懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題,請問有問媽媽係聯合照過結構,仔細嗎,醫生有無數齊BB所有嘢

別墅

AnaNg 發表於 18-3-27 23:55
如題,請問有問媽媽係聯合照過結構,仔細嗎,醫生有無數齊BB所有嘢

1月尾照過聯合結構,姑娘照左大約10分鐘,睇得出佢唔係好知自己要照咩⋯⋯之後有個男醫生又黎照大約10分鐘,唔會逐項講,問都唔會答,亦無咩數手指腳指,不過就不停咁教姑娘要點睇(我肯定個個係姑娘,入房已經有講),最後個醫生話正常就走得。
政府野一直冇期望,我只係怕早產所以當留個紀錄,而且唔使錢又可以見多一次BB。
結構非常重要,所以我一早book左林勇行照結構,超仔細,勁多相又將成個過程錄左DVD,係貴但係安心,唔怕買貴最怕運滯。

別墅

boyancarmen 發表於 18-3-28 07:45

1月尾照過聯合結構,姑娘照左大約10分鐘,睇得出佢唔係 ...

吾該西呢位媽媽,廿都系疊叠埋心水C家照

別墅

AnaNg 發表於 18-3-28 08:01
吾該西呢位媽媽,廿都系疊叠埋心水C家照

客氣
出名好既照結構醫生好full,要早啲book,我一做完nifty就book。

別墅

boyancarmen 發表於 18-3-28 08:24
客氣
出名好既照結構醫生好full,要早啲book,我一做完nifty就book。

我有C家、正苦2邊睇開,但未决定邊度生,因為高醫生叫我照完結構先考慮呢個問題

別墅

回覆樓主

我有照過 都照得好仔細

侯爵府

瞓得好勳章

AnaNg 發表於 18-3-27 23:55

聯合比左5月頭期我照結構
但我自己都擔心照得唔好或唔多岩自己心水就係外面book左私家照多次

大宅

回覆樓主

聯合直情叫我自己出去照完拎番個report俾佢,無安排過時間。

別墅

XX煩人一個 發表於 18-3-28 11:52
聯合直情叫我自己出去照完拎番個report俾佢,無安排過時間。

高危先有的照架,可能你後生無其他病患

大宅

回覆樓主

我2胎聯合都有幫我照,照大概10到15分鐘,係無數手指腳趾,睇其他還算ok

別墅

cyytt 發表於 18-3-28 13:50
我2胎聯合都有幫我照,照大概10到15分鐘,係無數手指腳趾,睇其他還算ok

結構(emoji)⋯⋯先甘短時間邊照得西所有嘢,平時C家普通產檢都照成3個字啦

別墅

sasa0516 發表於 18-3-28 11:28
聯合比左5月頭期我照結構
但我自己都擔心照得唔好或唔多岩自己心水就係外面book左私家照多次
...

我本身有C家睇開4月尾個次產檢照結構、甘見聯合尋日有俾期我照,想住吾使係C家另外花(emoji)寫報告交正苦,又可以幫小寶貝買架好少少架戰(emoji)

大宅

政府照得唔太詳細,手指腳指冇數過。私家照得非常詳細,建議早啲book結構,到時真係唔需要去就早啲cancel。

別墅

lovelykkchu 發表於 18-3-28 14:28
政府照得唔太詳細,手指腳指冇數過。私家照得非常詳細,建議早啲book結構,到時真係唔需要去就早啲cancel。 ...

主要係正苦有的照,我可以吾使另花(emoji)係C家特別寫報告交,甘可以節省一筆幫BB買嘢

侯爵府

瞓得好勳章

AnaNg 發表於 18-3-28 13:57
我本身有C家睇開4月尾個次產檢照結構、甘見聯合尋日有俾期我照,想住吾使係C家另外花(emoji)寫報告交正苦 ...

原來係咁
我就搵左個平平地既結構醫生照

大宅

AnaNg 發表於 18-3-28 14:31
主要係正苦有的照,我可以吾使另花(emoji)係C家特別寫報告交,甘可以節省一筆幫BB買嘢
...

我喺聯合照,全程照咗25分鐘,應該係個實習醫生(肯定唔係護士),後面有個 senior 喺度睇住。冇數手指腳趾,一句聲都冇出過,淨係話一切正常。本身對政府冇乜信心,所以做完 T21 就 book 咗私家照。

出面私家照,佢會一路照一路解釋你知,照時又會有紅藍色睇血管血流,又會有 4D. 照得極仔細。

其實結構真係好重要嘅一環,如果經濟許可,比多 $2000-$4000(睇你揀邊個醫生)去照得詳細 d 會安心好多。

別墅

creammy10th 發表於 18-3-30 23:10
我喺聯合照,全程照咗25分鐘,應該係個實習醫生(肯定唔係護士),後面有個 senior 喺度睇住。冇數手指腳 ...

係呀,因為呢胎年紀大又中埋高血壓先係正苦掛單以防到時C家吾收我玩,所以我全程C家度產檢,甘我䏲高醫生非常好(emoji)(emoji)、好多程序話正苦做左就診所吾做了無謂浪費錢時間(可能高醫生係威記出來架熟正苦D野

大宅

AnaNg 發表於 18-3-31 00:14
係呀,因為呢胎年紀大又中埋高血壓先係正苦掛單以防到時C家吾收我玩,所以我全程C家度產檢,甘我䏲高醫生 ...

我都係高齡,中咗高血壓,仲有血糖高,我都係私家政府兩邊睇,為嘅只係 touch wood 要入政府生都叫做有個記錄。我已經 book 哂醫生6月尾喺法國開刀。

別墅

creammy10th 發表於 18-3-31 00:52

我都係高齡,中咗高血壓,仲有血糖高,我都係私家政府 ...

加油(emoji)6月媽媽、你家寶貝大我家的3個月

大宅

AnaNg 發表於 18-3-31 00:54
加油(emoji)6月媽媽、你家寶貝大我家的3個月

你都加油啊 媽媽

首頁

尾頁

跳至