想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 dior_project 的帖子

多謝您的回覆!

我現在加緊盡量日日做運動,浸腳三至四次,同一星期針灸2次。
我現在盡量10:30 至11:00 訓,我放胎後會放假至派彩,雖然返工係文職,但就比較忙都勞氣又勞心。所以都係放NO PAY LEAVE算了。

主祐!

別墅

你好,想問多少少關於植入前再驗免疫,你是在植入前可以回診叫翁醫師幫你驗或是在香港驗?要在植入前幾多天檢驗?

複式洋房

cindyhung716 發表於 18-4-12 17:28

你好,想問多少少關於植入前再驗免疫,你是在植入前可以回診叫翁醫師幫你驗或是 ...

我是植入前回到台,自己再要求把唔合格的重新再驗過,而我植入後白血球勁升同埋持續有肚痛感,於是加驗左tnf-a, 後尾我真係因為tnf-a一直係咁升,而需要打復邁同吊ivig的。

別墅

Thanks

別墅

dior_project 發表於 18-4-12 20:34
我是植入前回到台,自己再要求把唔合格的重新再驗過,而我植入後白血球勁升同埋持續有肚痛感,於是加驗左t ...

我就係植入後白血球勁升,之後就著唔到床...翁翁話下次植入前最好做埋PRP...因為佢覺得著唔到床係因為子宮仲未夠厚...我想問吓你地知唔知停咗藥大約幾耐會嚟經呀??

大宅

manelephant 發表於 18-4-14 15:26
我就係植入後白血球勁升,之後就著唔到床...翁翁話下次植入前最好做埋PRP...因為佢覺得著唔到床係因為子宮 ...

我停藥後大約2日後就M 到了..
請問你點知白血球勁升而著床不到?你植入後其間在香港驗血嗎?
我植入後第二日在翁那邊驗完血沒問題就回香港,其間直至驗HCG

別墅

回覆樓主

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

manelephant 發表於 18-4-14 15:26
我就係植入後白血球勁升,之後就著唔到床...翁翁話下次植入前最好做埋PRP...因為佢覺得著唔到床係因為子宮 ...

呢個我真係唔知,但有jm分享,停藥後,一到兩星期内就會m到。

其實植入後,wbc係會升,代表有外内物入侵身體,如果升得太高,就代表身體排拆緊胚胎。
不過著唔著床實在太多原因了,今次唔得,唔代表下次唔得,亦都唔需要太介意grading. 我識有jm, 植入2dd加eb都中晒兩粒, 陀緊twins, 家陣31 weeks了。

等身體ready再放胎,下次會成功架啦。

祝,好孕。

別墅

littleangel09 發表於 18-4-14 18:16
我停藥後大約2日後就M 到了..
請問你點知白血球勁升而著床不到?你植入後其間在香港驗血嗎?
我植入後第二 ...

我都係植入後兩日喺翁翁度驗咗血先知白血球勁升,翁翁咁樣可能身體會出現排斥外來嘅嘢,即係有機會影響著床...之後翁翁都馬上幫我補打一支防止排斥嘅針...但都冇用...到夠期驗血報告出嚟就顯示冇著床...翁翁話可能子宮未夠厚或者我有肌線瘤都會有影響...仲有我已經停咗藥5日,但都未有好似平時咁正常嚟經...每日只有好小量嘅血...係咪唔正常呢?

別墅

dior_project 發表於 18-4-14 20:48
呢個我真係唔知,但有jm分享,停藥後,一到兩星期内就會m到。

其實植入後,wbc係會升,代表有外内物入侵 ...

多謝你呀!! 希望下次承你貴言啦!! 翁翁都話有呢個可能..唯有下次再努力啦!! 我都知道唔會一次成功㗎啦!!

別墅

回覆 manelephant 的帖子

請問PRP是什麼?你植入前有沒有做PGS?

別墅

cindyhung716 發表於 18-4-19 22:04

請問PRP是什麼?你植入前有沒有做PGS?

PRP是抽血後,血液經過儀器處理成血清,打進子宮,可促進內膜增厚...我有做PGS㗎!

別墅

吓!翁醫師不是會確定內膜夠厚才植入的嗎?

別墅

回覆樓主

各位姊妹好,我今日去台灣見翁醫生商討放胎時間,請問有咩需要問醫生架?睇反你們之前的留言,好多英文簡寫我都唔識,多多指教,因為今次只有一粒可以放,所以有咩需要主動要求驗會隱陣的?謝謝您們。

別墅

cindyhung716 發表於 18-4-23 16:59

吓!翁醫師不是會確定內膜夠厚才植入的嗎?

係呀!!喺植入之前已經check過㗎啦!!

別墅

你點呀?來経末呀?

別墅

請問打復邁是什麼針?是否humira?

複式洋房

cindyhung716 發表於 18-6-8 14:29

請問打復邁是什麼針?是否humira?

是呀

別墅

謝謝你。你當時成功著床後要吊ivig到幾多個月?

首頁

尾頁

跳至