論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2就唔好,bb都開始學行少d體力都唔掂

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

ayn 發表於 18-3-23 09:15
我媽就係湊到腰痛,所以要盡快請姐姐

幫到手唔怕請,如果唔係唔止腰痛啦,好激氣架。

公爵府

ayn 發表於 18-3-23 09:12
1 約左星期日interview, 睇下佢咩料先,佢今個僱主係第二份contract, 佢話僱主想同佢續第三份約,但佢唔想 ...

你唔好唔淡定,而家啲工人好揀工,約咗你都可以唔嚟,此其一。第二,有啲工人揸住offer同舊僱主議價,成功咗就飛起你,我近來都有搵工人,見唔少!

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

ayn 發表於 18-3-23 00:03
3個都係在港姐姐呀....3個都黎左香港打左5年工以上架喇....

我見你無話佢黎過hk以為無

禁止訪問

別墅

3都可以考慮下, 識唔識英文? interview問佢願唔願為左同老人家溝通學廣東話, 有心唔難, 佢係香港5-6年, 起碼識聽小小, 加上body language, 其實問題不大

大肚就1/3都有可能, 係驚1做做下話結婚唔做

伯爵府

20020116 發表於 18-3-23 10:03
你唔好唔淡定,而家啲工人好揀工,約咗你都可以唔嚟,此其一。第二,有啲工人揸住offer同舊僱主議價,成功 ...

我都正想講,星期日佢出現先再諗啦,我有朋友in埋諗住請,去到簽約前一刻失踪,根本係佢地揀僱主唔係我地揀佢

湊nb仲要同房,其實我係本地完約姐姐都唔會揀

別墅

回覆 ayn 的帖子

其實1姐姐會唔會唔like有老人家在家? 佢之前都係咁辭職

伯爵府

畀面勳章

ayn 發表於 18-3-23 10:41
Sorry, 我講得唔清唔楚,誤導左你(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

唔緊要,但如果3個都係hk打過工,佢哋未必會揀你,本地完約既好揀工做家,仲要你屋企長期有人!!

男爵府

ayn 發表於 18-3-23 00:01
佢黎左香港11年! 做過3個僱主,最長果個做左7年!次後2個就分別2年...

我唔會再㨂年纪大,我家工人51歳,agent 話因我只要做家務,不用照顧B.B./小孩,佢能勝任,但原來同我抝,不聽指示就最叻,連基本家務也做得不好,見你話個老工人雖說經驗豐富,但履歷只是第一僱主做七年,限著就2年2年的僱主,似乎係初來好,跟著d僱主都係做一個約就唔要,好極有限

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至