夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

sueyee 發表於 18-4-9 15:28
呢啲嘢唔好亂諗亂講,個胎都聽到知道架,你老公唔評論,首先你已經係媽媽,唔可以諗住不如落左先,可能下胎 ...

多謝,有心,我都明白好多野係整定,等於點解有人好後生無病無痛想生都無,只係作為老婆見到老公單單因為第一個係女而怨我個時其實個心都好難受。
ps,其實佢個心係打算生2個,先仔後女,可惜不如佢意我都無法

別墅

peggypeggy820 發表於 18-4-9 14:31
Me too.
我... 2個女
爸爸的確一次又一次失落...

有無打算再追?
我都同老公講生女我仲驚過佢,到時我實無曬地位

伯爵府

ks1122 發表於 18-4-9 15:33
多謝,有心,我都明白好多野係整定,等於點解有人好後生無病無痛想生都無,只係作為老婆見到老公單單因為 ...

佢怨你咪當唱歌囉,而家都諗住生佢出黎,keep住心情開朗,bb都開心啲架,加油加油。

男爵府

ks1122 發表於 18-4-9 03:28
當初有左老公有叫過落,但最後佢好中意小朋友所以結婚。佢一直都好想生個仔先,但近日照左係女女,佢心情好 ...
佢未必係唔開心,可能失望唔係仔啫,過左就無事,我朋友都試過,佢都expect係仔點知係女,同bb講媽媽唔係唔開心,係累only.

男爵府

MommyPanel勳章 育兒性格勳章

ks1122 發表於 18-4-9 15:37
有無打算再追?
我都同老公講生女我仲驚過佢,到時我實無曬地位
6299想架但佢個仔自知冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽

別墅

回覆樓主

我而家個仔5仔,想再生個女,但我老公都係鐘意生仔,因為怕個女大個俾人呃。同埋佢話女既話佢唔識點湊,仔方便喎。所以唔洗諗太多⋯我會串佢生仔有王位承繼呀

別墅

peggypeggy820 發表於 18-4-9 16:15
6299想架但佢個仔自知冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽

ha,整定外父相,我5敢想像如果他日我第2個都係女,老公反應會點

別墅

yuyuwwp 發表於 18-4-9 16:19
我而家個仔5仔,想再生個女,但我老公都係鐘意生仔,因為怕個女大個俾人呃。同埋佢話女既話佢唔識點湊,仔 ...

係呀,我老公又係話怕個女比衰人厄呀,不負責任個d,我同佢講,不如你擔心下到時佢帶條女返黎話女朋友你仲驚

別墅

ccgirlcc 發表於 18-4-9 15:53
佢未必係唔開心,可能失望唔係仔啫,過左就無事,我朋友都試過,佢都expect係仔點知係女,同bb講媽媽唔係唔 ...

老公講左甘多難聽話,5知呀女識5識聽,希望5識啦

男爵府

ks1122 發表於 18-4-9 15:33
多謝,有心,我都明白好多野係整定,等於點解有人好後生無病無痛想生都無,只係作為老婆見到老公單單因為 ...

同我想一注中六合彩頭獎一樣。 都係講命架!

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

生仔生女關女人咩事
愈想生仔愈係生女,愈想生女愈係生仔
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

別墅

newspaperhang 發表於 18-4-9 16:53
生仔生女關女人咩事
愈想生仔愈係生女,愈想生女愈係生仔
...

所以我一直平常心,反正都係我十月懷胎生,係無林過老公反應大到甘

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

ks1122 發表於 18-4-9 17:14
所以我一直平常心,反正都係我十月懷胎生,係無林過老公反應大到甘

難為左你同bb
我生女,我同老公都好開心同慶幸係生女,甜到漏
樓主,你要好好錫女女,唔好以為bb 係肚聽唔到,佢會聽到、到感受到架你要話俾女女知你好愛佢
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

別墅

newspaperhang 發表於 18-4-9 17:30
難為左你同bb
我生女,我同老公都好開心同慶幸係生女,甜到漏
樓主,你要好好錫女女 ...

多謝你,我係同老公同步知係女,我無咩特別感覺,因為仔女對我都一樣。係見到佢甘大反應,當下我個心一沉,覺得女就5係你親生咩?女都係我同佢既結晶品呀!尤其頭幾個月我懷得甘辛苦!

子爵府

性別由精子決定,叫你老公下胎爭氣D

你先發制人鬧佢唔爭氣,等佢覺得自己錯,咪唔敢鬧你囉

男爵府

回覆樓主

有病,唔係仔就女架啦!好似覺得一定生硬仔咁!

大宅

sheep010 發表於 18-4-9 19:17
有病,唔係仔就女架啦!好似覺得一定生硬仔咁!

真是睇到火燒心?你2公婆有冇知識生仔生女係由男方条蟲決定?你自己都是女人應該捍衛自己个肚,咁冇人性既說話都講得出罪過罪過你俩公婆!!!

大宅

回覆樓主

呢d係緣份其實生女可以好貼心 可能第日你老公就會好開心有個女

別墅

回覆樓主

明白大家點解甘激動,都好多謝大家甘有心。
見老公開始接受呢個事實,仲話買定d煮飯仔玩具我聽到都覺得好欣慰,可能佢當時都係期望太大,所以有落差,佢依家都一如既往甘叫我好好休息養胎

伯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章

ks1122 發表於 18-4-9 03:28
當初有左老公有叫過落,但最後佢好中意小朋友所以結婚。佢一直都好想生個仔先,但近日照左係女女,佢心情好 ...

點解要唔開心?生仔生女都係自己骨肉喎。你知唔知...幾多人想生一兒半女都冇,你哋有下一代應該感恩呀!呢D係緣份嚟架...

首頁
12345...7

尾頁

跳至