒。
瘦的太似彊屍, 行埋男人度D男人彈開。
肥的50吋pet pet, 男人亦頂唔順。

肥的周圍同人講
If you have baby, you no need to work, your employer cannot terminate you, need to give you salary and holiday.

別墅

ayn 發表於 18-3-22 16:07

2no!1都後備。

公爵府

ayn 發表於 18-3-23 00:02
我心儀都係1,但佢年齡同我差唔多,感覺又有d怪.......好矛盾

單睇牌面條件我覺得1比較好,2太old seafood,3又驚溝通唔到的話,湊b好危險,佢聽唔到指令做錯嘢咪死

首頁

尾頁

跳至