美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

fatmousechai 發表於 18-5-26 18:37
我重你多過10 kg 呢但暫時效果我已經很滿意,因為我有唔少餐亂食都減到啲算係咁啦

係呀我仲有唔夠一個星 ...

我去左宿便先咁輕
其實我呢個月減左1kg咋
兩個月加埋都係輕3kg
都係仲有兩kg 先到目標

係啦, 無時間煮都可以大家上黎update 下
大家mon 住無咁易亂食野

複式洋房

出街食,同埋同朋友食,比較難就

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-5-26 21:20
係兩隻蛋一杯乳酪

試下先。但我食greek yogurt.要加熱情果先得。
我記得你好似食有果味既yogurt?

珍珠宮

YanniePang 發表於 18-5-26 21:43

係。加上我份人好受人影響

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

迷人pinklady 發表於 18-5-26 20:02
藍莓是否都係超市買嗰啲?你好靚呀

係呀,藍莓都係超市買,近日百街約$20 有兩包好抵買

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

迷人pinklady 發表於 18-5-26 20:05
你6月乜事?我係咪miss左啲重要野

其實我之前有講過六月開始我會比較忙所以沒時間自己煑嘢食同做運動,到七月中我會放假休息去旅行,所以六月開始我唔會可以好似依家咁日日嚟update 體重、食物、運動等,希望到七月尾如果我體內嘅減肥之心未減退嘅話先再嚟update,但歡迎大家JM 繼續係依道分享減脂心得,齊齊互相支持吓㗎

珍珠宮

lenareina 發表於 18-5-26 21:24
我條腸好懶架
通常都係兩三日先有得去
試過好多方法

如果每兩三日去一次但很(emoji)通嘅又唔使太擔心嘅,可能每個人次數都唔一樣,放鬆心情最重要呢

珍珠宮

lenareina 發表於 18-5-26 21:26
叫樂可舒
我嚴重便秘要食兩粒
你可能一粒就ok

唔該嘅等我記住佢,可能有需要就急call 佢幫手

珍珠宮

lenareina 發表於 18-5-26 21:37
我去左宿便先咁輕
其實我呢個月減左1kg咋
兩個月加埋都係輕3kg

兩個月輕3kg 已經好犀利啦,因為你本身基本體重低嘛,況且我每朝一定去完厠所先磅重嘅,所以當然去完宿便嘅體重先真啦

我怕我忙完但日日食街外嘢又唔運動我肥番唒都唔好意思再係道update 啦,希望我減肥嘅決心無咁快磨㓕啦,不過我一得閒都會返來吹水㗎

珍珠宮

YanniePang 發表於 18-5-26 21:43

係呀,我發覺我要乖乖地係自己屋企食自家煑嘅嘢先落到磅,就算去我媽媽或者奶奶家食都重好多㗎

珍珠宮

回覆樓主

27/5/2018

124 lbs
29.7 fat rate

哇!話咁快已經開始咗paleo diet 7 個星期啦,等我又講吓progress 先

體重由129 to 124 lbs (依個星期只輕了0.2 lbs)

Fat rate from 31% to 29.7 % ( 依個星期只少了0.1%)

雖然減得慢但每個星期都有小小進展我已經好滿意,因為我餐餐食得好滿足同埋啲運動唔算辛苦,算是hea 住嚟減嘅,同我結婚前用低卡勁cardio 嘅地獄式減肥法完全唔同呢

整體皮膚好咗啲無咁易爆瘡,歸功於少吃了加工嘢同甜品

身體缐條好咗好多條腰終於返咗嚟,pat pat 細咗一寸左右,以前覺得窄嘅衫褲全部著得返好開心

Paleo 令我最意外是減少食零食嘅欲望,要知道我以前薯片朱古力雪糕等食唔停依幾星期食少好多

腸胃都好咗無咁多胃氣同腸氣

但是我用多咗時間去超市買新鮮食物同花時間自己整早午晚三餐,出街食盡量唔食carbs 會比老公咋型(所以我有時迫不得已都要食

整體而言paleo 令我感覺良好呢

但六月開始我好忙要暫停update 住,因為原始飲食法唔食加工嘢食優質脂肪適量蛋白質同做運動,我六月上半月要日日吃街外嘢又唔運動我都唔好意思來update, 但歡迎大家繼續來吹水分享呢

珍珠宮

回覆樓主

講番琴日晚餐食乜先,係我超喜歡食嘅釀苦瓜、煎石九公同鱲魚仔、煎泥猛、白菜仔同埋前晩嘅剩菜和粉葛排骨湯

啲魚雖然好細條但好鮮味,本來我懶煎想放入焗爐焗方便啲,但老公話煎香口啲,24 孝老婆如我立即煎唒佢地Lu ,苦瓜太好食我自己食咗十件唔怪得今朝重咗啦

珍珠宮

回覆樓主

今朝早餐係煎三文魚沙律,三文魚話係wild caught 所以好瘦唔夠肥美,唔怕我再加上牛油煎加埋啲蘑菇好好味呢

珍珠宮

回覆樓主

今朝去咗游水,游完好肚餓呀,突然想吃泰式牛肉沙律立即睇下YouTube Gordon Ramsay 點整但屋企唔夠材料,唔怕啦起碼有青檸蒜頭魚露張就張就吧

今次牛扒超肥美好香好好食,食唔唒我留返明天做lunch 諗起都好開心

珍珠宮

fatmousechai 發表於 18-5-27 12:51
係呀,藍莓都係超市買,近日百街約$20 有兩包好抵買

好,去望下先

珍珠宮

fatmousechai 發表於 18-5-27 12:57
其實我之前有講過六月開始我會比較忙所以沒時間自己煑嘢食同做運動,到七月中我會放假休息去旅行,所以六 ...

好。
係呀!有個地方大家傾下,好似有多啲支持咁 我身邊冇人減肥或keep fit架

珍珠宮

fatmousechai 發表於 18-5-27 13:09
兩個月輕3kg 已經好犀利啦,因為你本身基本體重低嘛,況且我每朝一定去完厠所先磅重嘅,所以當然去完宿便 ...

唔好俾個post沉呀

珍珠宮

fatmousechai 發表於 18-5-27 13:46
今朝去咗游水,游完好肚餓呀,突然想吃泰式牛肉沙律立即睇下YouTube Gordon Ramsay 點整但屋企唔夠材料,唔 ...

好吸引

珍珠宮

迷人pinklady 發表於 18-5-27 20:09
好。
係呀!有個地方大家傾下,好似有多啲支持咁 我身邊冇人減肥或keep fit架
...

我都覺得如果有啲support group 互相支持吓好似減得有動力啲,例如我每天係道報告食乜真的唔好意思食太多零食㗎,一齊比心機啦,減肥係長期作戰,如果得自己一個人太獨單好易放棄呢

首頁
1718192021...37

尾頁

跳至