想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

試左一段時間都無聲氣, 又已經36, 再唔生機會只會下滑...
打算試iui先...
有無jm試過威院私症? 定仁安好d?
始終未必一次成功... 威院係咪平少少?
有無jm可以分享下? thx!

複式洋房

lama0149100 發表於 18-4-2 15:20
試左一段時間都無聲氣, 又已經36, 再唔生機會只會下滑...
打算試iui先...
有無jm試過威院私症? 定仁安好d? ...

知唔知什麼原因導致不能懷孕,有些原因
例如精子問題,做 iui 也 不能提高太多的成功率
輔導生育 醫生有咩建議

別墅

回覆 royleung1983 的帖子

黎緊就係打算去做生育輔導,好大機會提議做iui/ivf,所以想睇下各位有無咩建議邊度好,同價錢方面如何。網上有價目表,但係應該有其他費用.... 唔知加加埋埋要幾多.....

複式洋房

lama0149100 發表於 18-4-2 18:55
回覆 royleung1983 的帖子

黎緊就係打算去做生育輔導,好大機會提議做iui/ivf,所以想睇下各位有無咩建議 ...

個人經歷,如果醫生話 iui 機會唔大,試一下無妨,但試足三次就唔好啦,浪費時間 和 金錢,信心又受打擊

價錢方面,家計會唔好考慮,錢唔平,時間又耐,私家就快 iui 大概 一萬

禁止訪問

2018復活節勳章

男爵府

回覆樓主:

私症價錢,梗系去仁安啦
政府醫院就算私症都未必ㄧ個醫生跟到尾

複式洋房

我係仁安搵周醫生做ivf,前兩日自己偷驗,等緊下星期一返去抽血確定!我覺得仁安啲姑娘同醫生都好好,雖然比其他可能貴啲,但我覺得值得,因為行到要做ivf已經唔係開心嘅事,我唔想再預到唔好嘅對待

別墅

bbbchoco 發表於 18-4-2 22:32
私症價錢,梗系去仁安啦
政府醫院就算私症都未必ㄧ個醫生跟到尾
政府私症唔係一個跟到尾架?咁又真係唔太好....我諗住如果政府私症平過仁安,咁如果做一次唔得,條數無咁貴...

別墅

coyelee 發表於 18-4-3 07:08
我係仁安搵周醫生做ivf,前兩日自己偷驗,等緊下星期一返去抽血確定!我覺得仁安啲姑娘同醫生都好好, ...
咁仁安做一次一概幾錢?你係直接做ivf 定有做iui ?

別墅

okabenny 發表於 18-4-2 21:37
我建議你打電話去仁安生殖中心問清楚詳情, 佢哋黎緊好似有個生育講座, 唔好自己估估吓。
我對威爾斯冇乜 ...
Thanks !等我打去問下先~

男爵府

lama0149100 發表於 18-4-3 08:15
政府私症唔係一個跟到尾架?咁又真係唔太好....我諗住如果政府私症平過仁安,咁如果做一次唔得,條數無咁貴 ...

威记私症都吾平喎
既然決定做,㨂間有信心d既。或者兩间既醫生你都可以睇下比較下,始終都系人夾人。

複式洋房

回覆 lama0149100 的帖子

其實你去到見醫生她會一路安排晒所有最合適嘅嘢比你,例如做乜療程,要做乜檢查,要驗啲乜,嚟緊要做乜步驟,所以你不用擔心的,只要你去就得了我仲未計實際用了多少錢,好像11-12萬左右!人人不同的,不過都差不多這個數了!

別墅

回覆 coyelee 的帖子

多謝你嘅意見 ^^一陣打去問下先。
祝你黎緊有好結果!
我有啲担心黎緊嘅漫漫長路.... 心理壓力....

複式洋房

不用太擔心,其實我乜都交晒比醫生,她話點就點,要做乜就做乜,我都好信任醫生嘅專業,自己再爬吓文睇吓做啲乜同食啲乜對件事有幫助!只要你快啲行出呢一步,唔好浪費時間,好快你都可以成功的祝齊齊過版

大宅

回覆樓主

緊係仁安啦!做一次iui 都係一萬多啲,政府私症都唔會平好多

大宅

你有冇試吓睇中醫, 我都42, 剛懷孕3個月, 試左1年都冇BB, 後來睇中醫食中藥, 食左半年都冇咩起息, 本來都諗住放棄, 點知bingo左, 你不防考慮吓試埋中醫先, 加油喔

別墅

回覆 pear000 的帖子

有呀,我見好多人都係睇中醫,睇第一個唔得,轉過第二個。我同先生一齊睇。
不過有啲問題都未必食中葯就解決到....
又見36歲,所以中醫都叫我地有心要,不妨試下人工。

恭喜你,祝你好孕😊

大宅

lama0149100 發表於 18-4-2 15:20
打算試iui先...
有無jm試過威院私症? 定仁安好d? ...

iui 私家醫院同診所都係大約9000-15000
價錢視乎 女既係食藥(食藥有機會拎內膜變薄,難著床)定打針,男既要唔要洗精。
威院私症價錢網上有得睇,應該唔會平好多。

Ivf係診所做都係9-11萬,上年問仁安姑娘好似話12-15萬。威院好似都唔平過我做果間診所。

我之前有考慮過去睇威院私症,但上網睇d醫生好後生,李天照教授聽講又去左仁安,仲有一個女醫生年紀大少少,勁cool,就係佢係威院 公家症我見姑娘時佢話我fsh高,想趕我走,嚇到我爆咸,講到我以為自己就收經,叫我去睇私家,所以我無去威院私症。

所以,又唔係平好多,唔建議去威院私症

叫天不應

複式洋房

coyelee 發表於 18-4-3 10:12

其實你去到見醫生她會一路安排晒所有最合適嘅嘢比你,例如做乜療程,要做乜檢查 ...

認同,大概 11 至 12 萬,
自己例子,抽卵剛剛在星期日,又俾多幾千,所以真係人人唔同

大宅

lama0149100 發表於 18-4-4 20:00
回覆 pear000 的帖子

有呀,我見好多人都係睇中醫,睇第一個唔得,轉過第二個。我同先生一齊睇。

做iui要輸卵管無塞,去生殖科醫生會有d檢查同驗血要你做。如果未照輸卵管同驗精連consultation,iui前應該要多 幾千蚊吧
叫天不應

首頁

尾頁

跳至