家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

BB就出世想買BB保險,$500-600一個月左右,買邊間保險公司計劃好D?

大宅

yanyanmanman 發表於 18-4-8 13:14
BB就出世想買BB保險,$500-600一個月左右,買邊間保險公司計劃好D?

我用緊宏利,$6500左右一年,供25年,有意外好似三十萬,學童報同住院醫療,住院半私家,鐵打都可以報銷,教育基金十萬,滿三歲可以摞第一次五千,危疾$50萬保到75歲,25歲後等仔女自己決定

大宅

yanyanmanman 發表於 18-4-8 13:14

小朋友唔好買儲蓄同單買危疾,不過我份保險包左

子爵府

吖B 發表於 18-4-11 23:04
我用緊宏利,$6500左右一年,供25年,有意外好似三十萬,學童報同住院醫療,住院半私家,鐵打都可以報銷, ...

$6500 一年包半私家都好抵
我agent 報比我千幾一個月先有半私家
你買咗好耐了??

大宅

skac 發表於 18-4-11 23:33
你買咗好耐了??

三年,個經紀跟左我地全家十幾年

大宅

skac 發表於 18-4-11 23:33
你買咗好耐了??

有幾個親戚有癌症所以我女一定要買危疾給距

大宅

笑得好勳章

我會唔會太遲,我仲未幫bb買

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

保柏祗專做醫保,沒AGENT(少左成本)但有24小時CS服務,亦有熟悉醫療專業職員,可以立刻比到醫療意見~

唔似其他保險公司,掛羊頭賣狗肉,因醫保無肉食而佣金超低,AGENT ㄧ定狂Sell 妳公司其他高利潤產品,唔等洗野如....(儲蓄保/教育基金),煩死~

保柏互通保額」計劃 
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14562281
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

Xmas吸收勳章

回覆樓主

Bb最緊要有醫療保傍身 我買左bupa 如果要claim填form好簡單 唔難claim

別墅

回覆 大力大力 的帖子

隨左醫療,還有買什麼?

別墅

回覆 大力大力 的帖子

除咗買醫療,仲要買什麼保障實際D?點樣投資儲蓄好?

別墅

回覆 donuthk 的帖子

現在快D買啦,BB醫療好緊要

複式洋房

吖B 發表於 18-4-11 23:04
我用緊宏利,$6500左右一年,供25年,有意外好似三十萬,學童報同住院醫療,住院半私家,鐵打都可以報銷, ...

幾好喎

大宅

yanyanmanman 發表於 18-4-15 00:36
回覆 大力大力 的帖子

除咗買醫療,仲要買什麼保障實際D?點樣投資儲蓄好? ...

我個b出世會同佢買醫療,危疾(某幾間公司包先天性危疾既plan)

大宅

笑得好勳章

yanyanmanman 發表於 18-4-15 00:38

現在快D買啦,BB醫療好緊要
我都未睇定呀,你有冇其他消息交流下?

禁止訪問

別墅

我現在還睇緊買邊間保險,我7月9日預產期,現在睇定差不多啦

別墅

Up

洋房

我買的是AIA 醫療+危疾(25年繳, 保額美金100,000), 仔仔由0歲開始買,入院2次都全賠晒~

這個經紀跟左我地全家6年。服務很好。

醫療+危疾 : HKD$11,781((年繳)

醫療價錢(年繳) :
0-5歲 半私家房 年繳$4488(包埋媽媽陪床的位)
6-15歲 半私家房 年繳$2463

子爵府

BB 出世就月供2800啦 等他大個左恆指可能真係四萬點以上了.
供保險通脹都輸埋

首頁

尾頁

跳至