親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Cpboymama 發表於 18-4-19 13:03
回覆 Lqueenie 的帖子

退票再買過,價錢重平左。所以覺得agent 計過冇着數,立即答應。 ...

你8月去? 我張機票已經比我買時貴一倍

大宅

Cpboymama 發表於 18-4-19 13:07
回覆 alhkwok 的帖子

請問点上website check?因agent 改机票後,來回冇机位,叫我自己48小時前做on-line c ...

你經永安買?張eticket有確認編碼,應該係6個英文字

複式洋房

alhkwok 發表於 18-4-20 21:13
你經永安買?張eticket有確認編碼,應該係6個英文字

唔該晒,終於連位都弄好了。攪完一輪,完來agent 比錯booking reference (有兩個revised, 一個响eticket, 一個响佢地回覆email 内)。其實兩個都唔得,最後試用原本個reference, 才成功。
我唔係經永安訂,係Exxxxxa。經此教訓,以後都係經airline訂好過。

複式洋房

Lqueenie 發表於 18-4-19 13:22
你8月去? 我張機票已經比我買時貴一倍

我七月去,但会去MEL 及OOL

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Cpboymama 發表於 18-4-21 00:27
我七月去,但会去MEL 及OOL

7月竟然仲平左?我都係Mel Ool

大宅

Lqueenie 發表於 18-4-21 07:08

7月竟然仲平左?我都係Mel Ool

請問依D情況常見嗎?因我8月去GC同Mel,我未買機票,我見大家咁情況,唔知買唔買好?請問你買大約幾錢?

珍珠宮

metrochung 發表於 18-4-22 19:18
請問依D情況常見嗎?因我8月去GC同Mel,我未買機票,我見大家咁情況,唔知買唔買好?請問你買大約幾錢?
...

因為維珍開悉尼線,所以先改其他航線時間,之後應該定左掛

我買hkg ->ool, ool->mel, mel->hkg, $4329,7月中後出發

大宅

Lqueenie 發表於 18-4-22 19:34
因為維珍開悉尼線,所以先改其他航線時間,之後應該定左掛

我買hkg ->ool, ool->mel, mel->hkg, $4329,7 ...

謝謝你回覆,你的機票在官網買嗎?是多程機票?我在官網按多程機票,找不到,還是分開買?請多多指教

珍珠宮

metrochung 發表於 18-4-23 16:15
謝謝你回覆,你的機票在官網買嗎?是多程機票?我在官網按多程機票,找不到,還是分開買?請多多指教
...

官網,用多程機票一次過買

大宅

Lqueenie 發表於 18-4-23 16:36
官網,用多程機票一次過買

你plan好行程未?我都係OOL>MEL,但未攪掂去邊

珍珠宮

alhkwok 發表於 18-4-23 19:07
你plan好行程未?我都係OOL>MEL,但未攪掂去邊

完全未諗,黃金海岸酒店已訂,行程亦諗左少少,但墨爾本連酒店行程都未諗好,因為仲考慮緊自駕日日轉酒店定住市中心join tour

大宅

Lqueenie 發表於 18-4-23 19:19

完全未諗,黃金海岸酒店已訂,行程亦諗左少少,但墨爾本連 ...

我會全程自駕,諗緊即日來回大洋路,定玩兩日大洋路果頭,住大洋路附近酒店

珍珠宮

alhkwok 發表於 18-4-23 19:57
我會全程自駕,諗緊即日來回大洋路,定玩兩日大洋路果頭,住大洋路附近酒店
...

我本身plan2日1夜大洋路,但唔知c6肯唔肯開咁耐車,否則就會join 1 day tour即日來回

你黃金海岸同墨爾本plan左去邊未?等我參考下

大宅

Lqueenie 發表於 18-4-23 20:04
我本身plan2日1夜大洋路,但唔知c6肯唔肯開咁耐車,否則就會join 1 day tour即日來回

你黃金海岸同墨爾本 ...

OOL想去呢度:
藍光螢火蟲-自然橋國家公園
Surfers Paradise(餵海鷗)
觀鯨
Currumbin Wildlife Sanctuary
翠兒河捉蟹Tweed River

MEL去呢度:
大洋路 12 Apostles
Philip Island
Puffing Billy 蒸氣火車
Chocolaterie & Ice Creamery

珍珠宮

alhkwok 發表於 18-4-23 22:18
OOL想去呢度:
藍光螢火蟲-自然橋國家公園
Surfers Paradise(餵海鷗)

黃金海岸不去樂園?

大宅

Lqueenie 發表於 18-4-23 23:09
黃金海岸不去樂園?

有冇邊個樂園啱5-9歲小朋友?

珍珠宮

alhkwok 發表於 18-4-24 08:44
有冇邊個樂園啱5-9歲小朋友?

玩機動遊戲有2個,Dream World同Movie World, 我2揀1中,dream world有埋動物園

首頁

尾頁

跳至