母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

尋日開始返工,中午仲泵到240..到左放工前得150...夜晚返去已經埋身,但都係塞..感覺到都係谷,但泵又泵唔出..今朝又係泵得好少..都係80..頭先再泵..有150..我平均6個鐘泵一次....明顯一邊胸係鬆,另一邊係脹,但唔係痛..到底點先可能通返..我泵前已經熱敷...如果一直係咁..係咪好快會收奶? 都唔知係咪應該放棄...

大宅

唔洗咁擔心, 你KEEP住餵KEEP住泵, 可能呢幾日都會係咁少, 等通番就會同之前一樣多奶, 我都塞過幾次, 都係咁, 唔好放棄阿!

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

siuxdy 發表於 18-4-10 17:11
唔洗咁擔心, 你KEEP住餵KEEP住泵, 可能呢幾日都會係咁少, 等通番就會同之前一樣多奶, 我都塞過幾次, 都係咁 ...

頭先即時打去健康院book見姑娘,我想睇下我擠奶個手勢啱唔啱,我基本上無點擠過,頭先見埋醫生,佢話係塞,好彩未發炎..返到黎即擠左陣,見出到奶即泵..又好似通返...一塞果下真係好灰

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

不過我唔明..我已經按時泵,點解會塞既?

大宅

xeniayuen 發表於 18-4-10 17:26
不過我唔明..我已經按時泵,點解會塞既?

之前健康院啲姑娘教埋身餵完都要泵清,唔可以懶,如果唔係好易塞…

禁止訪問

大宅

回覆 xeniayuen 的帖子

點樣先知有冇發炎,我而家都塞咗,都係有舊嘢喺裏面,小小痛咁

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

wb128720 發表於 18-5-12 15:41
回覆 xeniayuen 的帖子

點樣先知有冇發炎,我而家都塞咗,都係有舊嘢喺裏面,小小痛咁 ...

我見有d媽咪話有d好杰既黃色...我而家好好多,應該因爲食緊卵磷脂..無再點塞..過晒鐘都係石頭胸,泵左又無事..

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊