自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我都試過,係人都知我係會代替果個同事——除左我自己
果個同事工作麻麻,但家庭背景好慘(類似無人無物要食自己咁啦),一入職全公司當我仇人

男爵府

回覆樓主:

佢話之後唔識可以隨時問佢,我覺得現在佢唔想放野比我,等佢走,我做錯哂,佢就可以返來做,重點佢未揾到工

珍珠宮

jojobbmum 發表於 18-3-22 22:59
因為佢未離職,佢要job handover 比你

都要忍,佢幾時書last day

男爵府

回覆樓主:

返咗8日,頭幾日覺得自己未熟比佢話ok,但呢幾日開始覺得佢玩針對,屈到我昨日放工企响街
如果後生女點頂到, 走咗啦,

男爵府

rex13 發表於 18-3-23 08:35
都要忍,佢幾時書last day

復活節之後

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

都幾普遍,其實唔係好多有責任心的人。唯有入位後自己慢慢摸索。

大宅

jojobbmum 發表於 18-3-23 08:01
好唔好同老板反映?
其實唔難做,佢係唔想比我知,唔講點做,我做錯咗,黑面話我,佢又句句話我,直情人身 ...

不要中伏
忍!

男爵府

Chowying 發表於 18-3-23 08:23
大飲食公司,當年我入去做主任位, 個 staff 中五畢業做左十幾年,以為會升佢,點知請左我。
人地做左十幾 ...

嘩,好慘呀,
我呢個都係,同所有人都好熟好friend, 同老板有講有笑,好幫得手,

大宅

jojobbmum 發表於 18-3-23 08:40
返咗8日,頭幾日覺得自己未熟比佢話ok,但呢幾日開始覺得佢玩針對,屈到我昨日放工企响街
如果後生女 ...

只要忍,還要笑,「多謝提點,你一定已經找到工」,「你好叻」⋯
然後she last day...大聲bye bye

男爵府

回覆樓主:

如果我同老板反映,好似篤佢,
但唔講,如有錯就是我冇能力

大宅

Charlotte_mom 發表於 18-3-23 08:26
我都試過,係人都知我係會代替果個同事——除左我自己
果個同事工作麻麻,但家庭背景好慘(類似 ...

我也試過全公司當我仇人
終於守到
條賤人已經冇運行

大宅

jojobbmum 發表於 18-3-23 08:48

老板會不知道嗎?
如不知就不會請你啦

大宅

jojobbmum 發表於 18-3-23 08:46

嘩,好慘呀,

咁點解走?這是重點

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

會、試過請左我、原先嗰個人轉做part time,但係我唔知嘅。
我見登報請人,我以為有人離職。好難頂
不要從別人的嘴裡去認識我

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

jojobbmum 發表於 18-3-23 08:40
如果後生女 ...
我都試過…我上手係玩野求調走,放左兩年工傷假再加半年病假,我一入職接手佢D 爛攤子時,唔夠一星期即係返工,上面又未有位郁佢走,局留佢喺到扮handover比我;足足捱左4個月佢先走,所謂既handover,係只教門面野,即係D data點入,concept特登教錯,連點做都教錯;走時逼我簽handover notes,聲稱教晒所有野比我;日日比佢鬧,話講左又唔記得;背後又同人勁講是非,話我扮晒野,唔肯學,唔Job notes,但我係要求佢停一停比我寫低,佢唔肯……

so......惟有做好自己,捱到佢走時自己再學,好彩我老細明我當時處境;而家都做左幾年了!!樓主,加油吧!!

男爵府

flowertree 發表於 18-3-23 08:44
不要中伏
忍!

我明,所以我今日都返工,我就到公司,做咗咁多年,我好受得氣,做野上心,大家好來好去,都遇過惡人
今次真是好屈

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

jojobbmum 發表於 18-3-23 08:48

我覺得老板或者知道 忍一吓,佢會走既唔使擔心
總有離別的時候

水晶宮

畀面勳章

jojobbmum 發表於 18-3-23 00:03
佢同老板有講有笑, 佢還有兩個星期走,但佢仍然做得好忙,唔似就走的心態,完全冇心handover, urgent 自 ...

好奇佢咩原因走?聽你咁講佢仲同老闆有講有笑,唔似被炒?
但如果佢如你所說好想留低,又唔似辭職

男爵府

flowertree 發表於 18-3-23 08:47

只要忍,還要笑,「多謝提點,你一定已經找到工」,「你 ...

我是一個圓口圓面的人,好忍得

子爵府

佢都就走,咪忍佢一個月囉。

首頁

尾頁

跳至