親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bk好多帶朋友去旅行嘅麻煩經驗,樓主不如參考下先決定,去到先後悔就太辛苦自己

大宅

trenycebaby 發表於 18-4-18 19:36
點解呢?

你問點解西餐廳唔鍾意小朋友?
因為客人投訴。
我地在Covent Garden去過兩間,一間要我們坐到最入角落頭,經理話怕人投訴。
另一間冇要求我們坐開,但隔離枱有對男女,個女人不停藐我地,我地小朋友自己玩住ipad,佢猛話: shit, it’s so annoying. Our dinner is ruined. 果餐飯$500-$600一個人左右,唔係大餐廳,不過都多人去。
朋友說多數小孩不會到西餐廳,多數去food court.

大宅

回覆樓主

帶小朋友去旅行,又要抱又要氹又要瞓晏覺,預咗會辛苦,但每次去完小朋友學到好多嘢。出發前去圖書館一齊睇下去邊然後做下筆記咁,會有得著。
英國主要景點都要行行行,坐地鐵火車冇(emoji),推嬰兒車預咗會辛苦一點。途人好少會幫忙,因為之前有人幫忙扶車跌親小朋友反被小朋友父母告。所以我地全程坐的士,其實的士好多好方便,我地往返機場都係book車或坐的士。
去過好多地方,我問小朋友如果再去,會去邊,佢哋唔選日本新加坡,返而話去英國,估佢地唔到。

男爵府

回覆樓主:

,,

男爵府

skywalker2007 發表於 18-4-19 11:28
帶小朋友去旅行,又要抱又要氹又要瞓晏覺,預咗會辛苦,但每次去完小朋友學到好多嘢。出發前去圖書館一齊睇 ...

我都係諗住比小朋友學下嘢見識下,佢而家已經話買嘢要講英文,好鬼擔心

大宅

annafifi 發表於 18-4-11 23:47
想暑假二大二小(5,7yrs)去英國8日,之前無去過,唔會租車,請問有咩地方啱小朋友?如果唔去英國,歐洲邊個 ...

Paultons Park 內有Peppa pig world
Tamworth 有Dyraton Manor Theme Park

大宅

回覆樓主

York 有世界最大火車博物館

男爵府

開心吸收勳章

AHGU 發表於 18-4-19 13:51
Paultons Park 內有Peppa pig world
Tamworth 有Dyraton Manor Theme Park
嚟緊6 月,我會帶阿仔(2歲)去呢兩個theme parks, 再加Windsor 嘅legolanf

男爵府

開心吸收勳章

AHGU 發表於 18-4-19 13:53
York 有世界最大火車博物館
呢個好精彩

大宅

回覆樓主

每人旅遊都不同,好好享受和小朋友一起的時光。
暑假英國早晚都涼涼地,帶件風䄛。就算咩都唔帶去到先買都好方便。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

英國好岩小朋友呀,都多theme park, 除左上面提及,仲有chessington adventures world, Alton tower等,仲可以睇各大球會球場。

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

skywalker2007 發表於 18-4-16 14:59
好多地方好啱小朋友,淨係去Hype Park hea下都好。

遊巴士河。去Borough Market小食行去London Bridge,之 ...

望住Tower Bridge打開果下小朋友大叫嘩嘩聲。香港仔未見過

我想問下,有無話幾點tower bridge 打開?

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我愛Corina 發表於 18-4-24 01:59
英國好岩小朋友呀,都多theme park, 除左上面提及,仲有chessington adventures world, Alton tower等,仲 ...

又見反你,我好耐無上bk,我暑假去英國,所以又上bk爬下文,哈哈

珍珠宮

annafifi 發表於 18-4-11 23:47
想暑假二大二小(5,7yrs)去英國8日,之前無去過,唔會租車,請問有咩地方啱小朋友?如果唔去英國,歐洲邊個 ...

我暑假都去,你幾時去,我會留London 市13日

珍珠宮

kimberlybaby 發表於 18-4-12 09:26
我地都係暑假去倫敦10日,有好多都啱小朋友,就係博物館都有幾個,又有動物園,london eye,我覺得吾夠添
...

我暑假都去,你幾時去,我留倫敦市13日,之後有十六日自駕,total去29日

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

wingcrown 發表於 18-4-25 00:46
我暑假都去,你幾時去,我留倫敦市13日,之後有十六日自駕,total去29日

Hello, 好耐無見。我諗緊暑假去邊玩,所以過黎呢版睇下。

珍珠宮

我愛Corina 發表於 18-4-25 08:51

Hello, 好耐無見。我諗緊暑假去邊玩,所以過黎呢版睇下 ...

我今年暑假去英國,同石垣,但沖繩又爆麻疹,唉

瑪瑙宮

wingcrown 發表於 18-4-25 00:56

Don’t worry too much, 而家有時間打定針...

瑪瑙宮

wingcrown 發表於 18-4-25 00:56

Don’t worry too much, 而家有時間打定針...

珍珠宮

我愛Corina 發表於 18-4-25 09:14

係,約左星期五打

首頁

尾頁

跳至