興趣嗜好

跳至

首頁
34567...29

尾頁

用戶要求終止服務

saupig 發表於 18-3-23 13:43
有D咁既樹,好在我唔係好似佢咁,無時無該都見到,如果唔係都會幾慘,遲下我會有講所謂既(芭蕉精.....其 ...

有興趣好睇
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

用戶要求終止服務

saupig 發表於 18-3-23 14:54

呢個好笑係囉,典解唔去搵你老爺既?
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

大宅

回覆樓主

咁多位,食左晚飯未,我一於在線陪大家飯中娛樂!

今次講下我細個發生過既事,因呢件事情之後,我先開始時不時接觸到02野!以前我曾經係大陸,我媽鄉下讀過兩年書!

9)當年大陸讀緊小二,平時返學會穿過荔枝林,再過一個空既泥地,先到學校,咁個日照常咁行,但去到泥地時見到有好多一呈呈黑色既細缸,而每個缸都有一張黃色既紙痴住,當時細個唔知係咩,照樣則邊行過,返到課室門口(每個課室得一間,好似D平房咁既),見到班同學企左係門口,就問佢地做咩唔入課室,佢地都話個大門開唔到,咁我自然反應,梗係去試下啦,用手想推門之際,手都未掂到個門,個門就自己開左,裡面黑黝黝,我叫班上既男同學入去開燈,無人肯去,咁唔識死既我就吸左一口氣,好快咁衝入去開左燈,再衝返出門口,個個見到開左燈無野,就入去,到左下午,食飯時間(我地通常返屋企食完再返學,以前12點放飯,3點再返,5點放學),放飯時,聽到有同學話:哇!龍捲風呀!咁我又走出門口八掛下,見到一個好細既龍捲風仔(好似大人咁高左右),個龍捲風仔中間有D野,有頂帽,有件爛晒既衫,有對鞋,一直捲到一棵樹後就無左,咁我地班小學雞梗係跟上去八下啦,去到棵樹到,見到有D骨頭係度,個個都嚇到跑,之後我就返家食飯,經過泥地時見到有一些缸爛左,有D骨係度,我就估個D缸應該係所謂既骨灰罈,即時跑返屋企,話俾我阿婆知,我阿婆講笑咁話帶排炮仗返學校放,我當然無咁做啦,下午再返學,但唔再經荔枝林,改左行大馬路,去到學校,學校話停課,而我見到有軍人嚮門口,後黎聽講有事發生左,個棵樹後面既係人骨,仲有頂帽,有件爛衫同爛鞋嚮到,學校停左兩日課,之後都無人再講,就不了了之!至於後來件事前後既係點,我就唔知了!

水晶宮

回覆樓主

Mo

洋房

回覆樓主

如果係我、我一定嚇到腳震震

洋房

回覆樓主

樓主真利害

子爵府

係咪發惡夢?
我信有鬼有陰陽眼,只係你個CASE真係似發夢多過撞鬼

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Wingwingm 發表於 18-3-23 07:06
似主君的太陽情節

呢套好睇

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

其實人的肉體有限制,眼睛未能盡看呢個世界,耳朵未能盡聽所有聲音,但不代表看不到聽不到的就不存在,我們存在的這個空間,有好多我們不知不見的東西存在,舉個例,若耳朵能收到更寬的頻率,我地會聽到原本聽不到的聲音,正如收音機調到一定频道,我們會聽到音樂或人說話,眼睛看不到可見光以外的光譜,但我們知道有紫㚈線/紅㚈線/x射線等存在,這些聲音/光早已存在於同一空間中,關鍵在於身體能否調對同一頻道而己,我相信有些人天生就有特異體質的,現在科學未能解釋,因為看不到或聽不到而完全否定它們的存在,未免太武斷。純粹討論,不喜勿插

大宅

凍奶茶少奶 發表於 18-3-23 19:56
係咪發惡夢?
我信有鬼有陰陽眼,只係你個CASE真係似發夢多過撞鬼

發惡夢當然有啦,但個D係惡夢,唔係02,所以我亦唔會講,我而家講既係關02事既夢!
遲下我再講多D,你地就會明,點解我會咁講!

男爵府

20150618bb 發表於 18-3-23 13:56
又會唔會你唔記得食藥呀??

又係呢懶有見地既人
唔信咪路過

大宅

回覆樓主:

支持下,最近失眠夜媽媽睇好刺激有時間我都分享下疑似遭遇

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

留毛,追

子爵府

回覆樓主

子爵府

回覆樓主

我想聽乜乜精嗰d

大宅

lalalababy34 發表於 18-3-23 21:36
支持下,最近失眠夜媽媽睇好刺激有時間我都分享下疑似遭遇

等你

大宅

Momokow 發表於 18-3-23 21:56
我想聽乜乜精嗰d

會一直更新,得閒請留意!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

大宅

saupig 發表於 18-3-23 22:00
等你

有幾單的,希望樓主別介意。

我有次同朋友返大陸揼骨,我地兩個揼完響房過夜,咁個時個場又無咩生意,兩個人安排左間有四張床,我睡最埋個張;朋友在旁個張,另有兩張吉床。

咁按完好好地大家熄燈睡覺,我合眼無耐發現比鬼壓,(其實個排無論屋但定旅行都試過,我當時運低或者睡眠窒息症啦、雖然好驚好驚、無論佛經定耶蘇祈禱我都試過,可能唔係信徒兩樣都無用)咁個下比鬼壓郁唔到,但個人神志又好清醒,我勁想郁,那怕郁到手指都好,起碼我郁到。

點知不停郁都唔得,我努力睜開眼睛,感覺成幾分鐘覺開到眼但都郁唔到,咁我側睡既,我開到眼睇到野本身諗住見到朋友可以出聲又好,呼吸重令朋友叫我又好(個時我好記得我唯一控制到係我呼吸,我好大力好大力呼吸希望朋友聽到問我做乜或者搖我)。

點知我一開眼睛睇到既係,另外三張床,旁邊係我朋友,另外兩張本身無人既竟然有人仰臥在上面,個形容係,感覺好似停屍間咁瞓!!我朋友都係仰臥,我睇到超驚合返埋眼,因為見到唔應該見既野。

我不停重呼吸,不停希望可以解開呢個咁恐怖局面⋯⋯其實感覺已經好耐好耐。

最後唔知幾耐,我朋友拍我,問你無事呀嘛,好似透唔到氣咁。我都郁到。

我勁驚咁喊,我問我頭先重呼吸好耐,你依家先問,點知我朋友話:「下?頭先按完摩技師走症先無五分鐘。」

我呆左,我話你未瞓?

佢話剛剛諗住瞓,一聽到我好大力呼吸佢就拍我。

我勁勁勁驚,但我唔敢講,因為我都怕我係思覺失調(我當時郁唔到好清醒架!)最後我地開燈傾偈傾天光先走。(係我要拿拿林走)我唔敢嚇親我朋友!到最後我都無講!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

似發惡夢多啲

首頁
34567...29

尾頁

跳至