自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

【星島日報報道】歌手梁漢文於今年1月23日在花園道與羅便臣道疑醉酒駕駛,今早將在東區裁判法院提堂、被控不小心駕駛及呼氣酒精濃度超標近四倍兩罪。

梁漢文被指於今年一月二十三日,在香港花園道與羅便臣道交界醉駕,呼氣中的酒精比例發現,100毫升呼氣中有80微克酒精,比法例要求22微克酒精超出近4倍

梁漢文涉醉駕提堂 揭吹波仔超標近四倍

佢成日飲酒出事, 我由欣賞佢變左討厭佢

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

或者坐監先會驚
次次都罰款邊有阻嚇作用

珍珠宮

回覆樓主:

死性不改

男爵府

我的育兒心得勳章 熱血勳章

回覆樓主

佢d歌我鍾意架,但佢成日唔係衰呢樣就衰嗰樣,咁又點會唔有人肯捧你呢?fans見多幾次都走啦

pansy888hk    發表於 18-3-23 20:57
pansy888hk    發表於 18-3-23 20:57

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

琥珀宮

LedTV 發表於 18-3-23 12:59
或者坐監先會驚
次次都罰款邊有阻嚇作用

坐監,應該要令其他人有人嚴重受傷或死亡!

希望所有駕駛者不要咁自私,因自己過失,破壞人地家庭幸福,最近交通意外的news實在好sad

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

木土土 發表於 18-3-23 13:17
坐監,應該要令其他人有人嚴重受傷或死亡!

希望所有駕駛者不要咁自私,因自己過失,破壞人地家 ...
我覺得係香港交通罸則太輕, 無阻嚇作用, 最好一驗醉駕即囚幾日咁先有用

公爵府

回覆樓主

罰錢對呢種人無阻嚇性,捉到應該要坐監,坐一頭半個月都好,否則只會變本加厲,到時害到人就慘。

翡翠宮

[email protected] 發表於 18-3-23 13:29
罰錢對呢種人無阻嚇性,捉到應該要坐監,坐一頭半個月都好,否則只會變本加厲,到時害到人就慘。
...
其實3,5,7日應該夠佢地受

子爵府

blackberry 發表於 18-3-23 12:57
【星島日報報道】歌手梁漢文於今年1月23日在花園道與羅便臣道疑醉酒駕駛,今早將在東區裁判法院提堂、被控 ...

我十幾歲個時成日諗,點解佢樣幾好,唱歌幾好,點解唔紅。大大下就明

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

罰錢真係太輕,講緊會危害他人安全喎,某啲二世祖更加覺得有錢唔志在

翡翠宮

kenshiro18 發表於 18-3-23 14:01
千錯萬錯假想 酒駕無罪
糊塗遊戲過後, 為何能不准飲酒....是事實並沒有真醉, 或根本我沒喝夠

pansy888hk    發表於 18-3-23 20:58

男爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 BK Milk勳章 畀面勳章

寶石宮

回覆樓主:

真係會害死人㗎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

判佢監啦

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

禁止訪問

水晶宮

醉駕藥駕的刑罰真係太輕,罰款邊有用ga。

呢d真係害人害物。

首頁

尾頁

跳至