親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

你哋check下班機時間有冇變,我回來機都轉晒時間,但航空公司同agent都冇通知

大宅

alhkwok 發表於 18-4-6 19:17
你哋check下班機時間有冇變,我回來機都轉晒時間,但航空公司同agent都冇通知
...

今日通知左,去程要遲一日,回程變左凌晨機,好麻煩(emoji)(emoji)

wcpcelia    發表於 18-4-12 18:47

大宅

Candyland 發表於 18-4-6 19:23
今日通知左,去程要遲一日,回程變左凌晨機,好麻煩(emoji)(emoji)

我仲未收到通知!我經永安訂,永安仲顯示緊舊時間
改遲一日出發?玩少一日

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

...

我收到,仲已經係改左2次,第一次由零晨12點機改左早上10機,第二次又由早上改回零晨

佢開左悉尼線,所以cut mel 時間

大宅

Lqueenie 發表於 18-4-7 09:33
我收到,仲已經係改左2次,第一次由零晨12點機改左早上10機,第二次又由早上改回零晨

佢開左悉尼線,所以 ...

佢點通知你?我同另外2個family都收唔到通知

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

alhkwok 發表於 18-4-7 10:00

我官網買,佢2次都係直接email話我知

珍珠宮

alhkwok 發表於 18-4-7 10:00

我分開2張單買,2個booking no.都同時收到email

複式洋房

Lqueenie 發表於 18-4-7 10:10
我分開2張單買,2個booking no.都同時收到email

我中午先收到通知,好彩去程冇点影響,但回程就變成極早机,現在要求agent改零晨机。但要3日後先可確定

男爵府

...

我早兩日買既,13/8-1915香港飛,回程20/8-00:30墨爾本飛

珍珠宮

Cpboymama 發表於 18-4-7 15:30
我中午先收到通知,好彩去程冇点影響,但回程就變成極早机,現在要求agent改零晨机。但要3日後先可確定
...

我第一次被改,直接打電話過澳洲改日期,係成功的

珍珠宮

Cpboymama 發表於 18-4-7 15:30
...

佢唔係日日有機

複式洋房

Lqueenie 發表於 18-4-7 17:32
佢唔係日日有機

agent 原提議改成七点,即是半夜要叫醒小朋友。如一早是這樣,最後一晚会住机場酒店。agent 話後一天零晨有机,不過唔知点解要等到星期一先可確認。

大宅

alhkwok 發表於 18-4-7 09:08
我仲未收到通知!我經永安訂,永安仲顯示緊舊時間
改遲一日出發?玩少一日
...

你收到通知未?我都係經永安訂,亦係未收到通知

大宅

maem 發表於 18-4-14 17:33
你收到通知未?我都係經永安訂,亦係未收到通知

我直接上咗維珍website check,亦揀埋來回座位,永安冇聯絡過我,我亦冇搵佢

大宅

alhkwok 發表於 18-4-15 20:23

我直接上咗維珍website check,亦揀埋來回座位,永安冇聯絡 ...

找咗永安,真係改咗,現等佢覆回程confirm

珍珠宮

Cpboymama 發表於 18-4-7 17:53
agent 原提議改成七点,即是半夜要叫醒小朋友。如一早是這樣,最後一晚会住机場酒店。agent 話後一天零晨 ...

你confirm左未?如改7點,應該係要經悉尼轉機

複式洋房

回覆 Lqueenie 的帖子

等agent 同時,亦send email 問航空公司。航空公司話呢樣係agent 嘅total ownership, 佢地冇權過問,否則等同違約。所以都向投訴是否他們講大話。
直至11号,我要求退機票,最終confirm左啦!

珍珠宮

Cpboymama 發表於 18-4-19 10:35

等agent 同時,亦send email 問航空公司。航空公司話呢樣係agent 嘅total ownership ...

決定退票? agent買同直接航空公司買真係好大分別

複式洋房

退票再買過,價錢重平左。所以覺得agent 計過冇着數,立即答應。

複式洋房

回覆 alhkwok 的帖子

請問点上website check?因agent 改机票後,來回冇机位,叫我自己48小時前做on-line check-in.請問要不要加$
有小朋友同行,如可預先訂好位,比較安心

首頁

尾頁

跳至